Nem hiszek 1000pontos Dow-ban, de 8000-10000-es meg elofordulhat a kovetkezo evekben; azert az a tobbsegnek nagyon fajna. Nem hiszek 700$-os arany arban sem; a legutolso valsag ota a vilagban levot hitelek hatalmasra nottek... Nem tudom kizarni 100%-os valoszinuseggel hogy az arany ara ne csinalhatna 1 false letorest 1000$ ala,de en ennek nagyon picike eselyt adok (valahol 1-3%-os esely), a banyaszok atlagos koltsege mar jocskan 900$ folott van.Azt se feledjuk hogy 1050-1240 kozott tehcnikailag rengeteg eros szint van es jo par befekteto, kereskedo ezeken a szinteken orommel vasarol.Velemenyem szerint jovo marciusra az ar nagy valoszinuseggel 1360$ folott lesz, de azt sem tudom kizarni hogy 1560$ korul lehet.Kovetkezo evekben az arany aranak valtozasat minimum 8-10%-ra teszem es tovabbra is nagyon valoszinunek tartom hogy az ar 2024-re valahol 2400-2700$ kozott lehet, persze lehet tobb is,de az 1 kulon temakor.
mélyen meg vagyok győződve arról, hogy a 2008 óta tartó "válságkezelés" - ami de facto válságmélyítés volt - katasztrófával fog véget érni a 2008-as összeomlás a gyógyulás volt, amit a QE, NIRP, ZIPR politikákkal kisiklattak...
Egyébként ha historikusan nézzük az aranyat, akkor meg simán visszajöhet 700 USD-re is, és még nem is történt semmi sem. Akkor ismét lefeleződnének a bányászok.
Őszintén mondom, hogy nem nagyon értem a gondolkodásodat. Nekem ez nem logikus. Azt gondolom, hogy nagyon sok pénz eléget és ezen kívül nagyon sok polarizálódott, amelynek csak egy részét költötték el, mert ha nem így lenne, akkor sokkal hamarabb és nagyobb erővel robbant volna be az infláció. Tehát joggal feltételezhetjük, hogy ezek a pénzek talonban vannak, lezsírozva, vagy akárhol, de nem kering a gazdaságban. Nagyon sok pénzt nyomtattak és elárasztották likviditással a világot, de nem helikopterről szórták. Most sokkal megfontoltabban adták a piac rendelkezésére, mondhatni célzotabban. Nem két éve tőzsdézem, de még nem éltem át ekkora likviditás bővítést és nem tudom, hogy élő ember van-e, aki ki tudja számítani, hogy ez milyen hatással lesz és mennyi ideig nyújt municiót a piacnak. Főleg mekkora újratermelődő ballasztot. Talán ezt a legnehezebb megítélni. Soros nem hiába 2016-ban újratervezett mindent. Gyakorlatilag az eredeti piaci berendezkedését teljesen átvariálta.
Szerintem ezt az opciót nyugodtan elfelejtheted, mert akkor nem ez lesz a legnagyobb problémánk. A birtoklásuk ellen nem fognak frontális támadást indítani. Ez honnan jött?
ergo minden a jegybankokon múlik: ha hagyják tisztességesen és nyíltan összeomlani ezt a kártyavárat, akkor nem lesz nagy aranyrali azonban ha újra "elpapírozzák" a problémákat, akkor előbb utóbb robbanni fog az arany ára
vmi olyan motoszkál bennem, hogy a nemesfémbányászok csak akkor fognak majd felrobbanni az alaptermékhez képest, ha frontális támadást indítanak a birtoklásuk ellen a jegybankok és az államok ehhez pedig először hatalmas rali kell a fizikai nemesfémek piacán
Ezzel egyben azt is állítod, hogy a bányászok a 2008-as aranypiaci rally indulásakor is már túl voltak árazva az aranyhoz, az ezüst árához képest? Ha ez így van, akkor az egész alapvetésünk téves a jelentős rallyt illetően, ha csak aranypiaci korrekcióról beszélünk és nem új long trendről. Tehát, ha csak A-B-C korrekció lesz és kb. csak 1590 USD-ig megy fel az arany.
az 1960 és 1980 közötti bull market első szakasza - mivel a fizikai aranyra nem lehetett spekulálni - az aranybányászokról szólt a 2000 tájékán induló bull market esetében azonban semmi akadálya sem volt a fizikai aranyra való spekulálásnak
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.