Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Sztem ez a tegnapi Matolcsy sztori meg volt beszelve, arra jatszanak h az eu utalja a penzt mert kulonben kampo... es az az egesz unionak kellemetlen...
Úgy néz ki, hogy mégiscsak 4100 volt a teteje... holnap megveszem az ETF short-okat. Humanoid, holnap pattanhat még egy kicsit olyan 4030-4050 körülig?
Egyelőre nem valószínű ómlás. Rosszabb esetben is egy leading diagonál épül, ami kb 1,5-3 napig épülget még. Nagy esés után lehet. Jobb esetben meg még van felfele egy nagyobbacska hullám, az még 1-2 hét hosszú lehet, akár kitarthat decemberben.
Humi kezdek gyanakodni, hogy csak azert vittek nagy nehezen az SP-t 4100 ig, eppenhogy, hogy veled ki sesszenek, most meg kuldik a viz alá:). Irany sztem a 3800?! Vagy ...nem?
Humi meg a mutyi. Na ne nevettess. O meg csaladi potlekot se kap mint en az államtól. En meg pont annyit kaptam, a csaladipotlekot, semmi mast. Mi a tipikus becsuletes( vagy gyava:)) hulyek vagyunk. De azert nem bekotott szemmel jarunk a vilagban!! Latunk, hallunk ezt azt. Bizony bizony ezekbol a tamogatasokbol, tularazasokbol, gep es eszkoz unios beszerzésekbol, beruhazasi penzekbol lettek tukorhegyi hazak, es luxi SUV ok meg a szeretoknek is. Ugy , hogy 10 eve senkik voltak. Ceg meg bejelentve viharsararokba Bekesbe, mert ott nagyobb a tamogatasi szazalek meg hasonlo huzasokat tettek sokan. Es mivel mint mondtam partpolitikat messze kerulom, elarulom, hogy 2db zsivany volt egyetemista evfolyamtarsam, igazi neoliberalis,es ok is le hajoltak legjobban mindenert, amit az utobbi evek tamogataspolitikaja adott. Es eros EU felhasznalasi ellenorzesuk se volt, nem azert mert kapcsolataik vannak hanem azert mert ha kiderul a turpissag akkor a ceg holdba kerul, de hanyag modon felhasznalt tamogatast fizetheti vissza az allambacsi. Most rohognek,es kotve hiszem ,hogy nagyon izgulnak az 5 eves kotelezettseguk, es egyeb jovobeni feltetelek.miatt, amit a tamogatasok miatt vallaltak. Persze van pozitiv pelda is sok, ahol tenyleg a a hatekonysag noveles megvalosult. De mint mondtam azert ez Magyarorszag, az okossagok foldje, ilyen sajnos az attitud. Ez van. En speciel orulnek neki, ha a gyorsan kiszort tamogatasi es fejlesztesei penzek drakoi szigorral lennenek ellenőrizve.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen