Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 06. 21. 07:33
Előzmény: #5199  Törölt felhasználó
búsuly vagy burzsúj vagy búsulj vagy bull shoes 🤣
Törölt felhasználó 2022. 06. 20. 22:42
Előzmény: #5196  Placi82
Ne búsuly, én rájuk szavazok vagy szavaznék 1994-óta (2010 óta nincs lehetőségem). 90-ben nem volt jogom. :-)
Törölt felhasználó 2022. 06. 20. 21:57
Előzmény: #5196  Placi82
Holnap telefonon is meg fogom. :)
Repetition est mater, blablabla
Na jóccakát.
Törölt felhasználó 2022. 06. 20. 21:56
Előzmény: #5195  szieszta
Ez egy speciális és érzékeny terület. Még mindig katasztrófával végződött ebben az iparágban az effajta művelet. Jól ismerem a viszonyokat, 100% a bukás esélye... :) 
Placi82 2022. 06. 20. 21:54
Előzmény: #5193  Törölt felhasználó
Ugy latom, nem birtad ki, hogy ne jegyezd meg ismet!:))
szieszta 2022. 06. 20. 21:46
Előzmény: #5182  Törölt felhasználó

Az nem biztos, hogy falnak futnak az új igazgatóval. Nagyon sokan azt hiszik, hogy nem lehet őket helyettesíteni, aztán mégis.
Ahol üzletkötő voltam, egyik napról a másikra elment a "team leader". Az egész adatbázissal a kezében átsétált a konkurenciához. Aztán nem történt semmi, ráadásul egy év múlva ismét céget váltott. Aztán eltűnt, pedig nálunk nagyon nagy király volt.
A nem magán cégek úgy nem lehetnek sikeresek, hogy a vezetők szétlopnak mindent. Egyik barátom szolgáltatást végez, az ügyvezetők kb. 10%-a nem kért "jutalékot". Volt olyan is, mikor az ügyvezető megsúgta, mennyit kér zsebbe és úgy kellett árajánlatot adnia.
Törölt felhasználó 2022. 06. 20. 21:41
Előzmény: #5185  kajli_man
Nálunk nem a csőd a kérdés. Nem tud a régi munkahelyem csődbe menni, mert van pénz, csak a dolgozók vannak éhbéren (szétlopja egy neres maffia). Egyszerűen fel fog állni a stáb, lekapcsolja az utolsó ember a villanyt, és pont. Egyszerűen ezekbe a pozíciókba nincs ember, mert egy- egy pozícióra van néhány tucat olyan ember az országban, akinek megvannak a papírjai, meg a szaktudása, hogy meg tudja csinálni. És ennyi pénzért szemberöhögik az új vezetést.
Törölt felhasználó 2022. 06. 20. 21:33
Előzmény: #5191  Placi82
Hadd jegyezzem meg ismét: Te szavaztad meg őket. Balázska cimboráddal együtt. :)
Egy nemrég elhunyt ügyvéd ismerősöm szokta volt mondani: ha megnyerte, hadd vigye...
KrisztinaI 2022. 06. 20. 21:00
Előzmény: #5189  Törölt felhasználó
Placi82 2022. 06. 20. 20:55
Előzmény: #5189  Törölt felhasználó
Jovo nyaron 500 eet fogod valtani. Mert a piac nem dijjaza, a brutal kulker hianyt, allamadosagot,es az mnb nel duzzado fix 0%kozeli hitelekbol, es a mostani kamatok kulonbozete kozotti 6% os kamat kulonbozetet. De nem baj mentsuk barmi aron az versenykeptelen KKV szektor, EU s himi humi palyazatokon, innovacios kamu palyazatokon 100 milliokat bezsebelo, tularazott gepbeszerzeseken hizo ugyvezetoket, meg a feleltlenul eladosodo 100 millos hiteleket felbevo, fix 3% kamatozasu hiteles maganszemelyeket ,ami szinten az mnb nel.ketyeg a mint koltseg. Tovabba a 3 gyereket elore behazudo hiteleseket. Igy kell ezt csinalni. Azt hittem jon a gazdasagi konszolidacio idoszaka, a sporolas, az allamhazartasi hiany rendbetetele a valasztasok utan.Hat tevedtem.:(
kajli_man
kajli_man 2022. 06. 20. 20:32
https://youtu.be/vUvvQUyIBvg?t=77
3-4 percet érdemes hallgatni. Ismerős gondolatok.
Törölt felhasználó 2022. 06. 20. 20:01
Bocs mindenki hogy csak ritkan irok de epp a Francia rivieran nyaralgatok...  🤣 a 400-on valtott eurobol 
Törölt felhasználó 2022. 06. 20. 19:46
Előzmény: #5187  Törölt felhasználó

Ez valami fantasztikus volt. 
De tényleg.
Törölt felhasználó 2022. 06. 20. 19:43
Előzmény: #5184  Törölt felhasználó
@Kukker#5184###
Ja, és hogy ne legyen félreértés meg legyen "tiszta" víz a pohárban:Én is zabálom kétpofára a jó dolgokat. Főleg sokat jégrémezek meg süteményezek leginkább, szerintem hetente átlagban 2000 forint környékén bezabálok vegyesen egy ültő helyemben egy doboz jégkrémetés vagy süteményt a normál elégséges és bőséges étkezésem felett. Fogyasztok.Olyat, amire igazából nincs szükségem, de akarom meg kell(!) - de igazából nincs rá szükségem, csak ott van és finom és akarok egy ilyet -szóval én is benne vagyok ebbe, azt hiszem....
################################################
Kohn bacsi fia elkoltozik Hollywoodba. Evek mulva hazalatogat apjahoz.-Apam, egy vallomassal kell kezdenem: homoszexu@lis vagyok. Kohn bacsi megkerdezi a fiatol: -Oszt fiam, van-e neked 10 szobas villad a Beverly Hillsben? -Nincsen, apam. -Oszt fiam, van-e neked 10 millio USD a bankszamladon? -Nincsen, apam. -Oszt fiam, van-e neked vadiuj Lamborghinid? -Nincsen, apam. -Hat, fiam, akkor te nem homoszexualis vagy, hanem egy olcso kis k@cs@g b#zi agy.
##################################
 Kukker hazalatogat apjahoz: -Apam, ketpofara zabalom a jo dolgokat hetente 2000 forint ertekben. Kukker apja megkerdezi a fiat: -Kukker fiam, van-e neked 10 szobas villad a budai hegyekben? -Nincsen, apam.  -Kukker fiam, van neked 1 milliard HUF a bankszamladon? -Nincsen, apam. Kukker, fiam, van-e neked vadiuj Lamborghinid? -Nincsen, apam. -Na, Kukker, fiam, akkkor te nem zabalod ketpofara a jo dolgokat, hanem te csak egy olcso kis k@cs@g b#zi vagy, aki szeretne ketpofara zabalni.
#####################################
Törölt felhasználó 2022. 06. 20. 19:30
Done. Ezt is :-)
kajli_man
kajli_man 2022. 06. 20. 19:11
Nézd meg a linket (#5176), amit Placi küldött. Nem mondom, hogy lehetetlen, de nehéz úgy csődbe menni, hogy a valós 15-20%-os inflációs környezetben 1-3%-on kapsz hitelt. Időhúzásra játszanak, aztán még a végén össze is jön nekik. Év eleje óta jó a lapjárása döbröginek (lásd EU-s ügyek)
Törölt felhasználó 2022. 06. 20. 18:53
Előzmény: #5183  Törölt felhasználó

Ja, és hogy ne legyen félreértés meg legyen "tiszta" víz a pohárban:
Én is zabálom kétpofára a jó dolgokat.
Főleg sokat jégrémezek meg süteményezek leginkább, szerintem hetente átlagban 2000 forint környékén bezabálok vegyesen egy ültő helyemben egy doboz jégkrémet és/vagy süteményt a normál elégséges és bőséges étkezésem felett.
Fogyasztok.
Olyat, amire igazából nincs szükségem, de akarom meg kell(!) - de igazából nincs rá szükségem, csak ott van és finom és akarok egy ilyet - szóval én is benne vagyok ebbe, azt hiszem....
Törölt felhasználó 2022. 06. 20. 18:25
Előzmény: #5162  Placi82

Vélhetőleg igen, a mai gazdasági és pénzrendszer végén vagyunk.
Úgy vélem.
Még alszik a jónép a világban és nem érzi ezt.
Még jólét van és habzsidőzsi, mert még tart a fogyasztói társadalom nevű buli a további mindenféle stimulusokkal.
De ez csak ráerősítése a meglévő problémának és problémáknak azt gondolom és elérjük a fordulópontot majd, mikor átbillen az infláció és a hiány az energia után az élelmiszeriparba is és elkezd fordulni a prioritás a fogyasztói társadalomban/ból az óvatos és parázó - rezsire (mint lakás energiaigénye és munkába-járás fenntartása) - és élelmezésre költő -társadalom felé.
És minden más szegmens bezuhan.
Én ilyesmire számítok majd, nem olyan sokára.
Pár év, max 4-5 éven belül. Maximum.
Kb. Ez.
Törölt felhasználó 2022. 06. 20. 17:55
Előzmény: #5177  kajli_man
Szerintem most vannak ott, hogy tényleg elhiszik magukról, hogy nekik minden sikerül.
Volt munkahelyemről most hívtak, hogy holnap leváltják a főnököt (félig meddig állami kötődésű), ejtőernyőst pottyantanak oda, mert nem voltak megelégedve a komplett vezetéssel. Azzal a vezetéssel, akik 10 éve borotvaélen egyensúlyoznak, és csak a vezetők helyismerete, hozzáértése, és emberismerete okán nem omlott össze a lehetetlen helyzetben az egész alkotás.
Ezek tényleg falnak visznek mindent. Meneküljön innen ki merre lát. 
Törölt felhasználó 2022. 06. 20. 16:56
Előzmény: #5168  emerald
"Nem azt állítottam h Ő szabadította a emberiségre. De hogy amikor a hírt hallottam, bizony szöget ütött a felyemben, hogy egy pénzember miért foglalkozik ezzel ennyire.
Lehet csak tudott valamit, amit sokan mások nem.
Hidd el, ahogy kutyából nem lesz szallona, úgy Bill se lesz egy érdek nélküli jótét lélek soha."
Senki nem szabadított senki semmit.
Vagy egy cél, amihez kellett egy műsor.
(Szerintem ez van. )
És úgy néz ki, az egyik "fővédnöke" és irányítója ez az ember.
Hogy a hosszútávú terv mi és mi köze van hozzá az emberi test és biológia/fiziológia machinálásnak, befolyásolásának és irányításának, az is úgy gondolom, hogy szintén benne van a dolgokban.
De inkább tévedjek és beszéljek hülyeségeket...
:)

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek