Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Olaj elemzéseddel kapcsolatosan, ha jól értelmezem akkor napos idősíkon fontos lenne, hogy a 69,14-nél lévő erős ellenálláson átmenjen, ha nem sikerül, és lepattan, akkor akár eshet 65 -ös árfolyamig is. Ha ez így van, akkor a 68,5 ös szint nem túl jó belépési pont longra. Türelmedet és segítségedet köszönöm. A bajom az, hogy nem tudok folyamatosan a gép előtt figyelni , ezért a napos idősíkot kell néznem.
Portfolio.hu színvonal: 2024. szeptember 16. 08:57Az ázsiai piacok ma nem sok indikációt adnak a hangulatra, ugyanis Kínában, Dél-Koreában, és Japánban is zárva tartottak a tőzsdék. Majd lejjebb ugyanabban a cikkben:
Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 1,24 százalékkal került lejjebb, a Hang Seng 0,03 százalékos mínuszban van, míg a CSI 300 0,14 százalékkal került feljebb.
https://www.marketscreener.com/stock-exchange/commodities/precious_metals/ . Azért ugye nem felejtjük egy a nemesfém indexeket sem! :) Az ezüst bizony végre lejjebb jött amit meg is hálált egy kitöréssel. Figyeljük, mert ha megint nagyon eltávolodik felfelé a többi de főleg az aranytól akkor túlértékelt.
Hétfő van végre tovább aludhatok mert bizony ma nem lesz csak csökkent módban Ázsia. Nagyon adatszegény hetünk lesz, de ami jön ütni fog nagyot! Így már mindenki készüljön inkább a zárásra! A piac már beárazott sok mindent ki kell várni a mi indőnket. . Ázsia: Szombaton megkaptuk a letaglózó kínai adatokat. Szerencse, hogy ma ünnep van. Lenne óriási r.v piaci volatilitás! Lényegében mint írtam mar nem is tudok pozitív kínai adatról, helyzetről beszámolni Japán is ma kimarad, Koreával együtt Ausztrál piac pluszban indult. 3:00 ünnepnapon közli Korea az export, import adatokat- növekedés lenne a kedvező 12: 00 szinte fòműsor mára az indiai export import- bővülés segít a fémeknek . Európa: 8:30 svájci PPI - nem lenne fontos a fémekre de most a növekedés lenne jó Ez Svác ne kezdje gyengíteni a pénzét mert akkor a DXY lesz magasabb. . Amerika: 14:30 Kanada gyártói értékesítés- ipari fémeknek a növekedés aranynak a csökkenés a jó. Kanada múlt héten bánatunkra vágott a kamaton. Ne nagyon folytassa. . Ennyi mára jöhet a TA de már számoljatok a heti világ tőzsdéire nagy mozgást jelentő eseményre. Több statisztika is felsorolja, hogy a FED kamatvágás inkább negatív a rv. piacon. Talán 1-2 hónapos távon lehet nyertes ágazat(ok). Figyeljük WB . Portfólióját hogyan rendezte át! . Türelem, stop, stop és türelem! Veszélyes fém certfikát nincs de más eszközöket is itt az idő óvatos üzembe helyezni! Készüljünk a legrosszabbra és akkor csak jó dolog érhet!
Az ezüst meg olyan mint a vipera! Váratlanul támad váratlan helyen. Veszik az ezüstöt is! Ha láttad a múlt heti raktárkészlet adatokat a befektetési ezüst fogy a legjobban. Kínában.
Kicsit túlzás, de az biztos óriási igény lesz az aranyra. Geopolitika, recessziós stagflációs gazdaságok stb. A tánc már beárazódott, most johet egy kisebb csalódás ha csak 25 bázispont lesz a csökkentés. De az biztos amíg ioyen magas kamatszintről lemegyünk az még hosszú út lesz!
Már te se vagy olyan bátor mióta megégetted magad, én is így vagyok ezzel, nekem csak OTP mínusz b@ssza a csőröm, ami az új számlámon volt, a régi jól áll köszönhetően a Ricsi és a héten az ezüst ténykedésének :)
Farkasfu köszi a “beszédes” chartokat! Sokat számít, ha megosztod velünk a mögöttes gondolatokat is, csak nehogy olvassak valami hasonló Erste elemzést a napokban!🙊😂 A vízhőmérséklettel kapcsolatos “gondokra” nincs ötletem…Hacsak nem ásol le egy öreg Lehel **** fagyasztóládát. Tegyél bele 2 vízkört és vezesd azon át a vizet. Kell hozzá egy “H” tarifás óra is. Megmondod, hogy zöld energia… falhűtés lesz 🫣😂
A certi értékének kiszámolása: 1. megnézitek az Erste oldalán az aktuális kötési árat (holnaptól: 26,0586 $). 2. Megnézitek az aktuális $/HUF árfolyamot (356,6 Ft) 3. Képlet: (Aktuális ezüst(dec futures) árfolyam - kötési ár) * aktuális $/Ft árfolyam Tehát: (31,065 - 26,0586) * 356,6 = 1.785 Ft. Én ezt úgy csinálom, hogy készítettem rá egy Excel táblát. “A” oszlop: termék neve (lehet OTP certi is), “B” oszlop: vásárolt db, “C” oszlop: vásárlási ár. “D” oszlop aktuális ár (na itt van a képlet beírva) “E” oszlop aktuális érték (B*D) ez piros vagy zöld hátterű attól függően, hogy bukóban vagy nyerőben van a pozi. “F” oszlop %-os “haszon”. “G” oszlop aktuális ezüst árfolyam. Ha van 10 vásárlásom, akkor is csak az “G” oszlop adott cellájában változtatom az értéket és minden mást számol a táblázat. Persze azonos terméknél lehet H,I,J… oszlopokban szumma bekerülési és aktuális költséget, pillanatnyi hasznot is számolni. Majd teszek be róla képet, ha valakit érdekel, csak most telorol írok. Ha nem világos valami kérdezzetek bele 😅
Hellllo! Valiz: Nem realizáltam bukót, kivéve az ezüst TL28-ból a kiütés előtt (mivel az egyértelmű volt, hogy repülni fog). Összesen 10M-t vesztettem a tőkémből (6,5M OTP TL95 K.O., 3,5M TL28 ezüst). Ezen kívül volt 3K TL26-om, ami mínuszos volt. Kiültem. Bíztam benne, hogy nem lesz kiütve. Azt csináltam, hogy az emelkedő trendeket igyekeztem elkapni és vettem 500-1000db-ot. Majd amikor 1-1 pakk hozott annyit, mint amennyi bukó volt valamelyik mínuszoson, akkor eladtam együtt a kettőt. Pl.: 1000db-ot vettem 1200-on, 1800-ról is volt 1000 db. 1500-nál adtam megbízást 2K certi eladásra LOFO. Persze volt, hogy nem jött annyit fel és vissza fordult, akkor dobtam azonnal. Akár napon belül. A szabály az volt, hogy nem csinálok több mínuszt, így voltak 5-8%-os nyerőben eldobott pakkok is. A lényeg a veszteség minimalizálása volt és nem a nagy nyerő… Most a tőkém 80%-a cash. Van 1K TL26 még ami mínuszos, van BUX TL, OTPTL91, TS58… no és vettem ezüst TS011-et. 😂 Várok egy kis korrekciót ✌️
Geopolitika vagy sem, korrekció mindig van, vagyis a ta is mükszik, ezt ne felejtsd! A hurrá optimizmus idején, túlhúzhatják a szinteken, de fájóbb lesz a korrekció és megtalálja a helyét! :)
Ez nem jó. Nekem az a szomuruan ulo pingvin kell. 😀. Amúgy viccet fwrteve szerintem most a geopolitikai hírek nagyobb súllyal esnek latba, mint a TA "nemzetközi gazdasági helyzet fokozódik" Pelikán elvtárs. :))
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)