A tranzakció nyomán létrejövő cég, a KBC Equitas megújuló szolgáltatásairól, termékportfóliójáról 2007. május 3-án, sajtótájékoztató keretében ad részletes információt. Az ügylet a romániai Swiss Capital 2006. december végi megvásárlásával együtt jól tükrözi a KBC Securities azon törekvését, hogy tovább erősítse jelenlétét a közép- és kelet-európai piacokon.
Tud valaki olyan demó kereskedési felületet ami hasonlatos a PETI-hez, és alapból nincs benne annyi kacat(befektetési jegyek, kivezetett régi részvények)?
Vagy esetleg olyan megoldás, hogy a PETI testreszabását demóban elmenteni, hogy ne kelljen minden belépéskor szelektálni?
Előreis köszönöm.
ha csak EQ-nál vagy:
nyereség/veszteség összesítőt kell nézni. adó = (nyereség-veszteség-jutalék)*0,2. időintervallum adott naptári év, tehát 2009.01.01-2009.12.31. az, h veszel-e fel pénzt a szláról, nm számít.
amúgy jókor jut eszedbe, 5 (v 8) hónappal a határidő lejárta után :)
Sziasztok!
Szerintem ahogy az előzőekben már többen is írták, mihelyt eladod, ill. shortnál visszaveszed a papírokat realizáltál, függetlenül attól, hogy a pénzeddel mit csinálsz utána.
Amúgy tudjátok, hogy jövőre 16% lesz az árfolyamnyereségadó?
Tehát az idei nyereséget ha lehet dec. 31. után realizáljátok.
attól függ, mit értesz számláról levételnek
ha tavaly eladtad a részvényeidet, de a számlán otthagytad a pénzedet, akkor realizáltál, és adózni kell utána
ha csak végig részvényben voltál, akkor nem
de bevallást mindenképpen kellett csinálni
Így van. És elvileg ha realizálsz veszteséget, akkor azzal csökkented az adóalapot, ha jól tudom. Nekem egy részvénnyel volt veszteségem az idén, azt mondták, azzal csökkenthetem az eddig realizált nyereségem. Remélem tényleg így van, csak nehéz lekövetni a folyamatos változásokat adózás terén:-)
Én meg az adózással nem vagyok tisztában.
Tavaly küldött az equitas vmi összesítőt, tranzakciók, portfolió, de hogy volt e adóköteles nyereségem azt nem írta sehol, bár épp részvényben voltam.
Kérdés: a nyereség a számláról levétel után realizálódik és az után számolják az adót?
Még nekem is sikerült....ma délután...;)
Igaz, hogy nem 2 perc alatt. Hanem 12 perc alatt. Azóta 5-ször ki-beléptem a PETI-be, Webbrókerbe.
Sőt, sikeresen módosítottam egy korábbi megbízásomat.
most nem merem megcsinálni, mert ha véletlenül pont most sikerül, és holnap meg nem, akkor meg már a régi módon se tudok holnap belépni a petibe....:(((((
K&H Értékpapír (KBC Equitas)
link