Előre vetítem, hogy nem értek az olajhoz és szerintem egy ciklikus szektor alapból nehezített pálya. Abban igaza volt pomperj-nak, hogy a magas gáz/olaj ár az olyan, mint az adó. Na ki szeret adózni? Senki. Ezért amikor ezeknek a cégeknek jól megy, akkor mindenki másnak nem, ezért utálja őket. És akkor még a végtelen politikai játszmáról nem is beszéltem. Szerintem csak szimplán utálják őket 😀 Plusz még ott lehet az ESG őrület, de az fogalmam sincs mennyit javít vagy ront az értékeltségeken. Én ezért kerülöm az egészet, nem akarok széllel szemben ...ni. Így is épp elég meló jó vételeket találni... Láttam egy videót, ahol az emberünk bullish olajjal kapcsolatban: https://www.youtube.com/watch?v=7DkDGX2waR4
6 perc körül ott egy olaj ár görbe, amit persze kezelj úgy, hogy senki se tudja mi történik majd a jövőben. Nem gondolom, hogy sokat segítettem, te sokkal jobban ismered ezt a szektort és a cégeket 😀
6 perc körül ott egy olaj ár görbe, amit persze kezelj úgy, hogy senki se tudja mi történik majd a jövőben. Nem gondolom, hogy sokat segítettem, te sokkal jobban ismered ezt a szektort és a cégeket 😀
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen