Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 08. 07. 07:17
Erről beszélek 2 éve.
https://index.hu/gazdasag/2022/08/07/mol-hatosagi-ar-arsapka-benzinarstop-energia-veszelyhelyzet-tankolas/
Ezt úgy hívják, hogy adagolás. Amikor pénzt nyomtatnak, akkor hiány keletkezik, amit adagolással lehet feloldani. Ez fog jönni más szektorokban is előbb-utóbb. Áram, élelmiszer legelőbb, aztán minden más is.
Egy súlyosan korlátos világban totális pénznyomtatással nem is történhet más. Vagy megfizethetetlenül emelkednek az árak. Vagy így vagy úgy, de nem fognak a népek annyit fogyasztani, mint az elmúlt évtizedben.
Buktak a jegybankárok. A zsenik több száz fős princetonon végzett elemzői gárdával. Ennyit érnek a józan ésszel szemben. Bohócok.
Törölt felhasználó 2022. 08. 07. 00:39
Előzmény: #9778  Törölt felhasználó
A demokrácia itt és most véget ért.
Holnap jön az új topic, úgyis megszavazta a társaság.
Addig, amíg egy szintig vicces volt a trollkodás eltűrtem, de most már nem vicces.
Törölt felhasználó 2022. 08. 07. 00:01
Látod Humanoid, ilyen az alkalmazott tudomány. Most élesben láthatod mit jelent a liberalizmus.

Ismered a viccet: engedj be egy tudodkit a faluba, majd csodálkozol, hogy miért röhög azonnal azon, hogy az ingatlanod pikk-pakk a felét éri. 

A topic kiváló valós példa annak igazolására, hogy miért nem működik a szabadelvűség. Laci indulatosabb tempóját meghagyom neki, bár fel tudom küzdeni magamat abba a ligába. Sőt :-).

Annak idején így szűntek meg Kolozsváron az igazi jó kocsmák,  amikor elkezdték betelepíteni a románokat. 
frossnag 2022. 08. 06. 23:47
"Gazdaságról vegyesen" :P
emerald 2022. 08. 06. 23:26
Előzmény: #9771  Törölt felhasználó
Ebből annyit értek, teljesen mindegy ki nem vagy, ha így kommunikálsz. Hozzátenném, nem első eset! De mindegy, elengedem, foglalkozok a saját hibáimmal. 
KrisztinaI 2022. 08. 06. 23:25
Előzmény: #9772  Placi82
Naaa, ne kezdjétek újra! :-)
Törölt felhasználó 2022. 08. 06. 22:59
Nah, most megneztem ujabban Boole hozzateszi hogy szerinte, meg franc se tudja meg esatobbi. Valtozott a kommunikacioja. Ezekszerint atment az uzenetem neki. Victory. Amugy nem alaztam.
Törölt felhasználó 2022. 08. 06. 22:50
Előzmény: #9772  Placi82
Igazabol nem kovetem az FF topicot, idonkent olvasok bele. Mit valaszolt Boole guru nekem mert lemaradtam? Remelem azt hogy nem fogja tobbet naponta nagy arccal belinkelni hogy juli 27-ig 5k lesz az sp500. Azt elhiszem h 25-en lajkoltak. 
Placi82 2022. 08. 06. 22:48
Előzmény: #9769  Törölt felhasználó
Befejeztem, te  kis pszicho.:) Pá.
 Ui. Amugy nem Boole rajongo ott senki se ,csak nagyon tulzasba vitted az alazast, es jo erzesu ember(ek)nek, mar túl sok volt. 
Törölt felhasználó 2022. 08. 06. 22:47
Előzmény: #9770  emerald
Nem tehetek rola hogy Lacika mashogy nem ert. Mond neki hogy nem vagyok se Balazska se fagyis, es akkor minden rendben lesz, te se fogsz ilyen mondatokat latni. 
emerald 2022. 08. 06. 22:43
Előzmény: #9769  Törölt felhasználó
Nem a gettóban vagyunk. Mi ez a "megengedem h kinyald a seggem"...?!
.
Nem érdekel a vélemény különbség, se az h kinek kivel van baja. Mindaddig rendben van amíg ha ércesen is, de csak leírják.
Na de ez....?! Egy értelmes, diplomás ember, minek égeti magát ilyen stílussal.....?!
Légy tekintettel magadra és ránk is légyszives. 
Törölt felhasználó 2022. 08. 06. 22:18
Előzmény: #9767  Placi82
Orulok h befejezted. Tovabbra is a Balazskas agymenesed miatt kesobb megengedem h kinyald a seggem. 
Törölt felhasználó 2022. 08. 06. 22:15
A 4 meg 2 minuszaidat meg nem fejtetted meg okostojas. Varjuk oda mit talalsz ki.
 Jelzem ma is te szoltal be. Igaz? Igaz....
Placi82 2022. 08. 06. 22:14
Előzmény: #9764  Törölt felhasználó
Kitunteto ez a figyelem!! Hoppa!Ez igen! En csak az utobbi par napban kezdtem el figyelni, hogy hoppa, ez a gyerek csak nem-e a humanoiddal a" kedvencunk" a Fagyis baratunk. De akkor te szamontartasz. Ismetlem, en csak akkor kezdtem el evvel foglalkozni mikor beirtam. Na mindegy hagyjuk. . Unlak. A 4 minusz ugyan az mint, ahogy az elozoleg irtam. 3 te vagy, ! valaki meg adott minuszt, mert tenyleg nem tetszett amit irtam. De ezt mar leirtam. Ugyan ez vonatkozik  Krisztire is
 Azt hiszi azFF ben nogyulolok vannak, pedig csak te oda is atjarsz, leosztani a minuszokat. En se ertem miert jo neked. De nem.is akarlak.megfejteni. ugyhogy innentol hanyagolom a temat. De erdekes modon balazska is 3 nickel operalt, anno, akkor meg van szerintem a 3.ik nick.:). Reszemrol befejeztem.
Törölt felhasználó 2022. 08. 06. 22:13
Előzmény: #9765  Placi82
Lacika, te miert masokkal peldalozol mindig? Ez valami szornyen gaz. Nem tunt fel h Booleba szerelmes az egesz FF topic? Olyanok mint az O1G szavazok, azaz mint te is.
 Amokfutast? Azert elolvashatnad amiket te is irtal, az nem amokfutas ugye? Te tukorbe sose nezel? Belekotsz a masikba aki visszareagal neked es meg neked all feljebb. Ez sulyos jellemhiba. Sajnallak. Vissza lehet nezni hogy kb. a harmadik beszolasodtol kezdtem el visszaszolni neked. De te vmi felsobbrendunek erzed magad ez minden megnyilvanulasodbol latszik.
Placi82 2022. 08. 06. 22:03
Előzmény: #9762  Törölt felhasználó
Cicoriusz amit te itt lenyomtal, amokfutast az elmult hetekben, az komoly gondokra utal nalad. Es en vagyok hibbant? Az FFben is Boole eleteben  a neked irt uzentre 25+ . Es mily erdekes 3 db minuszt.😀. Tudod a Boole egetesere, amit nem hagytal abba. Eleteben nem kapott ennyi pluszt egy bejegyzesre, szerintem :)Tulzasba viszel mindenkinel mindent, es.durvan. Ez is egy reakcio volt, hogy nekik is ki volt mar a f.szuk veled. Nem ismersz hatart? Igaz?
Törölt felhasználó 2022. 08. 06. 22:01
Előzmény: #9763  Placi82
Te kretén vagy? Mondom h nem vagyok se Balazska se fagyis. De ha te attól kulonlegesnek erzed magad es azt hiszed tálentum vagy, akkor most súlyosan elvéreztél. Es mi van a 4 minuszokkal? Ott mi tortenik? Agybajos.
Placi82 2022. 08. 06. 21:56
Előzmény: #9760  Törölt felhasználó
Ukran-oroszt ha belekeverem az erzekeny tema egyeseknek.Amit abszolut elfogadok, (tudom kisebbsegben vagyok ,mert nem vagyok Zelenszkij hivo. )Olyankor a  2 db minusz az nem a tied , a 3 db on felul.
 De a tobbinel stimmel
 Ugyan az a stilus, hecceles, szitas, sokszor ugyanaz a szofordulat. Balazska nick nevedet is en buktattam be,  ha emlekszel, pedig teljesen senki se figyelt fel ra! Mert egy masik stilust vettel fel,es vegul be is ismerted, ugye az (ozdi) fagyis!:).  Lassan el.kellene engedni ezt a dolgot, mert az amokfutasod nem volt oly vicces. Figyelem a jeleket. Mert kiszurom.....!  Szerintem engedjuk ezt el balazska, itt es most! Kösz. 
Törölt felhasználó 2022. 08. 06. 21:46
Ez hibbant.
Placi82 2022. 08. 06. 21:42
Előzmény: #9759  KrisztinaI
Ilyen melegben nem mentunk. Ilyenkor vizpart, vagy medencezes otthon. Majd ha picit huvosebb lesz. 
 Most csak 1.minuszt kaptunk :) Gondolom kesobb befut a kovetkezo 2 db is:). Kiszurom az ilyeneket, az anomaliakat, ebbol eltem, van szemem hozza. Az ukran oroszba is kiszurtam valakit aki 6-7 nickel operalt. De o mindenkinek dobalta legalabb akivel ellenkezo oldalon volt. De evvel nincs is baj. El kell fogadni minden allaspontot. Es korrektul mar abba is hagyta azota, hogy bebukott. Az anomaliakhoz van szemem. Semleges bejegyzesekre is befut cicoriusz minuszja .Engem nem zavar, csak nem ertem, ha ennyire duhos, miert nem keres masik forumot.  Khhm.. "nagyon erdekes"lelkivilaga van. Addig csesztetem.most mar mig abba nem hagyja. mert se itt, se az FF ben nem.olyan pitianerek fiuk, hogy full semleges bejegyzesre is minuszt osszanak. Ezeketet ismerem mar vagy 2 eve. Nem ilyenek. Na mindegy. Miota mondta nekem, hogy nyaljam.ki a segget, azota en se vagyok fagyissal alias balazska, alias cicoriusszal innentol urigyerek. 

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek