Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Bitony nem . A tesla es az NDX, de a sima tech novekedesi reszvenyek is jobban mennek mint az olaj szektor . Itt uraim akkor lesz rend,es terunk vissza a jozan eszhez, kozgazdasaghoz, ha osszeomlik az egesz mutatvany amit osszehiztak az elmult 8-10 evben En a 36 %portfoliom megtartom abbol a par reszvenybol, amit osszevalogattam es iszok egy sört ,es röhögök.
Remélem, hogy az van, amit reggel írtál. Most ültetik be a madarakat, hogy pár nap múlva visszaadjuk az elmúlt 2-3 napi emelkedést 🤞 Viszont az látszik, hogy ahogy nem szárnyalnak a nyersanyagok, egyből megy vissza a pénz a "biztonságba" (MSFT, GOOGL, stb.)
Szerintem egyébként már most is jó vétel lehet az Intel, de kivárok még egy kicsit. $34-ig ha lejönne, akkor egy kicsit vennék belőle. Neked van valami beszálló árad, vagy inkább a piaci hangulattól függ?
Az a helyzet, hogy a küldetéstudat felülír mindent. Az este pánikoltak egy sort a TV-ben és minden egyes alkalommal, amikor már kezdtem azt hinni, hogy némi józanság is felüti a fejét, jött az átszellemült demokráciavédés. Olyankor megváltozik a mimika,, a testtartás, a tekintet. Ma már a magyar sajtóban is lehet olvasni kivonatosan a kijelentéseket. Ez van. Ezzel kell főzni.
Ezért jó, ha az ember részleteiben szereti a történelmet. A világháborúk, és az utána történt időszakok se ok nélkül alakultak úgy ahogy. A történelemben főleg az újkoriban, van egy bizonyos sorminta, ami ismétlődik. Ejjenek a szankciók, és az usa neolibek. :))
Biden egy zseni. Összeesküvés elmélet, hogy őt a pénzügyi bankarcsaladok juttatták hatalomra. Hisz látni rajta, hogy zseni. (Amúgy fiatalon is hirhedten butuska volt, olvasson utána akit érdekel). Na fel is teszem az alusisakot, mielott balazska felszólító rá, a magaslorol :)))
Ha visszater a jozan esz, es a tenyekbol, szamokbol deteterminalhato normalis vilag. Akkor jo nagy osztalekot termelő kinai részvény. Semmi novekedesi reszveny hummug ,semmi marketing kamu papir. Baba, DQ,JKS, es tarsai. Masodsorban arany banyaszok, harmadsorban olaj szektor, nem eladosodott resze. Mert Biden rajuk hozza a kulonadot. A kis komcsi, a neolib.nagytoke utasitasara. Mert senki se fondolja, hogy ez a sajat otlete, mikor mar a sajat nevet se tudja , es a wc re se tud egyedul kimenni, es iran,es ukran nepet se tudja megkulonboztetni .
@Placi#5354# Tudom ugy is legyintve lesz erre. De ha nem is sok mindenben ,de ebben biztos vagyok. Meg abban is hogy , Manhattan helyett,Szingapúr lesz az uj neoliberalis nagytoke kozpontja. At kell értékelnem mindent. ### Ha reszletesen erdekel, hogy hogyan helyezi at a globalis nagytoke egyik orszagbol egy masikba a kozpontjat, akkor irt bovebben olvashatsz rola: https://hu.wikipedia.org/wiki/A_Foucault-inga A fenti szerzo 2012-ben kiadott masik konyveben azt is bemutatta, hogyan zajlottak Pragaban a globalis nagytoke titkos gyulesei, ezt a helyszint azonban mostanaban turistakent Te is meglatogathatod http://ekultura.hu/2012/06/04/umberto-eco-a-pragai-temeto ### Szingapurral kapcsolatban tevedsz: Csurk# Pist# bacsi mar az 1990-as evekben kitalalta, hogy tartalekallamnak nem Szingapurt, hanem Magyarorszagot neztuk ki. Orb#n Vikt#r minket(=a globalis nagytoke) erdekeit szolgalja, a mi osztonzesunkre nem akar csatlakozni a globalis minimaladohoz. Azert dontottunk Budapest mellett es Szingapur ellen, mert itt kevesebb adot kell fizetnunk, mint Szingapurban. ### Egyet viszont nem ertek, ezt lecci magyarazd majd el, ha mar vegeztel a "minden atertekelesevel": az 5251-es bejegyzesben mar elarultam, hogy milyen sorsot szan neked a globalis nagytoke. Miert azzal foglalkozol, hogy mi hova helyezzuk at a kozpontunkat? Ez teljesen irrelevans a Te sorsod szempontjabol. Miert nem azzal foglalkozol, hogy hogyan menekulj elolunk? Udv, VCB(=Valoban Cion Bolcse), a neoliberalis nagytoke megtestesitoje
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen