1)A mai nap fo esemenye a Gold kitores 1213 ellenallasi szint fole. Most mar csak zarnia kell ott, es lehet szep nagy poziciot venni. Target tovabbra is 1300-1350, es ez a minimalis target. Ha szerencsenk van, 1500 korul is lathatjuk jovo ev elejen.
Most GLD =1217, es mindegyik aranybanyasz zold, es veszik oket. A legszebb AngloGold(AU), +5%. . 2)Megertem, akik learatjak az olajosokon a profitot. Vegul is a tozsde esesbe fordult, es RIG, DO es tarsaik reszvenyek amiken nyomas van lefele. Masik oldalrol is igaz, tegnap a Brent is nagyot esett, es ma is esik. Szoval tegnap es ma is, 2 oldalrol is kaptaak a pofont. Ez kellemetlen. De megmaradtak a fundak. Olaj es gaz kell, megpedig evente tobb. Es 4 eve lassan hogy nincs olajfuras. Nincsenek uj nagy olajmezok sehol. Az olajtarsasagok fold alatti keszletei fogynak, 13-14 evnyi szintrol kb.10 evesre estek vissza. Megfoghato profit meg nem latszik a jelentesekben sem, a merlegeik gyengek. De a Q3 jelentesek, amik 1 honapra vannak innen, azok mar meglepoen jok lehetnek a tavalyiakhoz kepest.
Igazán nincs mit. Te is adtál jó tippet. Az Anglogoldnak is szép napja van, de Kinross-ban is a Chilei Legfelsőbb Bíróság a 2016 óta tartó vitában kedvező döntést hozott. Megy is szépen, főleg Frankfurtban.
Szeretnem megkoszonni ujbol hogy a SBGL-re felhivtad a figyelmem.Ma is vettem 1000db-ot.koszi u.i.: jelenleg a legerosebb a szektorban (mar azok kozul amit en figyelek)
Az teljesen normalis hogy nyitas elott vissza masznak az arak az elozo napi zaro arak kozelebe. Ezt nem csak profik de algok is kereskedik; az utolso 2 ora lesz erdekes; legalabbis szerintem. (persze nem lehet kizarni azt sem100%-san hogy meg ujra megprobaljak uj csucsra huzni az indiket (nehany pontra); de azert erre egyre kisebb az esely. Pentek is 1 erdekes nap lehet. Nem hinnem hogy ez a csata a medvek-bikak kozott dolne; raadasul nem nehany nap alatt. eleg ha csak elbizonytalanodnak a vevok, esetleg turelmetlenebbe az eladok...
a FED különben már 2008 óta 100%-ban, teljesen nyíltan unortodox és a legutóbbi FOMC szeánszon úgy távolította el az "accommodative" jelzőt a közleményéből, hogy negatív tartományban van a reálkamat...
Ez így logikusnak is tűnik, de akkor viszont az USD hogy tudna tovább erősödni az EEM devizákkal szemben, ha adott esetben a Fed a már beigért emelés helyett nem emelne vagy csökkentené a kamatot?
Ezt targyaltuk mar korabban; csak akkor nem sok embert erdekelt.Ha az amcsi piacok oktoberben esnenek 15-25%-ot; majd novemberbe folytatnak 5-10%-al akkor nagyon valoszinu hogy a FED leallna a kamatemelessel.Ha viszont a piacok korrigalnak az esest es csak 3-6honap alatt esnek 10-25%-ot akkor nem valoszinu hogy a FED valtoztatna a kamat emeles politikajan.A pontos szamokat nem tudom, inkabb az aranyok a fontosak.En nem lennek tulsagosan bullish az amcsi valasztasokig.Nem tudom, hogy mikor kezdodik a USD gyengulese; de meg erosodhet akar 10-25%-ot is; idovel okosabbak leszunk.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.