Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
Chart es pszchio alapjan lehet eses. Makrok es funda elbirja meg az emelkedest. Amugy is az faj a tradereknek mar itt, mert mki varja akar az egeszseges korrekciot, de csaknem jon. 2009ota olvasni az eses tovabbi varasat. 2008ota otodik hullamot irnak az elliott topikok, meg 2009ota korrecios fazis nekik az emelkedes mar. Igaz allando csucsokkal.. mar magasabb Bvel indokolva. Ha esest kene talalgatnom, nagy elliott harmas otos vege lehet valoban, de ez chart. Abbol tenyleg lehet korrekcio le negyesre.. de amig megy, longolom. Most is van 133konti bux1812 longom. Ha esunk forditom
Nem megyek az emelkedés ellen, nem shortolok, vagyis csak miniatűr pozival. Ugyanakkor egy ilyen év után abban szinte biztos vagyok, hogy jövőre talán már rögtön az év elején lehetnek meglepetések. Nem próbálom megjósolni a piacot, a longjaim nagy részét zártam, a maradékot pedig valószínűleg januárban fogom és aztán várok kicsit. Ugyanakkor én nem arra számítok, hogy összeomlik a világ, hanem, hogy jön egy jelentősebb, de egészséges korrekció, valami olyasmi, mint ami volt '16 elején, hogy aztán tovább robogjunk felfelé. Hogy ki mit tesz, az mindenkinek a maga döntése. :)
Kar talalgatni mikor jon el a jovore. Jatszani kell az emeledesre, ha eljon, ugy is eszrevesszuk. Amig az alapok is eszeveszik, es taraznak ki, addig duplazni is lehet a forduloval toke attettel. Szoval nyugi, lesz ido benne lenni.. addig meg keressunk a longgal.. de elore ne talaljuk ki, mert draga sport lesz. A piacnal nem lehetunk okosabbak.
Ez a topik a mai nagy beszakadás ellenére részemről lezárásra kerül. 2017 re vártam, késett. Valahigy konfortosabban érzem magam sok szabad kesben. F-ngom sincs mi lesz 2018 ban. Ami tetszik az a réz, ezüst, ppenrgy, cig, adidas, amazon. Amit shorolok az a dax az Angella bukása miatt. Sok szerencsét mindenkinek.
nem hinném, hogy olyan gyorsan menne az korrekció esetén először előveszik a printert, a szuper fegyverüket... a buborékok kipukkanása majd az infláció elszabadulása után jön
Soros anno oktatgatott minket, a szabadpiac a legjobb , nem szabad beavatkozni..amikor usa bankoknál elindult a válság..shortosgyurka volt az első..aki azt mondta kötelessége a kormánynak megmenteni a bankokat..
ebben a viszonylatban magasabban van mint 1906-ban vagy 1929-ben (az 1906-os buborék kb. akkora volt mint az 1929-es...) és ez az S and P-re is érvényes 1906 és 1920 között jó 80%-os lejtmenet volt a bér-színvonallal kiigazított Dowban és ezt 1929 után is megismételte 1932 és 1996 között pedig a bér-színvonallal kiigazított dow mindig alacsonyabban volt mint a 2009-es mélypont aki nem hiszi excel-ezzen egy kicsit és járjon utána:)
https://www.measuringworth.com/uswage/ https://www.marketindex.com.au/dow-jones
Figyelem! Nagy zuhanás lesz jövőre!
Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
Hasznos tőzsdézést!
Buxer and Partners.