Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Az illiberalizmus is véget ér előbb utóbb. A neolibsi tőke vezényszavát vannak olyan politikusok, akik nehezen akarják meghallani. Nem baj, majd előbb utóbb halálos autóbaleset éri őket. Ahogy szokott történni.
Abszolút. Nem is volt olyan rettenetes a gyurcsányi időszak. Megyó pedig egész európainak tűnik ebben az összehasonlításban. Az első orbán kormány meg kész nosztalgia... :) Pedig sokat acsarogtam akkoriban ellenük. Pláne megyó, meg feri ellen.
Ha ez megnyugtat, akkor én ott leszek a tüntetésen, és dobálni fogom a macskakövet. :) Esténként gyúrok, hogy messzebbre szálljanak a kövek. :) Én ebben a mentális állapotban kb 4-5 éve voltam, mint Te. Most már viszont vágom a centit, mert látom a jeleket, hogy rájuk borul belátható időn belül minden. Ugyanis a magyar társadalommal bármit meg lehet tenni, amíg az észlelt életszínvonal egy picivel legalább nő hónapról hónapra. Amint ennek vége, azonnal felszínre fognak törni az elfojtott sérelmek, és nagyon súlyos árat fog fizetni orbán, a családja, a haverjai, meg a zsoldosai. Orbán már 2014-ben elvesztette volna a hatalmat, ha a fedes bűnözők nem QE-ztek volna...
Egyszer vége lesz ennek is. A szoci is véget ért...ezt is túléljük, aztán majd talán lesz megint 20-30 évünk, amikor nyugi lesz...lassan kezdek nosztalgiával visszagondolni a rendszerváltás és 2010 közötti időkre, pedig az sem volt leányálom...
Autóm nincs, de ülök a dugóban a metrópótló buszon (amiért fizettem), mert a sok paraszt nem teszi le az autót a 480-as benzin miatt, amit részben szintén én fizetek. Hányingerem van az egészről, és ez csak egy példa volt a sok közül...
Őszre már fordulni fog a helyzet. Szeptemberben, vagy szerencsés esetben az év végén már megindul a népharag, tüntetések, stb. Nagyon kemény nyár vár a világra. Élvezze ki mindenki, mert ősztől már más világ lesz.
Hát a próféta szóljon belőled, de én már kezdem elengedni az ingatlan vásárlási terveket. Felesleges széllel (fityesz) szemben pisálni, mert ezek mindent megtesznek, hogy úgy érezze az átlag nép, hogy egyre vagyonosabb az ingatlanjai révén (wealth effect). Egy szabályozottabb fővárosi bérleti piacnak szurkolok viszont.
Szépen véget fog érni a munkaerőhiány is, aztán a bérnyomás, utána az árnyomás is. Ugyanúgy, ahogy véget ért a negatív kamatok kora...minden mindig változik...
Usa más. Nálunk azért az elmúlt 5 évben átlag duplázódtak az árak, de bizonyos körzetekben a 4×ére nőttek. Ez az inga súlyos kilengése a pozitív oldalra. Majd jön a megatív is. Ott az olaj piac pl. 2020 negatív olajárak. Idén meg akár a 180-200 is meglehet. A piac gyorsan tud változni. Arról nem is beszélve, hogy ha most jön egy financiális válság, amire 1-1.5 év múlva reális esély mutatkozik, akkor azt letolt gatyával fogja fogadni a világgazdaság...
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen