Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Ráadásul a vártnál jobb PPI adatot én nem tudom a tőzsde számára pozitívként értelmezni. Magas PPI, tehát: A) a vállalatok tovább terhelik a megemelkedett költségeiket -> CPI emelkedik -> magasabb kamat kell B) a vállalatok nem tudják tovább terhelni a megemelkedett költségeiket -> marzs szűkülés -> kevesebb profit
Szerintem letöri jövő héten a bika szarvát. Nekik sem jó, ha újra előröl kell kezdeni a monetáris szigorítást, mert fejben az emberek ismét gazdagnak érzik magukat a tőzsdei rallik miatt. Ha valamitől, akkor attól biztosan be vannak szarva, hogy nem lesz elég egyszer legyőzni a sárkányt, mert visszatér (mint anno).
Be is álltam longba. Igen. Ez a delírium 12 éve tart, s nem is fog véget érni, mert a tőzsdét monetárisan tudatosan és szándékosan elszakították a valóságtól. Abszolút nincs köze semmihez. Egy önállóan működő kifosztószivattyú egy kiválasztott réteg számára.
Én ezeket a mélységeket már nem értem :))) Ahogy ezt sem: tegnap olvasok egy kutatást. 52,20% férfi, 47,80% nő, és 0,00% egyéb töltötte ki a kérdőívet, ez állt benne. Vajon az egyéb kategóriába ki tartozik? A fikusz, a szanzavéra, a macska, vagy az LMBTQIA+++ valamely tagja? Hiába b+, megöregedtem, nekem már magasak ezek a dolgok.
* Más kérdés, hogy a jelenlegi helyzetben az igazi nagy gáz mondjuk egy atomháború lenne, ekkor a tőzsde ki sem nyit, vagyis a fizikai arany nyer, ez már egy másik probléma lesz.
Nemcsak ő ír aranyról és olajról. :-) Nekem az az érzésem, hogy nem véletlenül hangsúlyozták abban a Forbes minatportfólióban, hogy nincs benne részvény, csak arany, DBC index, cash. Nem mondom, hogy minerek nem mehetnek, és szerintem én is fogok venni, de a részvény, az részvény, a commodity market az, amit kevesebb ember ért.... Ha megnézed a Covid chart-ot, nagy gáz esetében a miner részvények estek mint a kő, az arany pedig ment felfelé.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen