Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Szerintem egyébként meggyőződésem, hogy ezt Kína ellen akarták bevetni a nagy hatalmi játszmában, csak nem számoltak azzal ,hogy a kínaiak megvárták a holdújévet és ráengedték a világra, hogy ne csak ők szívjanak. Bill bácsi egyébként 2017 körül óriási földeket vásárolt USA-ban, szóval tényleg érdemes nézni mit csinál a kéz. (itt is vagyunk egy élelmiszerválság, árrobbanás elején)
Amikor a Pronovias (neves esküvői ruha márka) először feldobta a Metaverzumba készült modelljeit, akkor pont ez jutott eszembe, hogy idővel már csak ott fogunk tudni esküvői ruhát venni.... :-(
Nem azt állítottam h Ő szabadította a emberiségre. De hogy amikor a hírt hallottam, bizony szöget ütött a felyemben, hogy egy pénzember miért foglalkozik ezzel ennyire. Lehet csak tudott valamit, amit sokan mások nem. Hidd el, ahogy kutyából nem lesz szallona, úgy Bill se lesz egy érdek nélküli jótét lélek soha. Vagy én ezt sose fogom elhinni róla. . A magyar kormány is jól felhasználta arra, hogy különleges jogosultsága legyen. Aztán a virus elleni védekezés...., ugye tudjuk mi volt.
Nem várok QT-t, mert az jelenlegi helyzetben instant bankválságot eredményezne, olyan likviditáshiány lenne percek alatt, 2008 ahhoz képest kutyaf@rka se lenne. Előbb le kell építeni a hitelállományokat, hogy a gazdaság ne satuzzon instant… ehhez pedig fiskális megszorítások kellenének és visszaeső lakossági fogyasztás… kettőt tippelhetsz…
Nem ide irtam egy eve ,hanem az FF topikba, joslatkent, hogy nem lesz hova menekulni, ha a tozsden maradsz kirabolnak, ha kotvenyben akkor is, es ha a partvonalon allsz akkor meg, evvel az "atmeneti"🤣 inflacioval rabolnak ki! Cs..szek meg:)
Es azt is megmondtam pont egy eve kb. Hogy mi megtakaritok, vert fogunk izzadni,es pisalni, hogy jelenertekben megtartsuk a penzunk erteket, mindegy hogy bux, Nasdaq, sp, vagy dax reszvenyek vagy kotvenyek, vagy marmely mas instrumentum. Meet nincs hova menekulni. A felelotlen monetaris poltika miatt, a felelosen gondolkodókat raboljak ki. En se ertettem, hogy bizonyos korok itthon is miert veszik, vettek full 100% allami, vagy allamilag garantalt hitelbol a szallodakat, foldeket, Andrássy uti epuleteket, fix 2-3% kamaton. Most mar ertem.:)) Basszus . Mondjuk 30.mrd nos fix hitelnel evente kersenek kb 3 mrd ot az inflacio,es a fix kamat kozotti kulonbozeten. Az utolso 20 ik even mar kilo paprika arabol kifizetik a torlesztot. :) Es ezt a hianyt, pedig a kismokus megtakaritokon , tozsden kockaztatokon hajtjak be. Es meg majd a tranzakcio adokon, es majd a leendo nagyobb elvonason keresztul szépen be is fizetjuk. Csak az a kerdes ha ezt a szuk reteget kivegzik, marpedig kivegzik, akkor hova fognak nyulni utana. De ez van globalisan. Olvastam egy cikket az allianztop valamikor, hogy a nemet nyudijmegtakqritokat is kiraboljak. Bizony nagyon durvan. Szoval mar nem.bol biztos abban ,hogy 2008 utani kanaán lesz a becsuletes megtakaritoknak, mikor a penzunk ert valamit, es akkor akinek volt megtakaritasa, realjavakat vehetett belole. Utolso hangya, kirablasaig elpusztitasaig mentik a hiteles tucskoket. Szoval ez van.
Bizony kéne. Mert ha tovabb folytatjak ez az MMt oruletet, QE, penzpumpa, helikopterpenzt, akkor ott olyan bankvalsag lesz, hogy csak na! Es a fiat valuta rendszer osszeomlik, komolyan gondolom, hogy osszeomolhat, mar a 24 ik oraban vagyunk. Mindenki hitelt vett fel es szabadul a penztol, mert az csak"romlik" olyan spiral lesz, hogy az a holdrol os latszani fog. Sot meg az Andromeda csillagrendszerbol is. Mindenutt kibasznak a fiat penzben valo megtakaritokkal, MO-n kulonosen,es elszakadt a gepszíj .
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen