Nem. Viszont hacsak nem a magyar részvény certik érdekelnek, akkor jobban jársz, ha elfelejted az Erstét. A az IB-nél minden más terméket meg tudsz venni a német/francia tőzsdéken sokkal kisebb spread-del, és jutalékkal. Ja, és az ottani árjegyzők nem tűnnek akkor, amikor "helyzet van".
A tastyvel nem biztos, hogy jobban járnál mert ha jól tudom csak usa dollárt fogadnak el, kizárólag amerikai papírokkal lehet kereskedni, a platformjuk pedig opciós kereskedésre van inkább optimalizálva, részvény daytradre nem igazán alkalmas a felületük. Ha amerikai brókercéghez mennék lakossági ügyfélként, akkor inkább tradestation vagy lightspeed. LLC-t bejegyezni nem nagy meló, akár 1 napon belül el lehet intézni az interneten, az éves költség minimális ca. 150-300 dollár/év, állam függő (Delaware, Wyoming, Nevada népszerűek). Néhány nyomtatványt kell kitölteni és szükséges egy kinti ún. registered agent aki intézi a dolgaidat de ez már benne van az előbb említett költségekben. Amennyire utánaolvastam, semmivel nem bonyolultabb folyamat, mint pl. egy használtautó adás-vétel lebonyolítása, még USA-ba sem kell kiutazni.
Nem biztos, hogy reménytelen az US irodához kerülni. Én is gondolkoztam már rajta és szerintem megoldható ha bejegyeztetsz egy LLC-t valamelyik államban, majd megnyitod a számlát az IB-nél, mint corporate account. A feltételek között nem látok olyan elemet, ami ezt korlátozná. Persze az más kérdés, hogy a nyereséghez milyen módon jutsz hozzá és milyen adózási feltételekkel.
szerintem nem működik így, de lehet egy levelet megérne, nekem is az US lenne a legjobb, de az európai szabályozás miatt oda tutira nem tartozhatunk :(
Az nem működik, hogy egyszerűen átkéred magad a luxemburgi vagy az ír központhoz? Én egyszer próbáltam még az elején, amikor területileg sorolták be az ügyfeleket de közölték, hogy már elkészült az IBCE számlám és oda fogok kerülni, utána már nem erőltettem. Nem tudom mennyire rugalmasak.
Amennyiben ez megvalósul, úgy szerintem diszkont bróker nem tud Magyarországon tovább működni a jövőben. Szerintem fel fogják ajánlani a migrálást az IB Írországi cégéhez. Ellenkező esetben sokan fognak brókert váltani.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF