Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Ezt nem tudom, mit jelent. :) Én abban látom a problémát, hogy most nem lesz ami kihuzza a nyugati világot a sz.rbol. 1. Az az érzésem, hogy Kína amilyen jó szolgálatot tett 2008 után, most olyan rossz lesz. Befelé fog fordulni, és az oroszokkal együtt kivonjak magukat, a nyugati világ verkeringesebol. Orosz nyersanyaggal el lesznek. Szimbiozisban. Mi meg itt és nyugatabbra, szívni fogunk, az ossszehalmozott problémáinkal. A PIGS adossagtomeg problema miatt az unió, kb nem lesz, nem létezik ebben a formában, amit most látunk. Szerintem északi rész laza gazdasagi szövetsége lesz. Az USA meg pont oda kerül, ahol a valós helye van, a termelése, kulker deficitje, stb alapján. Ha nem tudja a dollár hegemoniajat rakenyszeritenia világ többi részére, az egypolzsz vilagrend vége után, akkor kiderülnek a szőnyeg alá sepert gazdasagi problémák. Tudom, furán hangzik, de ezt gondolom most.
Van benne valami, a polcok - még nem feltűnően - kezdenek foghíjasak lenni. Van minden, csupán valahogy nem mutatják azt a telítettséget, mint pl. januárban. Szaporodnak az alkalmak, amikor a heti bevásárlásból úgy megyek haza, hogy valamit nem kaptam. Pl. eperlekvár, tyúkszemtapasz, holland karamellás ostya, azaz nem is a liszt-cukor-olaj triumvirátus tagjai közül.
Hónapokon belül a most nagy mellénnyel közlekedő "mesteremberek" vakarhatják a fejüket. Úgy túltoltuk azt a bizonyos szekeret, hogy a szakadékba löktük...
Én windowsos laptop-generáció vagyok. Programozok, de a tapitelit nem tudom kezelni, a default dolgokat használom, és azt ajánlotta fel. :) Soha nem szokom meg ezeket a telefonokat.
Ez volt ma a postaládámban. A lakás m2 árak itt most 1,2 mio. Fotó mutatja, hogy hol vagyunk a buborékban. Eltettem mementóként az archivumba a képet. MErt erre emlékezni fogunk az életünk hátralevő részében. http://keptarhely.eu/view.php?file=20220714v02x60eto.jpeg
Nem az lesz, a hasznod, hogy 30% vagy mitudom én mennyivel olcsobban vetted meg. Hanem az, hogy lesz!!! És legyen is, 1-2 év múlva is, mert nem a 30%profitnak fogsz örülni, hanem hogy tudsz enni. Ezen most kezdtem el gondolkodni. Én ilyen szarul látom, a mostani szitu 1-2eves vegkimenetelet. Kacsa effektus. Pont úgy hapog mint egy kacsa, ez egy kacsa lesz. Ez bizony egy anarchiaval spekelt válság lesz. Csavargokkal, bűnözési hullámal, szolidaritás fogalma meg ki fog veszni. Köszönjük meg a zöldekeknek, ESG idiotaknak, akik nem hallgatták a mernokokre, csak ilyen bölcsész szintű zöld liberális álomban leledzenek, és nem utolsó sorban, a folyamatok irányítása, uralma feletti kontrollt elveszto neoliberalis hálózatnak, aki most nagyon tultolta azt a bizonyos biciklit, minden szegmensben. Volt egy forgatókönyve, de az már 3 hónapja teljesen és viszzafordithatatlanul kisiklott.. Már nincs neoliberalis tőke általi irányítás, ez a legnagyobb baj.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen