16000-ért vettem és ajánl érte 2500-öt? Ez olyan, mint a 0. Inkább hagyom elveszni. Ha adott volna érte 10.000-et, talán elgondolkodom. De ez olyan, mint egy száraz kenyércsücsök.
Nekem nincs részvényem, de én nem adnám oda nekik. Mi történhet?
1) Ami a legvalószínűbb: kiszorítás. A Maffia elérte a cégben a 90%-ot, a kötelező vételi ajánlat (link) 10.1 pontja szerint fenntartja a jogot arra, hogy aki nem adja át nekik önként a részvényeit, attól erővel veszik el (törlik a részvényét, helyette megkapja a most felajánlott pénzt). https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.10./Rendkivuli_Tajekoztatas_Kotelezo_Nyilvanos_Veteli_Ajanlatrol_128619757 Ez annyival még mindig jobb, mintha most felajánlod, hogy ez esetben nem kell transzferálnod nekik a részvényt, így a transzferdíjat megspórolhatod.
2) Aminek sokkal kisebb esélyt adok: nem szorítanak ki, a minimális közkéz tovább kereskedhet a piacon.
Amitől nagyon de nagyon óvakodnék: az MNB menet közben visszaengedheti a piacra a részvényt, a kiszorítás bejelentése előtt újra lehet majd vele kereskedni, de ez nem érinti a kiszorítás lehetőségének tényét. Azaz aki részvényt vesz, az számoljon azzal, hogy a Maffia ezt tőle nagyon nagy eséllyel 2.535 Ft-on el fogja venni.
u.i.: Aki itt részvényes, és az itt történtek látva, ezek ellenére a családjában, ismeretségi körében akár csak egy valaki is még mindig a fideszre voksol, az valamit nagyon rosszul csinál.
Pár 10 db van belőle.A birósági macera többe kerülhet,mint az elkönyvelt bukta. Idegileg biztosan.Mindenesetre biztos,hogy néhány voksuk megy a kukába,de ez már nem zavarja üketet,mert amint bölcs vezérük kinyalatkozta:"egyszer kell nyerni,de nagyot",ez sikerült.A pórnép meg kinyalhatja a szabadon hagyott puccérságukat.Pfüüüüüüü!!!
180 nap miatt..amúgy nem tudták volna leszorítani a vételi árat. Amúgy, ha valaki megtámadná a döntést, arra hivatkozva, hogy miattuk nem lehetett kereskedni, egy bíró lehet itélhetne úgy, hogy a 180 napot a tényleges kereskedhető időszakban nézzék, bár ehhet meg kellene nézni a tpt-t, mert nem vagyok jogász
Az idei adóoptimalizáláshoz már nem hiányzik,a jövő évben meg jól is jöhet,hacsak ki nem vezetik.Csak azt tudnám mi értelme volt a zárolásnak.Döglött a pénzem benne,se osztalék,se forgótőke.Még tapétának sem használható,mert virtuális.
Kartonpack