Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Nem őket sajnálom, egyébként egyetértek, már rég ubereznék szabadidőmben ha lenne. Hanem azt, hogy 3x annyiba fog kerülni az embernek. Én most 3x annyi adót fizetek pl. Az élelmiszer is dupla vagy 3x os áron van. Ergo egyre kevésbé fognak költeni az emberek, a cégek kirúgják az embereket, egyre több munkanélküli, nem lesz munkaerőhiány vagy kisebb így a bérek se fognak jobban nőni, ergo megyünk bele a mocsárba és nem látom a kiútat nagyon. Oké, világos hogy ez kell ,hogy megfogja az inflációt, de akkor is, szar érzés ha nem miattad mennek rosszabbul a dolgok, hanem ott fent segghülye jegybankelnökök és politikusok ülnek és most nem magamról beszélek, hanem talán az átlagról beszélek, szép lassan lemorzsolódik a középosztály. Szegényekről meg nem is beszélve.
Pedig, mar este megfordult a fejemben, hogy 12 ev utan ujra MOL reszveny tulajdonos leszek. De reggel mar hallottam az M1 en( erdemes nezni, mert ott mindent hamarabb tud meg az ember, ha tud a sorok között olvasni:)). Aztan igy letettem róla reggel, mikor hallottam amit most linkeletel. Hisz az Orosz urali olaj es Brent kozotti, boduletes nyereseget okozott volna. Otletnek jo lett volna, de kihagyom igy!
Összeállt már a kép? Szerintem egy klasszikus Matolcsy-Orbán színjátékot láthattunk, és kuszaszem csak előpuhította a népet a sapka végéhez. Színház az egész világ!
Természetesen megvan rögtön a magyarázat, hogy a brüsszeli olajársapka miatt kell kivezetni az itthoni ársapkát. A rekord nyereséget elérő MOL azt mondta.....ennyi. Nem bírják tovább. Még magasabb nyereség kell.
Vegre. Egyetertunk. Igy sok volt az uzemanyag csempeszes,es a mókolas. Gondold el 100 liter uzemanyagon az "élelmesek 20000 ft.is kerestek ,es gondolom nem.egyszer csinaltak meg Nem ok nelkul volt nagyobb a hazai fogyasztas 2022 ben 50% al mint a sokeves atlag. Remelem forint erosito hatasa is.lesz, hisz kisebbb lesz a kulkerhiany, valutaszukseglet, tovabba Budapesten is jobban lehet majd kozlekedni.:)
yooio, Mitől lenne gap down az indexek, és mitől indulna felfelé? Említetted, hogy CPI-tól várnál nagy omlást. CPI-t nem találtam a calendar-ban, az a jövő héten lesz? Jobless claims lesz a hétre. A short még megvan stop-al a tetején, ETF short-ok egy részét felengedtem, így jut is, marad is. :-)
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen