Igen. Van naluk sima pozicio transzfer is (Transfer Positions). Maris fogod latni melyik pozicio/reszveny miatt nem akar az egesz transzfer atmenni. (Ha TBSZ-en van a portfoliod akkor ezt nem tudod meg tenni, hacsak nem torod fel eloszor a szamlat.)
Ja, hogy miért. Hát nevezz paranoiásnak, de szerintem bármikor dönthet úgy "Ursula", hogy Mo tartozik és azt a külföldi számlákon verik le. Vagy az amcsik adnak ki egy ukászt, hogy nekünk már nem lehet kereskedni és rohadjunk meg. Fikarcnyi bizalmam sincs a tőlünk nyugatra eső országok jogrendszerében. Az íeknél dolgoztam egy kicsit. Mindent szépen megcsinálnak, de ha pénzt kell odaadni ami jár neked akkor nagyon könnyen elfelejtik.
Mi volt az oka, hogy magyar szolgaltato kell? Nekem volt hasonlo problemam meg amikor meg magyar brokerceg volt az IB es tbsz transzfert probaltam meg (1 ev alatt sikerult is, vegen en magam valtottam a devizat forintra, hogy at menjen). En a helyedben sztornoznam a transzfert es pozicionkent problakoznek a transzferrel.
Sziasztok! Amikor megértettem, hogy kiment Írországba az IB számlám a részvényeimet egy magyar szolgáltatónál vezetett értékpapír számlára küldtem át. A probléma csak az, hogy technikai hibára hivatkozva a magyar szolgáltató nem fogadja el a transzfert. Ez megy augusztus vége óta. Hiába panaszkodok az IB-nek csak annyit válaszolnak, hogy folyamatban van és ők mindent jól csinálnak. A magyarországi szolgáltató is mindent tökéletesen csinál. Levelezgetnek egymás között. Úgy sejtem hetente egyszer megy egy transzfer próbálkozás ami lepattan és mindkettő rángatja a vállát. Kezdek idegroncs lenni. Ki a felügyelő szerv, kihez lehet fordulni. Ha nem történik meg a transzfer az olyan mintha nem rendelkezhetnék a vagyonom felett ergó ellopták. Tudtok esetleg ilyen helyzetről és a megoldásáról?
Egyébként az automatikus devizaváltás működik még, vagy mostantól mindenképp váltanom kell, mielőtt vásárolok? És, ha működik, annak is díja van? Mert akkor érdemes előre leváltanom egyben, minthogy minden alkalommal levonja a 2 dollárt pluszban.
rám is szóltak, kevéssé finoman, úgy mint a revo, hogy fejezzem be a befektetés nélküli devizaváltást és kiutalást (bár erre lehetőségem van enyém a pénz nem? fizetek jutit). mert a deviza váltás arra van hogy a "nagyok" eszközöket vegyenek. vagy ha nem akkor korlátozzák a pénzhez való hozzáférésem. háááát még gondolkodom h bekérem az azf vonatkozó pontját, de nem volt udvarias na. főleg h eleg szép, privátbankárnyi pénzem van náluk.
Nekem már működik a devizaváltás, viszont úgy látom, 2 dolláros díja van: Includes commission of 705.44 HUF Ha TBSZ-en váltok, vajon ez is levonódik a 2000 Ft-os inactivity fee-ből?
Dicsértessék az Úr gyermekeim. Parókiánk már bejelentette a TBSZ számlák migrálását egy ideje, de az APEH részéről nem jött semmi reakció napok óta, pedig írtam nekik, hogy kérek visszaigazolást. Jó lenne tudni elfogadták e. Valaki érdeklődött már náluk e miatt, és ha igen hol / hogyan?
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF