Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
Usd helyett gondolom usa-t kívántál írni, mert ha a dollár mélyrepülése esetén az euró nem i tehet mást, mint hogy szárnyalni fog. :) Na szóval az euró lehet, de nem az európai tőkepiacok! Gondolom a Pf sem az euróra gondolt. 2008 első felében, amikor a tőzsdék már szánkáztak lefelé, az eurusd még hasított felfelé. Egy ideig...aztán a Lehman csőd után dollárba menekültek a világ. Úgy hogy meg van, meg lehet az esély a pozitív korrelációra. Ugyanakkor a tőzsdéken kár temetni még a bikát. Annak nem most január végén lett vége.
A nagy piaci optimizmus közepette halmozódnak az intő jelek, amelyek visszájára fordíthatják a tőzsdei fellendülést – akár nagyon hamar. Christopher Dembik, Saxo Bank vezető stratégája szerint súlyos hiba, hogy a piaci szereplők bagatellizálják Kína és az Egyesült Államok belső pénzügyi egyensúlytalanságait. Szerinte mindkét gazdaságban válságot, Amerikára jó eséllyel recessziót hoz a vállalati szektor adósságainak akkumulálódása. Trump a legnagyobb károkat azzal okozza majd, hogy jelleméből következően személyesen akarja majd kezelni a recessziós periódusban a monetáris politikát. Geopolitikai, egyúttal gazdasági és ezáltal a tőkepiacok korrekcióját kiváltani képes kihívást sejt az interjúalany az EU-n belül tátongó Kelet–Nyugat szakadék szélesedése okán. Rossz ómen szerinte az EU-n belüli erőviszonyokra jellemző, mesterségesen fenntartott status quo.
SP shortosoknak enyhe remények http://www.kephost.com/image/EiHt Mai tetőt kivéve, fölé zárva fel csorbul az esély. Addig jó kockázat arány, ha mínuszba kerül holnapra.. azt várjuk. Szűk stop mai tető fölött.. bővebb stop tegnapi csúcs fölött
Figyelem! Nagy zuhanás lesz jövőre!
Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
Hasznos tőzsdézést!
Buxer and Partners.