Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Én sem gondolom, hogy túlzottan emelgetne a fed. Amerika nagy bajban van hosszú távon. Sokkal nagyobban, mint bárki az gondolja, vagy le meri írni. Ha nem emelnek, akkor 10-20% körüli infláció lesz, s a gazdaság csak lassabban rothad szét. Mellesleg állandó lesz az áruhiány, mint ahogy most is állandósult. Ugye senki sem gondolja, hogy ezt nem a hitelcunami, és nyomtatás okozta? Biztos egy Olaszország méretű putrigazdaság háborúja, meg a covid, ami 1,5 nincs gazdasági értelemben -legalább is a "nagytőkés" narratíva ezt mondja. Ha emelnek, meg hitelválság lesz és szép recesszió. Lehet választani. Mindenesetre egyik sem túl pozitív. Az amerikai érdek a magas infláció és lassú rothadás. Ezzel még mindig jobban járnak. Aztán, hogy a nagytőke mikor vált kontinenst azt nem tudom, de amikor ezt megteszi, onnan reszeltek amerikának. Bár így- is úgy is Kína + ASEAN lesz a nyerő....
Tegnap néztem videót, ahol megemlítették, hogy az Eurodollar piac már szemmel látható esélyt lát arra, hogy a FED meghátrál pár emelés után. Sőt, annak is kezdenek esélyt adni, hogy pár éven belül negatív lesz a Federal Funds Rate.
Nem tudom, továbbra is kétesélyes technikailag. Most nagyon pici mozgásokat kereskedek le, már-már skalpolok. Nem tudom, hogy lesz-e jelentősége a jelentéseknek az indexekre. Eddig az volt a tapasztalat, hogy pénznyomtatás--> tök mindegy milyen volt a jelentés csak fel. (egy-két extrém esetet kizárva). Ha tart a pénzpumpa hatása, akkor ugyanezt várom, ha viszont nem, akkor is ugyanezt, csak ellenkező előjellel. Vagyis mindegy milyen a jelentés, csak le . :)
Ma indul a komolyabb negyedéves jelentési időszak, én fundamentálisan lefele várom. Biztosan lesz sok panasz és bizonytalanság az infláció, háború, ellátási gondok, hiánycikkek, stb. alapján.
Nem tudom, hogy mennyire segít, de itt a mai OTP elemzés a magyar papírokról.https://www.otpbank.hu/static/elemzesikozpont/other/elemzesek/17053_Magyarpiactechnikaielemzs20220412.pdf
Jaa, értem. Igen, láttam pár helyen, hogy kritikus szinten vagyunk. Be lehet rajzolni felfele meg lefele is kb. 50% valószínűséggel. Mennyi a cash arányod most?
Maradjunk a jegybankároknál, és akkor nem tiltanak ki egyikünket sem. Úgy értem, amikor technikai szempontból szakadás közelében vannak a csöppet sem túlértékelt USA indexek.
Ha bízol abban, hogy 1. A magyar gazdaság jó állapotban van, és ellenálló, valamint 2. A magyar kormány nem fogja különadókkal terhelni a profitábilis cégeket, nos, akkor tartsad őket. Ha viszont ezekben ne hiszel, akkor célszerű eladni.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen