Izgalmas olvasmány, akit érdekel nézze meg... a stílus egyébként vészesen emlékeztet az itt korábban fórumozó Civinére... lehet, hogy tévedtünk, amikor azt hittük undertaker=civin (=brókerarcok=gordon gekko)???
.
Szép napot mindenkinek!;)
UFA, lottóötös alatt az ötöslottó telitalálatos szelvényeinek tulajdonosait értettük... Persze egy csomó embernek van ötöse a kenón is, csak annak nem 1:43 millióhoz eséllyel jött be nekik...
Törölt felhasználó2005. 07. 04. 16:36
Nem megbántani szeretnélek,csak nem értem mi köze a humetnek a lottó ötöshöz?Ne vedd sértésnek nem annak szánom.Legyen szép napod.
Törölt felhasználó2005. 07. 04. 16:34
Csak ez a ki vagy és mit akarsz akarsz,egy kicsit ellenséges,én csak azt amit ti beszélgetni.Ebben szerintem semmi rossz nincs.Üdv.
a lottóötös nyertesek száma M.o.-n nagyságrendekkel több mint 18 db/év. Más kérdés, hogy ezek nagyrésze nem lett milliomos, a 6-os/7-es lottón ezek csak néhány (száz)ezer forintot nyernek. Én még annak is örülnék...
Törölt felhasználó2005. 07. 04. 16:32
Akkor az irodában van légkondi?Jó neked.Én nem háborgok kész érvekkel jövök kész érvek ellen,ez egy eszmecsre.Üdv.
Épp halálra fagyok az irodámban... de köszi... . Arp is tényeket közölt Gordon, szóval nem értem miért háborogsz!
Törölt felhasználó2005. 07. 04. 15:04
Hogy vagy?Jó meleg van mi?Üdv.
Törölt felhasználó2005. 07. 04. 15:01
Kedves Arp!Hogy ki vagyok magánügy.Amit írtam a volt apeh-elnökről,és humetről,nem tornázás puszta tények.Én senkit nem akarok a humet vételére rávenni.Csak gondoltam ha egyszer ez a topik neve akkor lehet erről tényeket felsorokoztatva beszélni.Legyen jó napod.
Megjegyezném a 18 magyarországi lottóötöst kissé soknak tartom...Számoljunk heti átlag 3 millió szelvénnyel, 52 héten át és azt elosztom 43 millával, az csak alig 4. Mivel a nagy lottóláz idején bejelentették, hogy most már 8 millió szelvénnyel próbálják a szerencslovagok megtippelni a számokat, és mekkora extra profitot jelent ez, ezért gondolom, hogy ez legalább több, mint 2-szerese lehet az átlag létszámnak... Az átlag 18 azt jelentené, hogy minden 3. héten lenne telitalálat, ami ha figylembe vesszük, hogy olyan is gyakran van, hogy 2-3 hónapig nincs, akkor a maradék időszakban majdnem minden héten kéne, hogy legyenlottó 5-ös... Tehát, mondjunk inkább Magyarországon évi 4-10 lottónyertest... És hány olyan van, akibe egyáltalán belecsap a villám és még túl is éli, sőt megint belecsap és így tovább???
Törölt felhasználó2005. 07. 04. 14:37
O.k. Gratula! pici számszaki hibát én is vétettem, 48 éve van 5-ös lottónk, de 44 év játékév van, tehát ezzel kell szorozni, nem a 42-vel. Mindegy az elv jó!
Oké...Én is csodálkoztam, hogy a 6 milliárdot elosztottam 43 millával és csak ennyi lottó nyertest kaptam...Nem vettem figyelembe az időtényezőt... A te számításod ki lehet egészíteni azzal, hogy nyugati világban magasabb az átlagéletkor és nem csak 42 éve van lottó... Legyen a világon hasraütés szerint akkor 50.000 lottónyertes és egy 4x-esen villámcsapott...Akko r még inkább igaz a megérzésem, hogy nem igazi a csokásy féle alaptétel...! :)
Törölt felhasználó2005. 07. 04. 14:10
Matgab: A számítások és a valóság szerint egy évben kb: 18 lottó ötös van. Ha felételezzük, hogy minden nyertes különböző személy, akkor az átlagéletkort (62) megszoroznánk a 18-cal. Csakhogy Lottó asszem 1957-től van. Az 42 év, de 18 év alatt nem játszanak ezért lottózás szempontjából számoljuk egy játékos életkorát 18-62 között (62-18) 44 évet játszik az átlagmagyar. Mivel 42 éve van csa lottó, használhatjuk ezt a számot x 18 nyertes évente= 756 nyertes eddig. Ebből életben van (18-62 év közöttiek éves halálozási aránya cca: 8%. Az egyszerűség kedvéért számoljunk lineárisan a 18 évi nyertes 8 %-a évente meghal = 1,44 személy. Marad 16,5 életben lévő nyertes személy/év. Ezt szorozzuk 42-vel=693. Tehát csak Magyarországon kb 693 élő nyertes lottó ötös van. Akor mennyi lehet a világon? Ez lineárisan van számolva az egyszerűség kedvéért.
Szia!:) . Hagyd...ne m érdemes törnöd magad... nem fog sikerülni... bamakót sem... . Üdv:R.:)))
Törölt felhasználó2005. 07. 04. 13:53
Gordon. Nem értem mit tornázol, úgyis tudjuk ki vagy és mit akarsz.... Ha még venni akarsz Humetet vagy beragadtál az a Te dolgod. Verjed a saját pénzeddel a csalánt. És véleményem szerint Magyarország fővárosa akkor is Bamako!
Akkor szerintem a matek prof-ot is le kell cserélnetek... A nagy számok törvénye alapján az esemény gyakorisága közelít az esemény bekövetkezésének várható értékéhez... Ha a 6 milliárdot egy elfogadhatóan számos sokaságnak vesszük és megnézzük, akkor azok között van kb. 140 lottó-öttalálatos. Olyan akibe meg villám csapott négyszer és túlélte azokat, az meg 1...(Tekintsünk el a halottakba csapó villámoktól...)
Törölt felhasználó2005. 07. 04. 13:44
Nem vettél egy dolgot számításba a humet korábbi székhelyéről eljött amit neki tekintve hogy 2016-volt kibérelve az a hely veszteségként kellett elkönyvelnie,ez benne van 2004-ben,ezáltal sok olyan dolgot kellett leselejtezniük ami ott fennt 1000 négyzetméteren elfért az új székhelyen nem mert az 170-.négyzetméter.Ez ért nagyobb a 2004-es veszteség.2.:a helyi patika nem valószínű hogy tudna külföldre terjeszkedni,ők igen.Szép napot.
Törölt felhasználó2005. 07. 04. 13:01
Uraim kockázatok és mellékhatások tekintetében, forduljon a Humet 2004-es éves beszámolójához. A cég éves forgalma alig marad alatta egy gyengébb falusi patika éves forgalmának.
Törölt felhasználó2005. 07. 04. 12:53
Az is de ez több annál.Ez ékes bizonyítéka hogy a humet nem hibázott,ezért mondom,ki nem fektetne belé,bánjon óvatosan a szavakkal,jusson mindig eszébe az apeh-elnök levele.
Törölt felhasználó2005. 07. 04. 12:46
Gordon. Bamakooo
Törölt felhasználó2005. 07. 04. 12:40
Sziasztok,remélem sikerül kijönnie a humetnek ebből az apeh-ügyből,mert engem ez a humet-kezd érdekelni.Miért?Igen nem hülyültem meg csak benne van egy korábbi napi gazdaságban egy cikk,melyben az apeh-korábbi elnöke Dr. Király László György levélben fejti ki hogy a fiktív számlázási ügy alaptalan volt,és elnézést kér Civin Úrtól.Ez azért barátaim nem mindennapos.Üdv.
HUMET
.
Szép napot mindenkinek!;)