Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 04. 16. 10:34
Előzmény: #1318  kajli_man
Nem kell ilyen burzsuj kajákat enni. Egyél lisztet cukorral. Ha száraz, öncsd nyakon étolajjal. Az ócsó. :)
kajli_man
kajli_man 2022. 04. 16. 10:11
kajli_man
kajli_man 2022. 04. 16. 09:58
Előzmény: #1314  Törölt felhasználó
Én pénteken lencsét vettem, aminek szerintem a COVID eleje óta legalább duplázott az ára. Nesze neked 8-9%-os infláció. Délelőtt megcsináltam az adóbevallást is, és rájöttem mekkora lúzer vagyok, hogy nem nyomtam tavaly all in-t a TSLA, GME és hasonló csodákra 😀
Placi82 2022. 04. 16. 09:52
Amúgy igazad lesz. Csak úgy vagy mint Burry, túl hamar jósolta ezt, de már nincs messze. Amúgy olvastam a másik topikba, hogy igen te nem utólag huzogatod be a a vonalakat. Azt értettem. 2 percig röhögtem, a celzason. :)) De én is meg mondtam, tavaly, hogy 100 felett lesz az olaj és 2000 lesz az arany tavaszra. Mikor valaki a 60 as usd árat vizionalta, és húzta oda a vonalat. 😀. Háború nélkül is itt tartanának ezen árak környékén amúgy. 
signal2
signal2 2022. 04. 16. 09:50
Előzmény: #1313  somebody
Nyugat-Uktajnában már cdak elvetették a búzát....
Az EU-nak meg fel kellene függeszteni minden olyan korlátozast  ami a termelést visszafogja (kvóták  kötelező vetéaforgó, stb), exportvámoz kivetni, és importvámot eltörölni. 
Placi82 2022. 04. 16. 09:42
https://nypost.com/2022/04/14/biden-shakes-hands-with-thin-air-after-north-carolina-speech/
Már akkor tudtam, hogy azért jutatnak hatalomra egy ilyen embert, hogy a háttérben lévő neoliberali nagytoke hatalom,  azt csináljon amit akar. Lásd Oroszország ellen olyan mértékű fegyverszallitasok, amik lassan a III. VH hoz vezetnek. Ez a magáról nem tudó, irányított bab mar azt se tudja mit csinál. Kedves liberálisok, Trumpal 2.szer csináltatok kognitív alkalmassági tesztet, pedig értelmes volt. De Bidenel nem csinaltatnak.?????? Ah, dehogy van valosagalapja a neoliberalis nagytőke összeesküvés elmeleteknek 🤣( Te jó értelemben vett értelemben liberális vagy, nem neked szólt a kérdés, :), hanem a sunyi, farizeus, aljas cinikus, kettős mércét alkalmazó neolibeknek) 
Törölt felhasználó 2022. 04. 16. 09:21
Előzmény: #1312  Törölt felhasználó
Most jöttem meg bevásárlásból.
Konkrét áruhiány van élelmiszerben.
Nem emlékszem életemben olyanra, hogy ebben a boltban láttam volna ilyen áruhiányt (Spár hipermarket, azon a részen, ahova a jobbmódúak járnak).
Nem egy termékben! Szinte mindenhol félig üresek a polcok.
Zacskós zöldségkeverékből nem tudtam konkrétan venni, mert nem volt. Édességpolcok 2/3-a üres. Az előrecsomagolt húspultok üresek. Lisztespolc félig üres. És így tovább.
Amíg a nagytőke nem dönti be a gazdaságot, addig gyorsuló inflációra számítok. Ha év végéig nem lesz kollapszus (egyébként egyre nagyobb az esélye, hogy még a nyár előtt lesz), akkor megbarátokzhatunk a 20-30%-os infláció intézményével.
Elképesztő a vásárlóerő. Egy rakás barnabőrű testvérünk tele bevásárlókocsival nike ciőben és susogós adidasban vásárol győr egyik legelitebb boltjában. 
somebody 2022. 04. 16. 07:57
Most már lassan győzhetnének az ukránok vagy az oroszok.
Vetésből semmi nem lett Ukrajnábal valószínűleg.. búza termelés nagy része off.
Illetve tegnap gondolkodtam, hogy oké, még nem harmadik világháború, de haladunk felé, aztán rájöttem, hogy már az.
Gondoljatok bele, ukránok kilőtték a Moszkva hajót, na már most ezt amerikai fegyverrel tették, csak azzal tudták, amiket kaptak.
Majdnem mindegy, hogy egy ukrán harcos húzza meg a ravaszt, ez nálam olyan mintha USA húzta volna meg a ravaszt, mert a fegyver nélkül nem történt volna meg.
Oroszok írtak, hogy fejezzék be a fegyverek küldését és ezt most Putyin is aláírta. 
Nem kell sok, hogy innen tovább eszkalálódjon a dolog, Zelenszkij az utóbbi katonai sikerek miatt, már a tárgyalni se nagyon akar, vagy legalábbis nincs progress. 
Közben a svédek, finnek közösen belépnének a Nato-ba azonnal. 
Törölt felhasználó 2022. 04. 16. 07:12
Előzmény: #1311  Placi82
Nem zárható ki, hogy újraindul a pénzpumpa. CSak ugye ez azt jelenti, hogy nem lesz akkora a kamat, mert a pénznyomtatás de facto a kamatok lefele való eltérítésén alapul.
Két ok miatt kevésbé valószínűnek gondolom:
1. Az infláció őrült kártékony, és ez szerintem kezd világos lenni mindenkinek. Pláne abban a formában, ahogy most van. És még nem is látjuk a beruházás romboló hatását, ami végzetessé teszi.
2. Az adóssághegyek be fognak egyszer csak omlani. Nem tudom mi lesz a szikra, de meg fog történni. Onnantól a jegybankok nem tudnak nyomtatni, mivel a bankok alig fognak hitelezni. A pénzpumpa valójában semmi más, mint a kamatok lenyomása, ezzel ösztönözve mindenkit arra, hogy vegyenek fel hitelt (hiszen így képződik a pénz, vagy M2). Onnantól, hogy a bankok nem akarnak hitelezni (mint 2008-ban) hiába is akarnak a jegybanki bohócok pénzt nyomtatni, nos nem tudnak.
Placi82 2022. 04. 15. 21:04
Előzmény: #1308  Törölt felhasználó
Es arra amugy nem szamitasz,hogy a kovetkezo recessziot akar 8-10%os kamatnal,is penzpumpaval fogjak megoldani. Olyan mint a drog,vagy az alkohol konnyu ujra hozzanyulni,a problemak elfedesere.
Script01 2022. 04. 15. 16:51
Előzmény: #1308  Törölt felhasználó
Szerintem ha ki is kell mentse az állam ezeket a bankokat se lesz semmilyen túl nagy népharag, lásd DK-nak van a legtöbb mandátum a parlamentbe ellenzéki oldalon (utána MSZP meg Momentum). Rég olvastam, de talán a kis tigriseknél is volt hasonló eset, hogy meg kellett mentsék a bankjukat, aztán ma ott vannak ahol.
KrisztinaI 2022. 04. 15. 15:40
Előzmény: #1298  Törölt felhasználó
Egyébként a szakértők is kevésbé aggódnak a háború miatt...
Törölt felhasználó 2022. 04. 15. 15:05
Előzmény: #1306  Placi82
Sajnos ez másik oldalról elég baljós előjel.
Ha emléxel rá, egy ideje mondom, hogy nagyon veszélyes, amikor egy politikai oldal megtámogatva a saját nagytőkéseivel (értsd: NER) saját bankot is szerez. Ugyanis innentől nem piaci alapon zajlik a hitelezés, s nincs a kihelyezésnél kockázatkezelés. A hagyományos bankok igen szigorú belső szabályok mentén hiteleznek, pl. egy tulajdonosi kör csak pl a teljes hitelportfólió x%-át kaphatja.
Ez egy lappangó akna. Sajnos ilyen méretű aknából van vagy egy tucat a NER rendszerében. Na nem a Le-Pen miatt, hanem azért mert mindketten tudjuk, hogy miként működik a NER rendszere, és ebből a bankjaik sem kivételek.
Lehet készülni a fideszbank csődjére is a sok egyéb szarság mellett. (Egyébként én már vizslatom a villanyoszlopokat, meg betáraztam kötélből. Persze ez utóbbit a horgászcsónakomra vettem a súlyhoz.)
Placi82 2022. 04. 15. 14:49
Előzmény: #1302  Törölt felhasználó
https://hold.hu/holdblog/wp-content/uploads/2022/04/INFLACIO-VS.-IRANYADO-KAMATLAB.png
Hihetelen vazze. Hihetelen , ezt mondom miota. Sose latott negativ realkamatok vilaga, olyan mint az űrutazas a naprendszeren kívül.  Sose jartunk ilyen helyen, mint ahol most!!!!
Placi82 2022. 04. 15. 13:51
https://index.hu/kulfold/2022/04/15/francia-elnokvalasztas-thibauld-gibelin-szakerto-elemzes/
Van egy bája, hogy a masodik helyen lévő jelolt. Az MKB pici bankjatol ker kolcson 10 m Eurot, hogy legyen mibol kampanyolni. Egesz franciaorszagban,es europai unioban nem volt egy bank? Aki a biztos megterules remenyeben ,hitelezte volna Le-Pent? Ahh, aki itt osszefugest vel felfedezni a neoliberalis nagytoke mindent le uralo lathatatlan (mar lathato) hatalma miatt. Az csak a véletlen műve! 😀
Fagylaltárus 2022. 04. 15. 13:32
Előzmény: #1298  Törölt felhasználó

A gonosz imperialista világbirodalom hamarosan bebubik. Már csak órái vannak hátra. 
1985, MSZMP kongresszus.
Időutazás veletek. Agyrém.
A gonosz USA nélkül Internet se lenne b+...nézd már meg a világ legnagyobb cégeit... szerinted véletlenül mindegyik amerikai?
Ebben vagyunk mi ászok magyarok. Gyűlölni mindig a nagyhatalmakat, de főleg az USÁt, miközben mi vagyunk egy rakás szar, akiket lassan a románok is lehagynak életszínvonalban...
De mi arről delirálunk hogy az USA bedől. Ahol a takarítónő is jobban él mint nálunk egy tanár....
Törölt felhasználó 2022. 04. 15. 12:13
Előzmény: #1303  Placi82
Ja. Az is valami, hogy nem évi 20%-ot "BUX" az inflációval, meg még részvényen is egy adagot az esés miatt, hanem ezt ki tudjuk hozni 0+-ra.
Placi82 2022. 04. 15. 12:03
Előzmény: #1302  Törölt felhasználó
Most en se panaszkodom . De en nem napi tradelek. De kb el is veszítem a megkeresett penzt, a realgazdasag tonkremenese, es az anyaghiany okozta karok miatt. Ebbe ne is menjunk bele:). De tudod. Itt most az a helyzet, ha mindent osszevetek, akkor a jelenérteken valo fenntartasert, keresunk pénzt.  Erted ? Ha összefuggeseiben , nezed, kemenyen kuzdunk a jelenertekben való vagyonka megtartasért. Szóval,  amit nyerunk a reven, bukjuk a vamon. Es mar ezert is kuzdeni es esznel kell lenni. En igy latom.
Törölt felhasználó 2022. 04. 15. 11:45
Előzmény: #1301  Placi82
Le kell kereskedni.
Nálam 80% az esélye már, hogy bearben vagyunk.
Alapvetően nagy tőkeáttétellel rövideket pár óra, 1-2-3 napos pozíciókat nyitok. Lefele és felfele is, techikai alapon.
Az utóbbi pár hétben nagyon szépen hozott.
Placi82 2022. 04. 15. 11:43
Előzmény: #1300  kajli_man
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220414/a-new-york-times-szerint-az-eu-ban-mar-keszitik-elo-az-orosz-olajembargot-539663
Gyerekek, ebbol lazadas lesz, amit ez a farizeus, g.zemberekbol allo neolib.gazdasagi nagytoke,akar az EU nep torkan lenyomni. Bar.ok.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek