Nekem fel sem tűnt ez eddig,mert függő részvény vételi megbízásom nem volt csak opcióztam és arra vonatkozóan nincs ez a probléma a befektethető tőke megjelenítésével kapcsolatban.
Nyilván bugos, mert ott a valós buying power-t kéne mutatni, írok a support-nak. Mondjuk jó lenne, ha nem forintban mutatná, hanem abban, amiben éppen az adott instrumentum/tőzsde van, mert EUR vagy USD vételed van, esetleg GBP, de TBSZ miatt meg a base currency HUF. Szal 100%-os sosem lesz...
IBKR-ben hol lehet megnézni, hogy mennyi szabad cash van, ami nincsen order-ben? Se mobil app-ban, se TWS-ben nem találom.
Most tényleg egy kamu order-ből kellene visszaszámolnom átváltogatva a devizákat is TBSZ-enként...?
Megnyitottam a 2024 -es TBSZ -t kaptam egy email -t ,amiben egy magyar nyelvű nyilatkozat van amit ki kell tölteni és a NAV felé elküldeni. Ezen kívül szükséges valami egyéb igazolást letölteni és csatolni? Végig bogarásztam a weboldalt de semmit nem találtam. Köszönöm!
és itt az elhelyezett pénzösszeg/dátumánál mit írjak, ha transzfer történt, és különböző időpontokba jöttek az összegek, illetve a tbsz 2024 számlára még lehet befizetni?
Azt valaki meg tudja nekem mondani, hogy miért nem a főszámláról vonják a tbsz transzfer díját az Erste? Két tbsz-em volt, az egyiken csak euro volt ott a főszámláról vonták le a pénzt, a másik tbszemen volt forint egyenleg is és abból levonva utalták el az összeget. Ezt nem a főszámláról kellett volna? Fiókvezető helyettes megkérdezte elvileg, de nem kapott rá választ, miért nem a főszámláról vonták. :)
Idén nyitott IBKR account esetén már erre hivatkoznak, kb. 1 hét után jött az email, (TBSZ Account Funding Notice) hogy a honlapon itt van a nyomtatvány, leszek szíves kitölteni és küldeni a NAV-nak.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF