Erre én is kíváncsi vagyok.Kedden terveztem bemenni lepapírozni a cuccost,de mert lehetett kereskedni,odabaxtam.az egészet,igy csak egy sima feles bukta jött össze..Ha nem fejezik be a kereskedést ,meglesz a véleményem az egész bandáról,ami nem öregbíti a hírnevüket.Nem árt mérlegelni a kormányközeli részvényekbe fektetett tőke tartózkodási helyét!Irány a BÉTa külpiac,az energiaszektor és a BUX hati,kis mértékben a Bitcoin. HS!!!
Egy héttel az ajánlati időszak vége előtt jött a hír, hogy visszaállítják a kereskedést. Aki nem akarta az utolsó napokra hagyni, s addigra leadta a nyilatkozatot és a transzfer is megtörtént, már nem volt mit tenni.
Nagyon köszönöm a részletes választ. Nem haragszik a minuszolókra, de csak egy véleményből értem mit lát valaki másképpen. Szerintem nem teljesen értelmetlenek a Fidesz lépései, csak nem ismerjük a hátterüket. De ma este bejelentette Varga Misi, hogy nagy beruházásokat állítanak le hogy 350 milliárd forintot megspóroljanak. Szerintem egy Kartonpack maradék 10% alatti részének felvásárlása ezek után nem lesz prioritás. Így is teljhatalmuk van.
Nem jól érted. Az államnak azért kellett vételi ajánlatot tennie, mert a befolyása 33% fölé került (a törvény betűje szerint a 33% elérését megelőzően kell ajánlatot tenni, de jelen esetben erre nem volt lehetőség, lévén vagyonelkobzás útján kerültek hozzá a részvények). Ez már majd két éve történt, mármint a állami befolyásszerzés. Arra hivatkozva, hogy nem állnak rendelkezésére auditált könyvvizsgálói jelentések (elintézték, hogy ne legyenek ilyenek), a kötelező vételi ajánlat megtételét elhúzták, csak a közelmúltban tették azt meg. Ez szerintem szimpla időhúzás volt, egyrészt a 180-360 napos átlagok lenullázása, illetve Fintha-Nagy kipöckölése céljából. Az ajánlattétel idejére "véletlenül" Fintha-Nagytól peres úton az Ő, bennfentes úton megszerzett pakkját is begyűjtötték, azzal együtt már 90% fölé ment a befolyásuk. De még egyszer leírom, a vételi ajánlatot az évekkel korábbi 33% elérése miatt kellett tegyék. A kötelező vételi ajánlatban az állam nyilatkozhatott arról, hogy ha 90% fölé menne a befolyása, akkor lemond az ez esetben neki járó vételi jogról (kiszorítás), vagy fenntartja a vételi jogot. Az állam ez utóbbit nyilatkozta, azaz fenntartja a vételi jog gyakorlásának lehetőségét. Egyben hozzátették, hogy már a vételi ajánlat kihirdetésekor elérték a 90% befolyást, ami a kiszorításhoz szükséges.
A tőkepiaci törvény úgy rendelkezik, hogy a kisrészvényesek kiszorítására csak egy vételi ajánlat lezárását követően van lehetősége a nagyrészvényesnek. S mit ad isten, holnap lejár egy vételi ajánlat, amiben az állam arról nyilatkozott, hogy fenntartja a jogot a kiszorításra, ráadásul már eleve megvolt neki az ehhez szükséges 90% befolyás, amit külön ki is emel a vételi ajánlat ezen részében. Mindezek mellé az állam által kinevezett cégvezetés a vételi ajánlat véleményezésében azt javasolta a részvényeseknek, hogy fogadják el az állam által ajánlott 2.535 Ft-os ajánlatot.
Továbbá: az összes részvény felvásárlására nem kell ajánlatot tenni, a kiszorítás "kényszerintézkedés", törlik azok részvényeit, akik nem ajánlják azt fel, azzal, hogy a törölt részvényekért cserébe a kiszorító kifizeti nekik az el nem fogadott ajánlatban szereplő árat. Hogy miért éri meg? Értelmet keresel az Orbán kormány tetteiben? Szerintem itt az lenne a nagy meglepetés, ha nem jönne kiszorítás.
Kartonpack