Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 06. 22. 13:01
Előzmény: #5257  KrisztinaI
"mert nincs elég munkaerő." 

Tényleg nincs munkaerő. Zárnak be az idegenforgalommal kapcsolatos vállalkozások, vagy csökkentett üzemmódban müködnek. Éttermek, vidámparkok, szállodák. A https://www.heide-park.de/ konkrétan takaréklángon megy.

Tudnék egy komoly listát összeállítani, ha fontos lenne.
KrisztinaI 2022. 06. 22. 12:56
Placi, tegnap emlegetted a stop-okat, remélem, hogy megvannak. :-)
A stop akkor is működik, ha valami gap down nyílik, illetve a premarket alatt is? (bocs a naív kérdésért)
KrisztinaI 2022. 06. 22. 12:55
Előzmény: #5252  Törölt felhasználó
Nem teljesen értek egyet. Az elbutított, önértékelés nélküli ember a legjobb eszköz arra, hogy neked bőrüléses Ferrarid legyen.*
Szerinted mi ülteti be az embereket Netflix, vagy majd később a Meta elé, hogyan lehet majd őket rávenni arra, hogy fogyasszanak?
Úgy kell elérni az életszínvonalcsökkenésüket, hogy ne vegyék észre. Adunk nekik Meta-t, leülnek elé, és nem fog nekik fájni, hogy nem lesz pénzük utazni, vagy bármilyen értelmes dolgot csinálni, mert megkapják a hülyeség drogjukat (elnézést a durva megfogalmazásért).
* a bőrüléses Ferrari nem vagyok benne biztos, hogy azért készül el olyan lassan, mert nincs elég munkaerő...ugyan... nekem az jutott eszembe, amikor az egyik ismerős azt mesélte, hogy Moszkvában azért zárt be a RollsRoyce szalon mert túl sok embert vásárolta, és már nem volt elég ritka/exkluzív.
emerald 2022. 06. 22. 11:37
Előzmény: #5254  Törölt felhasználó
A humor nagy segítség, másképp megbolondulhatnánk. 👌🤗
emerald 2022. 06. 22. 11:34
Előzmény: #5252  Törölt felhasználó
A fiat pénz szerintem el fogja veszíteni az értékét. Nem a gazdasági vállság, vagy egy recesszió miat. Az ökológiai katasztrófa miatt. Értem ezalatt az energiahordozók és víz készletek végességét, illetve a felmelegedés okozta problémákat. Lehet pesszimista a hozzáállásom, de az eurót sem tekintem megfelelő menedéknek 10-20éves viszonylatban.
.
Ezen az életszínvonalon ennyi ember nem élhet. Tehát vagy vírus, háború, éhínség, hőguta, illetve hasonlók miatt kell elhullani a nép minimum harmadának, vagy visszasüllyed az életszínvonal kétszáz évet.
Törölt felhasználó 2022. 06. 22. 11:33
Előzmény: #5253  emerald
"felszedem az alu palackokat mások után" #5157 Alusisak? 😂😂 Bocs, ez magas labda volt😂
emerald 2022. 06. 22. 11:16
Előzmény: #5234  Törölt felhasználó

Tragédia és semmi esély másra. Eleinte csak bizonyos csatornákat nem néztem. De ugyanezért, már a tévét be se kapcsoltam kb másfél éve. 
.
Kizárólag pf és néhány topik. 
.
Ahogy írod, sajna világszinten gáz van. Stolznak van egy optimista hosszútávú elmélete, remélem igaza lesz. Addig azzal foglalkozok, ha gyalog megyek valahová, felszedem az alu palackokat mások után. Kb ennyit teszek a "szép közös" jövőért. Politikai, gazdasági értlemben jelenleg kivédhetetlennek látom a nagyrészét amit rám is vár majd.
Törölt felhasználó 2022. 06. 22. 10:57
Előzmény: #5249  Törölt felhasználó
Egyetértek.
Meg kell regulázni a prolikat. Azért az vicces, hogy negatív termelékenységű emberek, akik szó szerint kevesebb kárt okoznak, ha nem dolgoznak és otthon ülnek, nehogy már fogyasszanak, és a nagytőkésnek várni kelljen a tevebőrre a jet üléséhez, amikor lecseréli a gépet.
Bear piac hosszú ideig. Minden feltépés után shortot kell nyitni egy darabig. Longot nem szabad, ahogy látszik. Én is ráfutottam tegnap este, bent maradtam longban. Többet ilyen nem lesz.
Törölt felhasználó 2022. 06. 22. 10:46
Előzmény: #5245  Placi82
@Placi82#5245#
#Question:Amugy valaki arulja mar el mire megy ki a jatek mert osszezavar ez a neolib nagytoke engem teljesen
#Answer: elsoszor az inflacio segitsegevel megfosztjuk Placi82-t vagyonatol. Utana ujra bevezetjuk a rabszolgasag intezmenyet es Placi82 vagy ehenhal vagy jelentkezik a neolib nagytoke valamelyik reprezentansanal, pl. nalam, hogy szeretne a neolib nagytoke onkentes rabszolgaja lenni. Placi82 a romai jog szerint a ,,res mancipi” (az ingóságok) körébe soroltatik, akivel gazdája(pl. en) szabadon rendelkezhetik, mint bármely vagyontárggyal: eladhatja, el-ajándékozhatja, örökül hagyhatja, sőt akár meg is ölheti Placi82-t.
Udv,
VCB(Valoszinuleg Cion Bölcse), a neolib nagytoke kepviseloje
#
P.S.: most, hogy mar mindent tudsz a neolib nagytoke szandekarol, a klasszikus kerdes: sto gyelatty?
Törölt felhasználó 2022. 06. 22. 10:32
Előzmény: #5247  Placi82
Ez pont nem off.
Törölt felhasználó 2022. 06. 22. 10:31
Előzmény: #5245  Placi82
A célja? Leültetni a népet dolgozni, vagy bambulni, mindegy. 

A lényeg, hogy ne rohangásszon már össze-vissza. Egy nyavalyás Skoda Eniaq-ra másfél év szállítási időt mondanak. A Louvre-ban és mindenhol máshol szelfibotos seregeken kell átverekedd magad, ha némi érdeklődést mutatsz a kultúra iránt és az utakon töltöd a fél életedet a dugók miatt. Az legalább tervezhető a vasúttal ellentétben.
Hűteni kell ezt a túlfűtött rendszert, mert kényelmetlen.
Placi82 2022. 06. 22. 10:28
Na meg egy mara.
"A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai beszámolója szerint a lakhatási költségek nélkül számolt tizenkét havi fogyasztói árindex (CPI) a múlt hónapban 9,1 százalékkal emelkedett " bazki. Es erre emelnek majd egy 0.25%ot. Hű mi lesz ebbol
Placi82 2022. 06. 22. 10:24
Es ide sorolom, az orosz-ukran haborut is, es az EU szankciok elore bekeszitett intezkedeseit is! Profi volt a forgatokony. Tenyleg. Na de mindegy ,nem offolok tovabb
Placi82 2022. 06. 22. 10:21
Kivancsi vagyok, akik dzidtak Trumpot,es tapsoltak Bidennek. Azok sose gondolkodnak el, hogy kerult egy ilyen báb,  a vilag legerosebb gazdasaga elere? Es ha toavabb viszik a gondolatot, akkor nem jutnak el egy vilagot iranyito gazdasagi hatterhatalom jelenletenek feltetelezesehet. Ahogy egyszer humanoidnak is mondtam, a csillagaszok bar nem látnak  minden bolygot, mert takarasban van, de a geavitacio eroter3bol ki tudjak szamolni, hogy ott van az!:)). Szoval a penzugyi gravitacio hatalmas erotere, nem feltetelezi, hogy ott van valami, amit ugyan nem.latunk, de attol.letezik!!!!!!
Placi82 2022. 06. 22. 10:17
Amugy valaki arulja mar el mire megy ki a jatek mert osszezavar ez a neolib nagytoke engem teljesen. Itt van az usa elnok, aki a olyan buta mint a faék. Most is olvasom,higy buntiado lesz az olajosok extraprofitjara. Leverik akkor oket mint vak a poharat. Igaz attol nem.lesz olaj. De ezt senki se irja a mainstreamben. Szobal mia celja a neolib cionista nagytokenek?
1 Energia valsag, es inflacio,  ezaltal a fiatvalutak kivégzése?
2. Aranystandard bevezetese a fiatoknal?
3 1929 es valsagnal nagyobb osszehozasa, amit nem lesz nehez nekik innen mar. Es gombokert felvasarolni mindent ami ertek. No nem a Metat, vsgy netflixez, vagy Teslat. Habem foldet, es banyakat, es termelo reszvenyeket. De hat mar igy is birtokoljak a vilag eroforrasai 60% at kb :)
4 .vagy nem tudom:)
Placi82 2022. 06. 22. 09:59
Előzmény: #5242  Törölt felhasználó
Tudod, pont arra kalkulaltam amit te is irtal. De megint csak felig teljesult. Azt hittem lesz egy maci rally, legalabb pentekig, vagy jovo hetfoig, oszt egy kicsit hagy keressunk már. :). De ez lofuttty lesz igy hallod, ez nagyon verszegeny szuflas emelkedes volt 1 napig. Erre mondtam, hogy életveszélyes tradelbi. Emelem a kalapom elotted. En csak igy paraszt tradelek, veszek reszvenyeket, es a pattanasra jatszva ahol ugy erzrm dobom. Ahh, remelem haszonnal hajintom ki ma. Mondtam en hogy vert izzadunk, egy kis penzert, hogy a megtakaritasunkat, amit rag az inflacio, es kirabolnak, legalabb jelen ertekeben megerozzuk. No nem keresunk, vagy gazdagodunk csak az inflacios rablast kihozzuk 0 ra. Aki ezt megcsinalja a kovetkezo idoszakban, veregesse meg a sajat vallat! Mert nagy tettet hajt vegre. 
Törölt felhasználó 2022. 06. 22. 09:33
Előzmény: #5241  Törölt felhasználó
Hányszor raktam fel ide azt az ábrát, hogy PE alapon piros minden (túlértékelt), de az "elemzők" (=kamuzó szélhámosok gyülekezete, akik mindig mindent olcsónak találnak, csak vegyél) minden strong buynak és buynak látnak. Még a 200x-osan túlértékelt Teslát is?
Törölt felhasználó 2022. 06. 22. 09:22
Előzmény: #5240  Placi82
A nagytőkés "barátaink" már dolgoznak is. Imádom őket. 
Törölt felhasználó 2022. 06. 22. 08:42
Előzmény: #5239  kajli_man
Mantraként ismételgetem, hogy ősi román szokás 2008 óta ezekre akár csak egy lyukas garast is adni.
Az, hogy a piac nem tette parkolópályára ezeket, a piacot magát minősíti.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek