Interactive Brokersen van itt, akinek sikerült kötvényt vásárolnia? Az a fura, hogy ha preview gombot nyomok, akkor ezt a figyelmeztetést kapom: This product is temporarily unlimited for opening new positions as it is subject to the Hungarian Social Contribution Tax. És utána nem összegzi, mi lenne a pontos végösszeg.
Update: Külföldi (EUR) ETF szerdai záráskor tűnt el az Erstéről (de aznap reggel már megjelent IB-n, így egy teljes munkanapig mindkét rendszerben láttam), az 5000 Ft transzferdíjjal együtt. A HUF egyenleg pedig csak ma futott ki (és egyúttal a szóban forgó TBSZ is eltűnt az Erstés felületről), 8 munkanappal a megbízás beküldése után. Decemberben, amikor egy másik TBSZ-t transzferáltam, 1-2 óra múlva már nem láttam belőle semmit az Erstés felületen. Azon viszont csak HUF és EUR cash volt, és személyesen intéztem (a mostanit e-mailen).
Gondolom, hogy a protokol úgy kezdődik, hogy T+2 nap múlva tudják felvenni a kapcsolatot a Kelerrel. Esetedben a félrevezető neveddel is meggyűlhetett a baja "Marikának".:))
Erste TBSZ transzfer 6 munkanapja (múlt kedden) indítva e-mailben: - EUR cash hétfőn (4. munkanapon) tűnt az Erstéről, és tegnap este jelent meg IBKR-en - EUR ETF ma reggel jelent meg IBKR-en, viszont még az Erstén is látszik! - HUF cash-sel semmi nem történt még, csak az EUR átutatás költségét vonták le belőle
Sziasztok! Az IB-n a PPRUY, Kering SA reszvenyre adott megbizasomra az alabbi uzenetet kapom: "Not allowed to open a position: no trading permission. You may need to add the appropriate trading permission through Client Portal" Ha jol tudom ez a reszveny az OTC Pink, U.S. Penny Stocks kategoriaba tartozik. Ahhoz, hogy ezzel kereskedjek, a Trading Permissions beallitasoknal kell kivalasztani a U.S. Penny Stocks kategoriat. Viszont nekem nem ajanlja fel a "Select the locations you wish to trade Stocks" menupontnal. Hol-milyen beallitasra van szukseg ehhez? Koszi elore is, ha valaki tud segiteni a megoldasban!
Én háromszor beszéltem velük két hete: egyszer hétfőn, kétszer pénteken. Első kettőnél az első próbálkozás volt sikeres, a harmadik beszélgetésnél a tizedik volt sikeres, de ennél ebédszünetben telefonáltam nekik.
Sikerült valakinek a magyar ügyfélszolgálattal beszélnie? Nekem állandóan azt mondja, hogy ezen a nyelven nem elérhető az adott téma, de persze előtte végig kell hallgatni és nyomkodni a menüt...
Valaki meg tudja mondani nekem, hogy mennyi idő alatt érkezik meg a számlára a pénz, ha Revolutról utalok? Van összefüggés az utalt összeg mérete és a feldolgozási idő között? Gondolom itt is vannak extra ellenőrzések 10 MFt, vagy valami hasonló értékhatár felett.
Androidon Account/Mkt value/.../Switch to... és itt lehet állítani, hogy milyen a számlán lévő devizákat mutasson, pl csak a HUF tételeket vagy csak az USD vagy EUR dolgokat, illetve az összes meglévő cash-t, részvényt, stb forintban (total in HUF). De nekem alapvetően az kellene, hogy egy vételi megbízásnál az elérhető szabad cash-t mutassa a megvenni kívánt instrumentum devizájában.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF