Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
De ha már itt tartunk. Ha ez a dolog - a világvége, mondjuk így "érdeklődés hiányában" - elmarad, akkor az szerintem fix, hogy akkora csavarokat fogunk látni a világban, hogy mindenki nézni fog, hogy ez most hogy. Szóval ha már itt tartunk, gondoltam, megemlítem ezt is... :)
Egy szóval sem mondtam, hogy ez világvége, ha erre céloznál ezzel a képpel. Ez egyszerűen életszínvonal, életminőség csökkenés, degradálása más által. Semmilyen világvégét nem írtam. Most. :)
Az USa kottából először is a Németeknek el kellett árasztaniuk az országukat ismeretlen és agresszív, őket nem tisztelő idegenekkel. Most meg lehet majd emellett fázni is. Meg kicsit nem dolgozni és nélkülözni, mert nem lesz energia működtetni a gyárakat. Esélyes egy ilyen történet, szerintem nagyon is....
Minden nagyon szép és jó ebben és lehet, hogy tökéletesen igaza van. De nem látom sehol azt, hogy vajon milyen hideg lesz és, hogy az embereket ez hogyan érinti valósan és ténylegesen mind a gazdasági hatás - munkahelyek bezárása esetleg a gázhiány végett - és mind a kényelmi hatás - rohadtul hideg van és fázom - témában. És ebből a kettőből a második nagyon - mondhatni - felületesen van kezelve. Az ember nem szeret - illetve nem is AKAR - fázni. Pont. És úgy vélem minden ilyen-olyan szöveg, hogy "szolidaritás" meg még mit tudom én miket találtak ki - úgy vélem - az USA kottájából játszva az EU-s vezetők - akik úgy néz ki, konkrétan árulást követtek el a népeik ellen - kizárólag csak a szokásos mainstream "programozó" és hazug marketing szövege, amivel meg akarják már most magyarázni, hogy "nincs itt hideg, nincs itt semmi látnivaló". Ezt gondolom és érzem jelenleg ezzel kapcsolatban.
Pontosan tudod, te is meg en is es meg a tarsadalom kb 3-4% -a ,hogy valojaban mire megy ki a jatek. Legfelejebb sokaknak errol nem PC beszelni. Hogy ennek a jateknak mi lesz a vegkimenetele, az EU ra, az oroszokra, az ukranokra, kinaiakra, es au USA ra nezve. Arrol beszeljunk kb tavasz közepén.
Kis nasi100 h4en …jelenleg az ár a h4200 EMA felett (lila szalag) ácsorog , ami rossz ómen , hogy amikor tegnap leért nem pattant fel viszont túladott némileg , majd hambi nyitó után (15.30) kiderül merre az arra. https://kepkuldes.com/image/UNPyUB
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen