Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
az a jo ezen a forumon hogy az oreg motorosok mar ismerik a masik gondolkodasmodjat ami sok szaz komment utan nem csoda. A tiedet is ismerem.En mindig az okot kutattam azert is olvasok itt a Pf-n hogy megertsem miert tortenik az ami a gazdasagban. Az ok a mozgato rugo erdekel a miert? ( csak sajna a komplex egeszet nem tudom atlatni keves adat hianyos alapismeretek miatt, de legalabb igyekszem ). a vegen mindig ugyanoda jutok az osi mondathoz: Qui bono? Kinek all erdekeben?
aze ezt ne mond mert placi mar elore sejtem mit kommentel erre, ezek az o tegnapi leirt gondolatai: "Szoval az a szamitasom, hogy a Budapesti, es az orszagos lakas arak is kb 1 ev mulva, a 2019 es II-IV negydevi árszinten lesznek forintban.No nem a hirdetesi arak, hanem a valos tranzakcios, adas-veteli árak! " es igen olvastam tole tavaly osszel is, hogy na itt aztan lesz tranzakcioszam osszeomlas. Es lett ? Nem. Tevedett Bp-vel kapcsolatban
Inflacio peak utan fel evvel van a buytime idoablal, 1/2 ev, a jegybanki lazitas kezdese utan. Kerdes milyen utemben tudnak csokkenteni es mennyire ragad az infla. Ha igen, akkor meg 2/3 ev a buy zona, ahogy 2008 utan 2012bem volt a melypont. Fontos hogy en nominalcsokkenest nem varok, realertelemben viszont 40/50 %t. 3 ev alatt.
az elmult ket nap termeset is olvastam mind itt mind az ingatlanos topikba jo kis parazs vitak kerekedtek. En passzolom mi lesz pedig a lakasarak topik 180 000 hozzaszolasabol 100k-t tuti hogy olvastam az elmult evek alatt nem veszem am felvallrol a temat. A haveruk akik nalam joval nagyobb anyagi lehetoseggel birnak (oroklosok ) kerdik is na mi lesz most? Vegyenek ne vegyenek ha igen mit? Hat passz.
Kiadva 180+rezsi 3 eve. Berlovel egyutt lett hirdetve anno. Most meg ulok, van meg masik 2 ossz 4kilo bevetel van ingatlanbol. Varok lehrtoseget bovulni, az a resz forontban van mert majdnem vettunk sajatot 1 eve, allampapirban pihen, majd kimaszok belolle, mert ha Huminak igaza is lesz, ingatlan beka segge alatt lesz forinttal egyutt. :)
mi lett az I. keres lakasoddal amit cirka 2 eve hirdettel a common honapokig elmentve tartottam kivancsisagbol de nem rangattad az arat, majd torolted. Mikor rakerdeztem itt nalad mondtad nem jott madar leszedted, nem lett eladva. Azota? Rovides vagy hosszu kiadas netan uresen tartva pihen ?
Fogalmam sincs lenyegeben Fedtol fugg, de siman bennevan a palacsintaban 3 k alatti spx, covid aljat nemhiszem hogy kivinnenk, ha igen akkor ott vege lesz a dalnak( meg sztem a foldnek is)
Én arra gondoltam, hogy a 3300-ig hogyan jutunk el. Innen, ahol most vagyunk menni fog fel egy kicsit, kb 3700-ig?, és utána 3300-ig, és utána fel, ahogy mondod, és ismét le. Én még most a 3300-ig tartó útvonalon gondolkozom... Innen 3700-ig reális esély szeirnted?
Sokaknál - nálam is - szept 30. évforduló. Tegnapig olcsó volt a gáz (kb 60 cent) és az áram (kb 27) cent. (Amennyiben nem ment csődbe a szolgáltatód!!).
Én is Putyinnal melegedtem azért, hogy tartalékoljak a fával a drágább időszakra, ami okt 1-el indult. Mostantól vészfék.
Lehet, hogy sokan így csinálták, de az is tény, hogy hűvös van.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen