Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2022. 07. 14. 21:55
Előzmény: #7315  Törölt felhasználó
Szerintem az embereknek, pár hónap múlva, sz.rni se lesz pénze. Komolyan mondom. Minimális lesz az a réteg aki ezt nagy lemondások, bukasok, végrehajtások nelkul megússza. Basszus, ez nem egy jelzaloghitel válság, ez minden buborék kipukkadas annak válsága lesz. Megspekelve egy energia válsággal. És egy kamatemelessel. És ha bekivetkezuk egy komoly, tehát nem kis mértékű deflacio. Fed, és EKB, azonnal 100-120 Mrd havi QE,  és további penzpumpa indít, a feflacciit hozva indokul. És az lesz a modern monetáris elmélet és a mostani fiat valuta rendszer halála. Totális, és anarchiatikus összeomlás. Olyan walking dead szintű. :)) 
Törölt felhasználó 2022. 07. 14. 21:53
Előzmény: #7317  Törölt felhasználó
Valóban okos dolog volt.
Bevallom én ilyen mértékben nem tettem meg. És igen, tényleg mondtad, hogy csinálod, nemcsak utólag mondod. Grat. Jó meglátás volt mindegyik.
Törölt felhasználó 2022. 07. 14. 21:52
Előzmény: #7316  labdaszedo
Nem feltétlen összeomlás lesz, csak éles esés. A hullámokból ez következik.
De nem kizárt az összeomlás sem, azt is látni fogjuk az augusztusi esés dinamikájából.
Én már egyáltalán nem nézem a fundamanetumokat: teljesen felesleges. A pénznyomtatás teljesen elvette az értelmét. Annyira eltorzult a "piac", hogy a nyers érzelmek mozgatják, azért tudom viszonylag pontosan megsejteni napi szinten, hogy merre van az arra.
Törölt felhasználó 2022. 07. 14. 21:52
Előzmény: #7313  Placi82
Tudod mi lesz a második legjobb befektetésem a tavalyi EV átállásom után. A március-áprilisi készlethalmozásom mindennapi dolgokból. Megnéztem, hogy mi az, amire mindenképpen szükség van a WC papírtól a villanykörtéig és kétéves készletet halmoztam fel ilyesmikből és olyan élelmiszerekből (konzervek) hús, kukorica, csicsesriborsó, bab, olaj, hal stb., amelyek annyi ideig elállnak. Meló volt összehurcolászni feltűnés mentesen több boltból, de már látom az árcédulákon a "profitot". Hangsúlyozom, nem vettem extra dolgokat, csupán azt, amit eddig is vettem.
labdaszedo 2022. 07. 14. 21:48
Előzmény: #7308  Törölt felhasználó
Ennyire rossz a helyzet?Úgy gondolod hogy ez az egész most fog kidurranni?Totális összeomlás jön?Mi lenne a megfelelő magatartás ebben az esetben?Fizikai arany, szigetüzemű ház és CNY tartása?
Törölt felhasználó 2022. 07. 14. 21:46
Előzmény: #7312  Placi82
Meg fognak indulni az olajos cégek. Amikor átérünk a nagy B hullámba, óriási rallit fognak csinálni.
De addig még van egy-két két fel korrekció, és minimum pár hét éles zuhé augusztus elején. Na annak a végén lehet venni olajos céget.
robikovacs26 2022. 07. 14. 21:45
Placi82 2022. 07. 14. 21:43
Nem lett szét tartas, szetválás, az olaj, és energia szektor, és a többi a szektor, és index között. Pedig én is hittem benne. Esik, sőt jobban esik mint a tobbi. Már a harmad portfólióm is igen csinos veszteséget termelt. Ha az egész portfólióm a mai napig tartom, hát bele se gondolok.... Az durva lett volna. Logikailag, funda szempontjából, de a jövő prognosztizalasa, például, a kitermelés bővítésének, nem létező lehetősége, korlatossaga, szankciók hatása, sok likvid pénz a gazdaságban, az embereknél. Nem ezt a mostani árazás szintet prognosztizálta volna. 
Placi82 2022. 07. 14. 21:34
Előzmény: #7311  Placi82
Az olaj szektor reszvny3i ,sajnos nem jartak be kulon utat ,a recesszio hajnalan,es mar nem.is igen fognak.
Placi82 2022. 07. 14. 21:23
Linkeld be az FF topikba is mert szerintem sok embert kimelne meg ez a bejegyzes, az orbitalis bukastol. Regen jartam arra. Es en is sokat vitatkoztam veled  felefonon mert tudod en senkinek se hiszek, csak magamnak
 De mikor az ember sajat maga ismeri fel a helyzetet az az igazi felismeres. Csak kellett az a bizonyos anomalia szikra. Es kijelentem, hogy.most mar 100% ban egyetertek veled. Hozza kell tennem , sajnos:(
Placi82 2022. 07. 14. 21:18
En latom. Csak nem tudok ilyen tupontosan, es szepen fogalmazni:)
opandup 2022. 07. 14. 20:57
Ismered a 3 bölcs majmot? Itt is az van...van az a pénz amiért nem látják, nem hallják és nem beszélnek mindezekről...maximum a legvégén , amikor már visszafordíthatatlan minden...
Törölt felhasználó 2022. 07. 14. 20:51
Előzmény: #7305  Placi82
Én meg megnéztem Kéri Laci bácsi tegnapi? interjúját a youtube-on.
Laci bácsi azt mondja: sok-sok kis válság összeér, és hát a kurmánynak nehéz lesz vele megküzdeni.
Most azon túl, hogy Kéri Laci bácsi 20 éve folyamatosan téved, itt sem látja a fától az erdőt.
Ami ugyanis most zajlik nem sok kis válság egybeolvasása, hanem az ADÓSSÁGRA épülő USA politika világméretű válságtünetei.
Ugyanis az USA folyamatosan adósodik el, és a 80-as évek óta szemmel láthatóan veszti el a világhatalmi vezető szerepét. A 80-as években az eladósodást elfedte a reageni liberalizáció, dereguláció és piacosítás. Aztán elfedte a 90-es évektől Kína globális kereskedelembe való becsatornázódása, és az USA őket szipolyozta. Aztán elfedte a dotcom lufi. Aztán elfedte az ingatlanlufi 2007-ig. Meg a Szilicium völgy térhódítása. Majd utána jött az utolsó stáció az adósság monetizálása, a magánszereplők kitömése hitelekkel az MMT és a high pressure szélhámosság leple alatt.
Most meg ide értünk, és visszanyalt a fagyi: az orosz háború az erergiaárak monetáris lufival való letörése miatt van; az olajválság szintén jelentős részben a monetáris lufi mellékhatásaként jelentkezik. Az árupiaci robbanás szintén annak következménye. A társadalom alacsony tűrőképessége amiatt van, hogy ki lett midneki kamupénzzel tömve.Soroljam tovább?
Mindennek gyökere az ADÓSSÁG-növekedésre épülő fenntarthatatlan USA (és ennek nyomán európai) gazdaságpolitika. Nem hiszem el, hogy ezt más nem látja...
Placi82 2022. 07. 14. 20:45
Előzmény: #7306  Törölt felhasználó
Tudod, en csak az anomaliak osztonszeru kiszurasaban, eszleleseben vagyok jo. De az utobbi par hetben, nem  csipog a veszjelzom, hanem.olyan mint egy tolato teherauto veszjelzoje, szinte folyamatosan jelez.:))
Törölt felhasználó 2022. 07. 14. 20:41
Előzmény: #7304  Placi82
Jó megfigyelés.
Igen, valóban mentik őket.
Placi82 2022. 07. 14. 20:40
Előzmény: #7303  Törölt felhasználó
Amugy pont valakivel beszeltem ma. Es ő is ugyanazt mondta, amit 1 eve mi is beszeltunk ,telefonon,, hogy az usa a sok kinyomtatott dollarja miatti inflaciot, szet exportalja a vilagba. Foleg, es kulonosen ,az EU ba!!!! Ugyes huzas na! Ők.meg behuzzak a deflaciot. Problem solved:). K..va anyjukat, azt!
Placi82 2022. 07. 14. 20:37
Előzmény: #7292  szieszta
1. Mindenütt azt latom, a neoliberalis nagytoke folyamatosan vonja ki a bizalmi embereit a frontvonalbol  mikor langolni fognak az utcak ne oket talaljak meg es lincseljek meg.
2. A neoliberalis toke, biztos hogy erzi a vesztét.  Torokorszag, es szaud is csatlakozik a bricshez. 100 eve taro egypolusu neliberalis vilagrend a vegehez kozeledik. Es szerintem nem olyan bekes lesz ezen atalakulas, mint SZU szetesese. A neoliberalisok, az utolso goj, vereig harcolni fognak. Mint ukrajnaban.
4. Nem csak itthon lesz ,macskakovezes, Brusszel, Berlin, Roma, Parizs, stb...., meg a lampaoszlopok is szerepet kapnak. Folyamatosan ki fogjak vonni a vegrehajto lakajaikat, a neoliberalis nagytoke a  nepharag elol!!
5. Akkora ertelmetlen, irracinalis, fundament,es minden jozan esz, logika  nelkuliség van most a piacokon. Amikenek ugye azert valamilyen fokon racionalisnak kellene lenni(mert kozgazdasagtan,es matematika). Hogy ki van zarva, hogy mondjuk egy Pomperj, aki igaz liberalis gondolkodasu ,de okos ember, nem gondolkozik el azon, hogy itt igen is van egy neoliberalis nagytoke mindent leuralo, de nem nyilvanos gazdasagi hatalma, tomegvonzasa, es manipulalasa. Remelem, most az oroszokba, es a QE be,MMT be, Kinaba, most veglegesen belebukik, minden szempontbol jo lenne, meg kornyezetvedelmi szempontbol is. A neoliberalis nagytoke halozat, az emberiseg ellensegei minden szempontbol. Na mindegy. Csak kiírtam magambol:)
Törölt felhasználó 2022. 07. 14. 20:29
NDX: 11800-900 között ki kéne szállni szvsz a longból. Holnap vagy beesünk mint a szar, vagy megtépik felfele. Jelentési szezonban lutri... Nem érdemes megjátszani, mert 50%.
Sok_az_allja 2022. 07. 14. 20:07
Előzmény: #7299  Clint
Most miért? A kormány pont ugyanúgy nem készült fel az energiaárak elszabadulására, mint egyszeri devizahiteles a CHF elengedésére. Ezzel most mi a baj? :DD
Én nem értelek, megmaradt a rezsicsökkentés, csak nem Neked, nekem, meg sokaknak… csak annak, aki eddig is lopott fával fűtött és rögtönzött fogyasztási  helyen szolgáltatta magának az áramot…
Törölt felhasználó 2022. 07. 14. 20:04
Előzmény: #7300  Törölt felhasználó
🤣

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek