Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 08. 06. 21:19
Előzmény: #9752  Placi82
Sajnos tovabbra is tévedés. Parszor en is kerdeztem fagylsltarust es o is tolem mikor itt volt, miert cseteltem volna magammal? Amugy latom 5 minuszod is van nemrlyik topicban valahol meg csak 2. Miert ne tennek mindenhova 5 minuszt ?  Miert ne ismernem be ha en lennek Balazska? 
KrisztinaI 2022. 08. 06. 20:44
Előzmény: #9756  KrisztinaI
Ha már róla van szó, nagyon jó a macskás channel, amit a múltkor megadott. :-)
Milyen volt az állatkert? :-)
kajli_man
kajli_man 2022. 08. 06. 20:43
Előzmény: #9754  Törölt felhasználó
Ha bejön, amit írsz, akkor az aranybányászok is esni fognak, nincs kivétel.
kajli_man
kajli_man 2022. 08. 06. 20:37
Szerdán CPI jelentés, 8.7%-ra várják. Ez lenne az első csökkenés a múlt havi 9.1%-hoz képest YoY alapon. Időben stimmel.
KrisztinaI 2022. 08. 06. 20:34
Előzmény: #9752  Placi82
Köszi, ne aggódj értem. :-)
Placi82 2022. 08. 06. 20:17
Ez konkretan a banyasz beka segge ala megy:)
Törölt felhasználó 2022. 08. 06. 20:07
Előzmény: #9750  kajli_man
Felesleges fundamentálisan nézni, mert a 10, de inkább 40 éves egyre fokozódó jegybanki szélhámosság bohózatot csinált az USA és Európa tőzsdéiből. 
Ugyancsak bohózattá vált a nagyságos ingatlanpiac.
És a legnagyobb baj, hogy az árupiacok is. Egy totális jegybanki szélhámosság és neolibsi ámokfutás (összeesküvés) végeredményét látjuk.
Technikailag továbbra is igen-igen picurka esélyt (mondjuk 1%) adok arra, hogy az USA piac belátható időn belül ATH-ra megy. Sokkal esélyesebb, hogy igen-igen mélyre zuhan már az idei évben.
Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a korábban nem várt forgatókönyv esélye ugrásszerűen megnőtt.
Ezért ha nekem lenne bármilyen pozícióm (aranybánya kivételével, nos mindent eladnék a jövő hét elején). Kis szerencsével, hétfőn és kedden még talán kis felfele mozdulás jöhet, de már az is igen kétesélyes.
Nem tudom, hogy mi triggereli a zuhanást, de igen komoly esélyt látok rá.
Rajz (legvalószínűbb középtávú forgatókönyvvel a mai állás szerint):
http://keptarhely.eu/view.php?file=20220806v01xr4ls8.png
Placi82 2022. 08. 06. 19:57
Előzmény: #9751  Törölt felhasználó
Eedekes a palya most nagyon. Fekete palya, a irracionalitas ellenszelével.
Placi82 2022. 08. 06. 19:56
Előzmény: #9749  KrisztinaI
A 3 minuszokat is koszond meg neki, amiket osztogat a 3 nickneverol az ozdi fagyis, alias cicoriusz, alias balazska baratunk. Van egy különös vilaga a fiunak
:). 3 an is kiszurtuk, mikor sajat maganak dobott itt gyorsan 3+. Errol leszokott most mar csak a minuszt dobalgatja a kedvenceinek. Neked is:)
Törölt felhasználó 2022. 08. 06. 18:00
Előzmény: #9750  kajli_man
Én is azt nézem, hogy elkezdtek megjelenni a hírek az új bikapiacról. Részemről lefele volna az irány. Nem érdekel, hogy milyen hantával, humbukkal vagy egyéb tömjénnel tolja felfele az indexet a magasságos piac, máshol nézek pénzcsinálási lehetőség után. Maradt Borr és Norwegian Air Shuttle, meg egy kevés beragadt Gazprom. Én itt már nem veszek semmit. Max NDX shortot, ha úgy akaródzik.

Ennél még a Lovi is tisztességesebb pálya.
PS. Kissé visszaolvasva a topicot, királyság a Nickeket követni. 
kajli_man
kajli_man 2022. 08. 06. 17:16
https://www.youtube.com/watch?v=C-i7ZXQOdGE
@Humi kezdődik. Két választás van:
1, ez a hetek óta várt tökéletes kontraindikátor, amikor már a TV-ben mondják, hogy buy the dip
2, megyünk ATH és igaza lesz a bohócoknak

Akárhogy gondolkodok egyszerűen nem jön ki az ATH. A profitok nem javultak, a Federal Funds Rate 0.25%-ról 3% lesz legalább év végére, szóval még irreálisabb árazásnak kellene történnie, mint ami eddig volt. Nem akarom elhinni, hogy ugyanakkora S&P500 EPS-re ekkora kamatkülönbözet mellett is 4800-as árazás jön ki. Ez egyszerűen nem jöhet össze egy direkt nem támogató FED politika mellett.
KrisztinaI 2022. 08. 06. 17:02
Cica, Tudom, hogy nem beszélünk, ne haragudj rám, a minap rosszat kívántam neked. 
Happy Weekend. 
Placi82 2022. 08. 06. 12:11
emerald 2022. 08. 06. 09:30
Előzmény: #9743  Placi82
Az EU politikusai lehet nem rühellik az usát, de az eu polgárok nem teljesen egységesek ebben :)
Amikor mindent 6-8 szoros áron vesz az európai és télen lehet még úgy sem lesz elég gáz, olaj.....stb.
Azt gyanítom hogy mivel az eu gazdasági hátter családjai amerikaiak többségben, ezért irányítják ezek az eu polikusokat a saját polgáraik érdeke ellen.
Törölt felhasználó 2022. 08. 06. 05:17
Előzmény: #9743  Placi82
de nem tudom, miert van ez az erzesem, hogy ez nem mocsar lesz lassu sullyedesel, hanem, egy kirobbano esemeny(nem tudom mi),kovetkezteben
"Vigyázzatok magatokra, nehogy szívetek elnehezedjék mámortól, részegségtől vagy a megélhetés gondjaitól, és hirtelen lepjen meg titeket az a nap, mint valami csapda, mert rá fog törni mindazokra, akik a föld színén laknak. Legyetek tehát éberek, és szüntelen könyörögjetek, hogy legyen erőtök kimenekülni mindazokból, amik történni fognak, és hogy megállhassatok az Emberfia előtt."
Placi82 2022. 08. 05. 23:51
Előzmény: #9699  Boomer
Pozsar, egy zseni, es nagyon szerény is. En egyszer jo regen rovid idore talakoztam is vele egy bank rendezvenyen. Itt egy cikk, csak nezd a datumot.
https://index.hu/gazdasag/2013/05/30/pozsar_zoltan/
A valaszom pedig az, hogy amit mar en is.mondtam, vagy itt vagy az FF ben hogy Kina mar nem.importal nekunk deflaciot, olcson 1 marek rizsert, mar ott se termelnek a nyugatnak. Ergo off olcso termeles. A russzkik akik idaig csak egy kis tiszteletet, es az ugyeikbe, puffereikbe bele nem pofazast kertek volna a nyugattol, ok idaig adtal az olcson, megbizhatoan adtak a  nyersanyagot, es energiahordozokat. Na.most a szankciok.miatt, meg a fegyverszallitas miatt ezt mar buktuk. Itt mar csak, egy eros depresszio es recesszio kovetkezteben,lesz olcso a.nyersanyag. de nem tudom, miert van ez az erzesem, hogy ez nem mocsar lesz lassu sullyedesel, hanem, egy kirobbano esemeny(nem tudom mi),kovetkezteben szabad eses, ami miatt a kereslet olyan szinten sullyed, hogy bő 1 ev mulva nem zaron ki a komoly deflaciot. Ezert nem hiszem, viszont a 6%ra.a FED  emelest. Nem lesz ra szukseg. Es ezt mar ok is tudjak. Stagflacio ra, par hete mar en se számítok. Mert bar most munkaero hiany van. De en szamitok egy nagyon magas munknelkulisegre, mukanelkuliek hordaira. 3-4 even belul teljes politikai felordulasra, a mostani.politikai elit se EU ban ,se USA ban nem lesz hatalmon. Szoval mivel a FEDnek fogalkoztatasi celra lő. Ezert komoly dilemma ele kerul.majd. itt mar nem.is a katemelessel, vagy a tapirral, lesz a gond, hanem hogy ez EU-n , es kanadan kívul mar mindenki ruhelli az USA-t. India, Kina, ,oroszok, Malajzia, Egesz arab vidék,del amerika. Stb...Ezt a liberalisok,  meg nem ertik. Pedig megdobbentoen ordit, a geopolitika 180 fokos iranyvaltasa.
Ui. Hiaba.mentem a linkekere, azt irta nekem, hogy keresett bejegyzes nem.talalhato. valoszinu valami bug hiba vagy ilyesmi.:).
Törölt felhasználó 2022. 08. 05. 21:44
Előzmény: #9740  Törölt felhasználó
Hm az ajcsi úgy fest a fa alatt marad ☺️

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek