Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
emerald 2022. 06. 22. 22:21
Előzmény: #5318  KrisztinaI
Ok. Hétvégén, mert nem akarom szét offolni a totyikot :)
emerald 2022. 06. 22. 22:20
Előzmény: #5316  Törölt felhasználó
Biztos csodás, menjél csak! Nem ismerem még.
KrisztinaI 2022. 06. 22. 22:17
Előzmény: #5317  emerald
Én azt mondanám, hogy írd meg azt, ami neked elsőre eszedbe jut. Azért nem akarlak befolyásolni, hogy én mit szeretek/szerettem, mert te annyira szereted, és így megmutatod, amit jónak és szépnek látsz. Utána majd kérdezek, ha keresek még valamit, ha ez neked is jó. :-)
emerald 2022. 06. 22. 22:11
Előzmény: #5315  KrisztinaI
Mi neked a jó nyaralóhely Kriszti?!
Mert tudok, de nekem igen fontos az ár/érték arány. Nem szeretek azért dolgozni, hogy egy évi megtakarításomat két hét alatt elverjem. Mert Madeirán azért ez könnyen előfordulhat. 
A szigethez elsősorban annyit, hogy ott nem homokos a tengerpart. A tenger is hideg, augusztusban mindössze 17fok körüli a max.  Tehát fürdeni és dögleni a tengerparton, nos arra nem jó! Én roppant szeretem az aktív pihenést, ez pedig a sziget vízelvezető cstornái mentén túrázást jelentett. Finomak az ételeik, hasonló a magyar konyhához, de luxus étterem helyett nekem tökéletes az önkiszolgáló napi 5-6fajta ételéből választani, ahol ketten 10€-ból dagadtra ettük magunkat :) 
Majd hétvégén bővebben, addig gondold át Neked mik a preferenciáid.
Törölt felhasználó 2022. 06. 22. 22:06
Előzmény: #5314  emerald
Nazaré? Mennék hullámokat nézni.
KrisztinaI 2022. 06. 22. 21:54
Előzmény: #5314  emerald
Köszi szépen, várom. :-) Ha esetleg tudsz jó nyaralóhelyet vagy szállodát ajánlani, azt is szívesen fogadom. :-)
emerald 2022. 06. 22. 21:38
Előzmény: #5308  KrisztinaI
Nem felejtettem el a kérésedet portugáliával kapcsolatban. Liszabont csak túristaként ismerem. Madéra a specialitásom. Ott már úgy járok-kelek, hogy simán leszólítanak a túristák. Majd írok róla, de az hosszú lesz :))
Nem utolsó sorban elfogult is leszek!
emerald 2022. 06. 22. 21:31
Előzmény: #5301  Törölt felhasználó
Ezen túl kell esni. Nem menthetjük meg a világot, csak saját magunkért vagyunk felelősek.
.
Nézz szét Portugáliában, extrém nyugodt népség. Nincs bürokrácia, jó az éghajlata, magyar szintű árak vannak. Nekem az a közeljövő projektje, hogy vegyek ott saját ingatlant és legyen rezidensi státuszom. Két okból:háború esetén az egy nyugodt terület marad, másik ha Orbán kivezetne minket az unióból. Mindkettőre van esély.
.
Ezen tanácsomat pedig fogadd el jó szándékból és saját tapasztalatból:
Semmi nem történik meg, aminek nem kell, vagy nincs itt az ideje. Lehet gazdasági válság, lehet háború, amit Neked nem kell megtapasztalnod, az nem fog megtörténni. Amit pedig kell, az ellen csak a személyiséged fejlődésével tehetsz.
A férjemhez a mentő ÖT PERC alatt kint volt. Nyitott kapukkal fogadtam őket.
A szobában ülve egymást nyugtattuk nem lesz baj. Hisz itt van az orvos, meg két mentős tiszt.  Beszél az orvossal, jól van, megnyugodtam. Kb 30másodperc, vonaglik és ennyi.
Fél órát élesztgetik, de semmi.
.
Konklúzió: Neki valamiért itt volt az idő.
Nekem, azt nem kellett megtapasztalnom h egyedül vagyok és tán a mai napig sem bocsátanék meg magamnak, hogy nem vagyok profi életmentő.....
Az elengedéssel viszont dolgom volt/van. Én se "véletlen" kaptam.
.
Kérlek érsd jól amit írtam. Részemről sem sajnálkozásnak szántam. Minden jól van úgy ahogy van. Sőt, tán furcsállani fogod, vagy mások is, de hiszem, tudom hogy egy igazán nagyszerű párkapcsolatom majd csak most jön hamarosan.
Nem topik téma, szőval nem akarok offolni :)
Lényeg, a lényeg! Egy finom fagyi, parfé, jó baráti beszélgetés, egy kellemes hölgy társasága és minden jól van ahogy van.
Aztán majd ha a hídhoz érsz, eldöntöd átmész-e, avagy hogyan rajta.
🍀🌺🙆
qpec 2022. 06. 22. 21:30
Előzmény: #5305  emerald
Egy kicsit utána kellene nézni a talajtani tudományban néhány alapdolognak,mert a megfogalmazás nem egészen pontos.A fő probléma nem a humusz vastagságában van.Sajnos a szűk keresztmetszet a H2O nevű elem szélsőséges,illetve abszolút hiányos mivoltából adódik,minden földrészen!Eső nélkül mit sem ér a talaj,csak a szél nyargal rajta,élelmiszer nem termelődik.Megváltó a hidrokultúrás technológia,de ha nincs műtrágya,azzal sem megyünk semmire.
Mindennapi kenyerünket....
Törölt felhasználó 2022. 06. 22. 21:26

És azt mondom - bár én is nagyon arra hajlok, és azt tartom, hogy el kell menni, el fogunk menni a "végsőkig" - hogy addig "nincs végzet, csak ha bevégzed".
A reményhal meg utoljára, tudod... :)
Ha meg úgy lesz, hogy kell a tisztítótűz, akkor úgyis kelleni fog, mert másképpen nem értünk és értettük meg azt, amit eddig tapasztaltunk a történelmünkben és az elmúlt években amit megtapasztaltuk a világról, hogy "mindenki hazudik"..
:)
Törölt felhasználó 2022. 06. 22. 21:26
Előzmény: #5309  Törölt felhasználó
Csak hogy teljen valami normális autóra. Ez a hitványabbik fajta talán kijön holnap a nyerődből:  https://www.astonmartin.com/en/models/new-vantage?body=V12+Vantage
Törölt felhasználó 2022. 06. 22. 21:21
Egyébként NDX-ben sínen vagyunk. Holnap komoly esélye van a szakadásnak.
Cicumicunak engesztelő ábra, Lacinak meg kis pénzkereseti lehetőség.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20220622v01xym3kc.png
KrisztinaI 2022. 06. 22. 21:15
Köszi.
Törölt felhasználó 2022. 06. 22. 21:14
Ugyan már. Humusz. Meg olaj. Az van dögivel. Bezzeg Bitcoinból csak 21 millió lehet! xD
Törölt felhasználó 2022. 06. 22. 21:13
Előzmény: #5298  Törölt felhasználó
Na jólvan, bocs cicafiú.
emerald 2022. 06. 22. 21:04
Előzmény: #5302  KrisztinaI
A harc most sem ukrajna szabadságáért van. Hanem a termőföldek és az asványkincsek miatt. Nos, ez akár tovább eszkalálódhat. Sőt biztos fog is, mert sajna a gazdasági válságokat mindig is háborúk követték.
Ennyire fontos még sosem volt a termőföld mint most. Ugyanis a világ termőföldjeinek 80-90%-a kimerülőben van extenzív gazdálkodás miatt. Ukrajnának és az oroszoknak, olyan földjeik vannak ahol van két méter !!! humusz réteg. Az USA olyanokon gazdálkodik, ahol ugyanez 15cm
Törölt felhasználó 2022. 06. 22. 20:56

Ez az érzés ismerős.
De ezért mondtam, hogy mi van a vezetőség részéről esetleg - a három dolog - és, hogy mi lehet a társadalom felelőssége ebben.
De azt hiszem, a vezetőségeknek "ereje" mindenképpen a társadalom támogatottsága, tehát a dolgok tényleges alakulása a többségi társadalom kezében van.
Törölt felhasználó 2022. 06. 22. 20:52

Ez is egy csinált dolog.
Egy propaganda. 
Nálunk benyögték nemrég egy cikkben, hogy menne a magyarok fele háborúzni.
Ki az aki ismer ilyen embert?
Például.
Vagy nemrég a benyögése az angliai okostojás öreg dzsiádzsónak, hogy itt harmadik világháború lesz és kész.
Tegnap cikk volt vagy tegnap előtti?
Mert ezt kell mondani és kell az embereket riogatni és belenyomni most a propagandát, hogy ez kell és lehetőleg úgy, hogy megmondják, hogy ki miatt és ki ellen kell gondolnia a tömegnek, hogy ez lesz és ez elkerülhetetlen.
Ebben meg ez látszik számomra.
KrisztinaI 2022. 06. 22. 20:50
Ezt akkor tessék így elmondani, nem Cicán kitölteni, még akkor sem, ha ő is megéri néha a pénzét.
Milyen háborúra gondolsz, vagy miért most gondolod így?
Törölt felhasználó 2022. 06. 22. 20:43
Előzmény: #5299  KrisztinaI
Szar kedvem van, mert rájöttem, hogy háborúnak nézünk elébe.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek