Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
A "rávalóval" nem csak a pénzt gondoltam, hanem mindent. Az időt és akaratot. Amim van, azt munkával kerestem meg, nem loptam se nem nyertem. Egy időben kukorica címerezést kellett ellenőriznem, az azt jelenti, hogy a legnagyobb melegben keresgélsz a kukoricában virágzó címert. Ha többet találsz (2% felett), akkor riadóztatni kell a gazdát, hogy azonnal ki kell szedni, különben mehet a silózógép. Akkoriban 1 tonna ilyen vetőmag kukorica 1000 euró volt, ami óriási kiesés lett volna a cégünknek és a parasztnak is. Én húsevő vagyok, a zabpehely nekem nem ennivaló. Az édességet sem szeret(t)em, esetleg egy egy jégkrém.
Covid előtt én is kondiztam elég intenzíven, meg jól kajáltam. Azóta meg csak porosodik a kondiszoba, és félrekajálok: lángos, pizza, gumicukor, chips, cukros kóla, stb. Már lehetek vagy 65 kiló. Borzasztó.
Most hogy olvastam a jótanácsokat, én csak annyit mondok, élvezd az életet és ne idegeskedj. Ha feszült vagy engedd ki, így-úgy mindegy hogy. Az én férjem azért kapott infarktust, mert mindent magában tartott. Néztem a Lidlben a minimum 160-180 kilós 60-65éves fickót, és majdnem sírva fakadtam. . Megfogadtam, én semmivel nem fogom magam ostorozni. Élem az életem, eddig egyedül se voltam 😉 minden jóvanúgy ahogy van, oszt kész.
Mozogni is azt érdemes, amit szívesen csinálsz. Ezért kezdtem el otthon jógázni: maceramentes. Legyen egy nagyon jó szőnyeged, és azt csinálsz, amit akarsz. Én választom a tanáromat, a stílust, nem kell utazni/öltözni. (Egyébként az idegrendszer szakértők szerint a jóga az idegrendszerre is jó hatással van, és nagyon ajánlják.)
Cicának van igaza, nem kell fógyókúrázni, csak rendesen étkezni és mozogni (napi 20 perc jóga aranyat ér nálam). A fogyókúra azért nem működik, mert elfogy az akaraterőd, és így a restrict-binge körbe kerülsz bele. Abbey Sharp dietetikusnak van nagyon jó youtube csatornája, ahol elmondja, hogy az embernek a következőre van szüksége: fehérje, szénhidrát, rost, egészséges olajok/zsírok Nagyon jó recepteket oszt meg, én inspirációnak használom őket, éhezésről szó sincs. Ő is nagyon sokat mesél a teltségérzet érzékeléséről, ha ez megvan (visszatérünk a meg kell nyugodni dologhoz - "nervous system regulation"), akkor magadtól is tudni fogod, hogy mennyit kell enni. Az intermittent fasttinggal tényleg jól lehet fogyni (én 14-10-ben és 12-12-ben csináltam, nőknek ennél többet nem szabad), de szerintem hosszú távon a fenti segít, hogy ne kelljen semmit használni, ami az akaraterőt fárasztja.
En most is eszek egy kis haribo tropikanas gumicukrot.:). Szuvok napi 1 doboz davidoff 1 mg os cigit. Ha.meleg van.akkor , 2 db sor, vizet nemmiszok szinte csak cola, szorp, narancsle. Feherjeny3r3t virom csak.megenni, igaz abbol 1000ft/kg minosegut. Nem.birom az adalekanyagos vackokat. Lementem az edzoterembe, 4 eve nem voltam,kezdtem 30 kg amal, es felmentem 100 kg a fekvenyomo padon, elsore, igaz majdnem a nyakamon kotott ki ez az utolso szeria. 37 eves koromig, este zabaltam, stb... es nem hiztam el, mivel.nagy a fajsurusegem, mert vastag csontozatu vagyok nem voltam.kover. Csak a covid eleje ota felkaptam laza 15 kg ot. Ezt.meg mar nem olyan az anyagcserem ,mar tenyleg csak tudatos etkezessel,es mozgassal tudnam lenyomni. Ahhoz meg nincs önuralmam.
Eszem ágában nincs Naomi Campbell lenni :))) Szeretem a középutat, semmi szélsőség, sem ideológiai, sem életviteli. Szimplán csak normalis életet akarok. Sokáig alig bírtam úgy elmenni valahol hogy ne dudáljanak a gépkocsi vezetők, vagy az epítkezésről ne szóljanak be. Rettenetesen rühelltem. . Ma megyek a pékségbe, ki volt engedve a hajam, rövid kis szoknyácskában voltam a meleg miatt. Rám dudált egy teherautós, felnéztem es integetett. Hát jót kacarásztam magamban, így ötvenévesen már nem zavart :)
Vízzel kezdem főzni a zabpelyhet, megsózom majd úgy teszek hozzá kevés valódi tejet. De ez nincs a fogyi alatt. Fogyi reggeli : 1pici zsömle, sülthús szelet benne és paprika, paradicsom, uborka amennyi csak belém fér.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen