A bond piac, Dollar es GLD valtozatlan. Bondnak meg egy alj kellene, (10Y bondnal 118 szintnel). A Dollar kis korrekciot csinalhat most, de a target maradt 95. Gold wave (iv) majus 11 volt, azota probalkozik a wave(v) lefele menni 1300 ala; es ha nem sikerul, jo sok mas opcioja is van. . Lenyegeben az SPY kilatasa is maradt, de talan igy vilagosabb a kritikus ellenallas helye: http://keptarhely.eu/view.php?file=20180514v00n95b27.jpeg
Meg sem fordulna a fejemben, hogy bármiért is hibáztassalak, mert feltételezem, hogy jó szándékkal adsz tanácsot másrészt mindenki kizárólag a saját döntéseiért a felelős. Egyébként egy olyan leaps opciós rendszert próbálok kidolgozni aminél a papírokban lévő momentum magasabb és konzekvensebb az átlagnál. Lehet, elég lenne ha csak a semiconductor sectort nézem :)
1)A CANSLIM-ben nyilvan latod, hogy a 50 best selection alapvetoen fundas elvek alapjan tortenik, es a pontozasbol a legerosebbeket, a 95-99 pontosokat hozzak le. Ha a listat kiegeszited egy TA alapu figyelessel, akkor lehet hogy jobb eredmenyt ersz el. De pl. 2017 novemberben a lista elejen ezek voltak: ALGN CGNX CIFS CTRL DAIO ESIO HTHT ICHR... es ha megnezed oket most, ezek most tan mind lejjebb vannak, szoval egy laza stoploss-al novelted volna a veszteseget. Utolag konnyu kimutatni, hogy nagyjabol mind Novemberben volt a topon; es ezekbol egy portfolio aligha hozott tobbet mint SPY Index. Nem akarlak lebeszelni, probald ki magad. De legy ovatos. Nem teszem fel a majusit, nehogy szidhass ;-) . 2))EGyebkent a ValueLIne Special Situations ugyan draga elofizetes, de a tapasztalatom szerint sokkal jobb selection kozeptavra. Ebbol a mostani listat viszont fel merem tenni, ezekre masok sem szoktak rafazni. Valogass az Especially Recommended ertekelesu sorokbol. . Bocs, nem megy a feltolto. Majd kesobb ujra probalom.
Igen a módszertan szerint az új csúcsoknál kell a pozit felvenni igen rövid stop lossal így nem csodálom, hogy sokszor kivágott. Kevés esetben megy fel nagy momentummal amikor vissza se néz a papír hiszen akkor már általában igen túl vett állapotban van a papír. Én nem ezzel a módszerrel próbálnék belépni. Engem igazából az a része érdekel, hogy olyan fundamentumokkal ellátott papírokat találjak amik hosszútávon (6m -1y ) nagy momentummal menjenek. Nyilván erre a tech szektor a legalkalmasabb, de az most felejtős ebben a piaci környezetben. Van esetleg erre egy jobb módszer is amit ismersz?
Jim Rogers erre szokta mondani hogy probal komplikalt aljat talalni...Egyelore nem tudjuk, hogy hol es mikor lesz az alja,de ha fordul a trend, akkor akar gyorsan 2,3-5 szorosere is felszaladhat az arfolyam...Ha tippelnem kellene akkor oszig ill. oktober eleje elott nem varnek nagy valoszinuseggel emelkedest se a cukor se mas mezogazdasagi termek piacan, szinte mindenki a rv piacot longolja, olajat ill. eur-ot es a volatilitast shortolja a kulonbozo instrumenteken; majd jon 1 nap amikor uj vilag kezdodik...es akkor akik zseninek kepzeltek magukat elkezdik atharitani a feleloseget mindenki masra ezzel magyarazva a vesztesegeket...;)Errol pedig nekem mindig Charles Makey idezete jut eszembe:"Men, it has been well said, think in herds; it will be seen that they go mad in herds, while they only recover their senses slowly, and one by one."
1)Nem ertek a cukor temahoz, de itt van egy profi velemenye. Jeffry Kennedy 6 honapja igy latta, baloldali hetes charton. Ebbol eleg konnyu volt a jobboldali, napos chartot megcsinalnom. A veget 10.5-9.0 savba varnam, a wave5 legyen =wave1 alapon. Az alja utan CANE is jo vetel lehet. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20180513v00nh6j11.jpeg . 2)CANSLIM modszer a smallcaps momentum kovetes modszere, van egy ujsagjuk is, IBD. Nagyon sikeresnek mondjak magukat, hetente en is belenezek a konyvtarban. A neten is fennt van a 50 best selection. Jo stoploss-al erdemes megprobalni. Sok eve megprobaltam, es lehet hogy en voltam ugyetlen, de nekem nem ment: folyton a csucsokba vettem bele, es mindig kivagott a stoploss. . 3)Ha az a kerdes, hogy a mostani Brent arakhoz kepest mennyire van elmaradva idoben es arfolyamban az olajszerviz? akkor ez a chart jol mutatja. Harom alkalommal volt 77 USD arfolyamnal az utolso 12 evben, es tobbnyire roved, 0-2 honapos volt a keses a Brent arahoz kepesti lemaradas. Most meg , a legutolso aljnal 19 (!) honap volt, szoval idoben igen nagy a szakadek Brent es Olajszerviz mozgasa kozott. Es arban is: OSX most 160 szint, es a korabbi 77 USD olajaraknal OSX inkabb 180-220 kozott szokott lenni. Szoval a lemaradas 12-37%, amit azert be fog hozni. Mostanaban erre 1-2 honap alatt is kepes lehet. . Az kulon erdekes, hogy mennyivel van lemaradva RIG-tol ? Nos 100-300% a lemaradas arban. Amikor behozza vegre a lemaradast, az igen baratsagos rally kell legyen. 2006.07--->75 volt 2010.08--->42 volt 2014.11--->20 volt Szoval, RIG-nek sokkal tobbet kell behoznia mint OSX, hogy ilyen Brent araknal aranyos legyen ujra.
Sziasztok! Nem tudom, hogy van-e valaki aki ismeri a CANSLIM metódust, de most ez alapján próbáltam találni néhány basic material céget. A szűrések alapján ezek jöttek ki: FANG RSPP PE CQP SRCI Mit gondoltok ezekről? Köszi!
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.