Izgalmas olvasmány, akit érdekel nézze meg... a stílus egyébként vészesen emlékeztet az itt korábban fórumozó Civinére... lehet, hogy tévedtünk, amikor azt hittük undertaker=civin (=brókerarcok=gordon gekko)???
.
Szép napot mindenkinek!;)
Lottó év: 1:830ezer per év- azt hiszem most jó- nem 1: 8,3 Mó!
Törölt felhasználó2005. 07. 04. 12:01
Lottó esély: 90 faktoriális-85 faktoriális/5 faktoriális= kb 43Mó. (most nem számolom ki pontosra) az esély egy szelvénnyel 1:43Móhoz /hét. Ez x 52= 52:43 Mó = kb 1:8,3 Mó-hoz esély/év/szelvény. V illámlás: Állitólag 40Mó villámlás 1 év alatt a légkörben. Ebből nem tudjuk mennyi ér földet, de azt oszd el 6 Milliárddal. Ezt az összeget kell korrigálni az egy főre számolt szabadtérben töltött idő/védett térben töltött idő átlagos hányadosával egy személyre vetítve.
A matek pfof felügyeletével számoltuk ki, és ugyanez az eredmény jött ki neki is... Attól, hogy valami valószínű, még nem feltétlenül kell megtörténnie... . A fórum sorsáról meg nem (csak ) én tehetek... én kidühöngtem magam, és ennyi...
Egy kissé unalomba fulladt (számomra) a topic... Mindenesetre az kizárt, hogy a lottó ötösnek kisebb az esélye, mint annak, hogy valakibe 4-szer cspjon a villám...Már csak azért is, mert lottó ötössel legalább 50-100 ember rendelkezik csak itt pici hazánkban is, nem hogy a világon, pedig itt csak tizmillióan élünk, és hetente csak egyszer lehet az ember nyertes. Viszont a múltkor láttam a nat. geo-n egy filmet, ahol bemutattak egy embert, akibe már tényleg 4-szer csapott a villám, aki egyedül van így ezzel a világban, pedig, több, mint 6 milliárdan vagyunk, és bármikor "villámolhat". Tehát valahol nagyon elszámoltátok...Ha nem vagytok matek professzorok, akkor nem hiszem, hogy ennek az esélyét ki tudnátok számolni!
HUMET
.
Szép napot mindenkinek!;)