Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Ez pontosan így van. Meg a 190 centisek lenézik a 170-eseket :-), mert nekik fel kell nézniük. Kicsi lányom a sízésnél szinte repül a pálya felett, én meg minden egyes fordulónál egy taliga havat tolok lejjebb. :-)
Többet zabálnak, nagyobb hely kell nekik a kocsiban, nagyobb ruhához több alapanyag, stb-stb. Ezért van szétcseszve a Föld. Kéne egy program, hogy 175 fölött "Túl nagy ökológiai lábnyom => fizessenek a magasak magasabb adót. Környezetterhelési díjként". Bár vannak még radikálisabb 5leteim is, csak azt nem osztom meg, mert a modik kitiltanak.
Sajnos továbbra sem tiszta a kép. Benne van egy nagyon súlyos 3/3/3/3 zuhanás. De egyre inkább azt érzem, hogy egy emelkedés közepén vagyunk. Egyszerűen a prolik miatt a lehető legnagyobb feltépésekre kell számítani. http://keptarhely.eu/view.php?file=20220706v01x0e3ef.png
Én is azt gondoltam, hogy ez a sok zsíros kaja nem tesz jót, de éppen mostanában voltam egy szív-érrendszer tüzetesebb kivizsgáláson, nagyon jó eredménnyel. Még szív CT-t is bevállaltam. A doki azt mondta, minden a genetikán múlik, a többi csak kis részben befolyásolja a végeredményt. A nagynénim 89 éves, alig eszik húst, abból is csak a soványat és mindig magas volt a koleszterinje. Imádja a tejet, szinte azon él.
Igen, ezt így is lehet magyarázni, de volt olyan kiabálós ismerősöm, akit félévente vitt el a mentő mellkasi fájdalmakkal, 6 infarktus után a hetedik vitte el, annak ellenére, hogy műtötték is, meg egy marék gyógyszert szedett.
Perszehogy, most éppen sonkát reggeliztem, de nem vetem meg a szalonnát sem, pecsenyét, kolbászt, reggelire, ebédre, vacsorára, de a csirkét is szívesen fogyasztom. A KFC-s szárnyakat imádom, igaz ritkán eszem, abban szerintem van valami anyag, ami függővé tesz. Én is 190 cm vagyok. Ami az érdekes, hogy a fogyókúránál most már nem a hasam megy le, hanem a combom, karom fogy el.
Az infarktus nem attól függ, ki hogyan viselkedik. Elég sok emberrel voltam kapcsolatban, üzletkötői múltam miatt, ráadásul elég jól megismertem a viselkedésüket. Az egyik agronómus, aki semmiből nem csinált gondot is elérte a "szívbaj". Focizott, biciklizett, sokat volt a szabadban és nagyon ráérős volt. Arra lett figyelmes, hogy milyen fáradtnak érzi magát, a lépcsőzés után le kellett ülnie, amikor meg már fulladni kezdett, az anyukája kergette el orvoshoz, az meg azonnal mentőt hívott és már benn is volt a kórházban. Szerencséjére, mert túlélte. Volt egy TSZ elnök, aki folyamatosan ordított mindenkivel, mindig volt min idegeskednie, fura szokása volt, hogy az asztalt ököllel ütötte, ha valamit magyarázott. Cigi+kávé folyamatosan. Már régen nem láttam, de azt tudom, hogy még él, 85 éves lehet.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen