Ja, persze, nyilván nem lehet egy lapon említeni a nagyobb papírokkal. Ekkora emelkedésre is alapvetően azért képes, mert illikvid. OTP-nél például csodaszámba megy, ha már 5%-ot mozdul egy nap. Az inkább kár, hogy a BÉT-en a blue chipeket leszámítva nagyon alacsony forgalmak szoktak lenni. Egészségesebb lenne, ha a kispaírokban is több lenne a forgalom. Pl Pannergy valamelyik nap volt félmilliárdos forgalom is, azóta meg teljes érdektelenség.
Arra hívtam fel a figyelmet, hogy hihetetlenül illikvid a papír. Ma reggel a jazzyn nyilatkozott a ceo, meglátása szerint az akvival az EBIDTA a duplájára kerül. Az árfolyam duplázás megvolt.
Az ilyen kérdéseknek ilyen papiroknál nincs értelme. Ha egy barom trader csinálja, akkor kb 300-ig beveri az árfolyamot és aki ott szotyizott éppen egy orderrel az jól járt. Másnap már újra legalább 800 lenne a papír. Ha egy ügyes trader csinálja, az kb bármilyen áron megcsinálja neked ügyes offerolgatva.
Amúgy az ilyenek miatt szeretem ezt a céget. Van transzparencia. Közzétesznek mindent. Persze, tudom, biztos, hogy ügyes fiúk ők minden tekintetben, de azért nem az a totál homály van, mint a Deltában. Remélem nem csak egy gyors felfutás lesz, összeomlással a végén. Amúgy szerintem a Delta is meg tudna indulni felfele, ha egy kicsit tisztább lenne, hogy ki is van benne abban a cégben, meg kinél mennyi papír van.
Gloster Infokommunikációs Nyrt.
Új cég jön a BÉT-re