Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nedden
Nedden 2024. 04. 01. 20:10
Holnapi napon az-az húsvét utáni napon a fémekre csendes nap vár!
Ez ritkaság. Ki skalpol az használja ki!
Lesz egy fontos adatközlés. A Német CPI. Ez fontos adat, de nem a fémekre!!
Fémeseknek én nyugalmat ajánlok!
Arany most nagyon fent van, keressük az alsóbb áron vételi lehetőségeket!
Nedden
Nedden 2024. 04. 01. 19:57
Lolmachine, Beze, Macus ...... kartárs véleménye számomra nagyon fontos!
Azt gondolom, egymás hibáiból vagy sikeréből tanulhatunk!
Én figyelmesen olvasom minden bejegyzéseteket a fórumon.
Köszönöm!
Nedden
Nedden 2024. 04. 01. 19:51
Előzmény: #996  Macus
Macus, egyelőre én is úgy látom nemfog holnap kitörni az ezüst! De ki  fog. De nem most!
Nézzétek az aranyat! Érdemes figyelni és elemezni más rokon fémeket is! 
Nedden
Nedden 2024. 04. 01. 19:38
Kedves határidős, fémesek!
Sokat tévedek, de néha bejön a stratégiám.
Ez történt a húsvéti ünnepekre is. Amin sokat kerestem az az "ünnepi ralli" volt.
Jeleztem előre, hogy lesz "ünnepi menet".
"karácsonyi menet"
ez az aranyat húzza, de húzhatja magával az ezüstöt is
Macus
Macus 2024. 04. 01. 19:22
Mondom mi a bajom ezusttel, savot eddig tartotta tamasz volt letorte most ellenallas lett , ugy nez ki nem is tudja atvinni
aetzw4zer 2024. 04. 01. 08:54
Előzmény: #993  rratfai
szia, nekem ugyanezek vannak, otp, mol, tkom, ricsi, 
opuson gondolkodok még,  lehet visszaszállok, sikerült még 88-on eladni a tl28-aimat 70-es szintekről volt nagy része, de amit azzal is művelnek... kicsit hátrébb lépve nézem csak. amúgy jóvel feljebb várom azt is, lehet lesz benne még ralli, de ott is az öntögetés huza-vona megy. igaz fel is szippantják.
szép nyulat :)
rratfai 2024. 04. 01. 08:37
Ezüst kitört.lehet benn vola,de alapvetően felfelé lesz az irány, tartani,bővíteni is érdemes lehet. Otp,molban felfelét látok,Richtert nem igazán értem,közel 20% a tőkeáttéttel.Bátraké a szerencse,hamar duplázni lehet ha fordul.Inkább mol ti71 et gyűjtöm.Opus certim van még 21k .Sajnos amit a magyar valóságról írtok az igaz.Hja és a deltában vagyok érdekelt még,folyamatosan csipegetem.Mindenkinek más a véleménye én 140-160 közé várom 18 hónapon belül bármikor.Menjetek locsolkodni,én vmiért soha nem kedveltem,a lové ellenben jól jött gyermekként.🐑🐇🎈💰
Lolmachine
Lolmachine 2024. 04. 01. 08:33
Előzmény: #991  Beze
Nem tudtál aludni Beze? :)
Remélem szépen araszolgat fel a mai nap! ;)
Beze
Beze 2024. 04. 01. 03:10
25.27 $
Bpali 2024. 03. 31. 09:38
Na ez tényleg az egyik legjobb topik. Ezt egyrészt érdekes / bár sajnos a BÉT-tel kapcsolatosan sok újdonság nincs/ másrészt tanulságos.. Megerősíti az elképzelésemet, muszáj nyitni más piacok fele, de az ember tudásának tőkéjének megfelelő szintenként.  Annak idején sokat olvastam Beze hozzászólásait , nálam nagy respektje van annak amit ír.. Visszatérve BÉT . A Richtert egész addig felfelé vártam amég pl nem olvastam el Corleone véleményét , ill a VG is pedzegeti már a befektetői aggodalmakat. Most lekötötték ami nem jó jel.. Nálam legtöbb certi MOL OTP Richter némi Telekom..  De csökkentettek a kitettségem és oszti fizető rv-eket vettem belőle. Nyitottam egy új TBSZ-t idén .. a BÉTről kivonandó tőkének.. Egyenlőre ETF vételek lesznek , most van időm nézegetni .. Kösz srácok a hozzászólásokat .. Csak így tovább .. Én csak olvasni jövök 😂
Lolmachine
Lolmachine 2024. 03. 30. 23:08
Előzmény: #987  Valiz
Én hasonló méretű pakkal kezdtem mint Te. 5M Ft volt a kezdeti összeg. Viszont a helyzet más volt. Egyértelmű volt a piac. 22. októberében kezdtem OTP-vel, aztán valahogy Valentin nap környékén adtam el, 80% körüli nyereséggel. Utána beesett és márciusban visszaszállva többször realizálva - néhány hetente - , szépen tornásztam fel a bankrollt, rendszeresen 40% profit felett szálltam ki. Óriási szerencsém volt, hogy a Varga beszéd előtt 1 nappal kiszálltam, majd kihasználva a meglepetésszerű esést - vissza. Így jelenleg a befektetett tőkém 26M Ft, de épp mínuszban áll. Viszont tavaly december óta nem csak OTP-t tartok. Volt EUR/HUF, MBHJZB, MOL, Richter, BUX, DAX, Ezüst. MBH kivételével csak certifikát. A jelenlegi portfólióm: BUX, MOL, OTP, Richter, Ezüst - mind TL. BUX enyhe mínuszban, OTP +10%, MOL -10%, Ricsi -30%, Ezüst enyhe pluszban. Ricsi miatt elég frusztrált vagyok, főleg a múltkori ezüst short bukó után. Ahogy mondtam egyrészt megváltozott a piac, eddig azért elég egyértelmű volt az irány az elmúlt másfél évben, másrészt én is vakmerőbb lettem. De ezüst bukó + most Ricsi izgalom helyre tett! 30M volt a cél, most kicsit távolabb került, pedig már majdnem megvolt. :)
Beze
Beze 2024. 03. 30. 15:04
Előzmény: #987  Valiz
A certi pakkom nagyságrendileg hasonló a tiedhez. A legtöbb pénz itt parkol most, aztán Richter, aztán OTP következik. 
Valiz
Valiz 2024. 03. 29. 09:52
Annyira idegesítő a BÉT 2 hete. Azt hittem, hogy elfogadhatóan vásároltam, erre összességében -10%-on állok a certikkel. Már 4M Ft -nál tartok, pedig lassan akartam kezdeni a kereskedést.  Örülnék, ha ezt véleményeznétek, mert nem tudom hozzátok képest mennyire rossz a jelenlegi állásom. Tévedés ne essék, nem ölöm mindenem a certikbe,  4-5M-t tervezek forgatni itt, a kockázattal pedig teljesen tisztában vagyok. Mint tudjátok, a tudásom viszont jelenleg kevés ebben a témában, bár részvényeim régóta vannak, ez azért más.  Az ezüstpiac mérete, volatilitása fantasztikus, ezzel tényleg érdemes foglalkozni, tanulni. Remélem jó csapat leszünk továbbra is. A kereskedési felületekről szóló bejegyzésekhez: én kizárólag TBSZ számlákon kereskedem,  nem tudom mindenfelé küldözgetni ezeket. Nem jött jól, hogy a KBC Equitas átalakult ezzé a fossá, de itt kell maradnom jó ideig, a certikkel mindenképp. 
97raglop
97raglop 2024. 03. 29. 07:36
Előzmény: #975  Nedden
Gondolkodok én is egy BTC ETF - be. Hol vetted a Frankfurti börzén ? 
Lolmachine
Lolmachine 2024. 03. 28. 23:43
Előzmény: #983  Beze
Szeretem ezt a topikot! :)
Ricsibe épp most írtam, én felfele várom. Talán többször is kifejtettem már, hogy egy abszolút ígéretes papír, ahogy az OTP is. Bár a Richterben valahogy nagyobb növekedési potenciált látok. A baj, hogy nagy gáz van itthon és ezt a külföldi befektetők is látják. Beárazzák az országkockázatot. Hiába az ígéretes cégek, nem akarják vállalni a kockázatot. Gondoljatok bele, hogy már mi kisbüfik is keressük, hogy hova fordulhatunk ami nem BÉT. Ráadásul nem ördögtől való a gondolat, hogy 420-430 Ft körül lesz hamarosan az euró. Akkor mennyit is kellene hozzon neki a papír, hogy megérje ide tennie a tőkéjét? Miért tartják 400 Ft alatt? JA, hogy el vagyunk adósodva, nincs már mihez nyúlni, mert amit csak lehet kifacsartunk a gazdaságból, a fogyasztásból jövő adóforintok pedig messze a béka segge alatt??! Tudnám folytatni a sort, hogy külföldiről miért nem tennék ide egy fillért se, max egy kis speka tőkét rövid távra.... no de az árfolyamot nem az tenné a helyére...
Szóval rövid távon várok egy kis emelkedést, ahol eladok mindent, amivel beragadtam. Szerintem akkor lesz újra élet a BÉTen, ha eldől végre az EUR/HUF helyzet és elengedjük 400 fölé.
Beze
Beze 2024. 03. 28. 23:33
Viszont vége a kereskedésnek, ezek szerint vasárnap éjszakáig.
Beze
Beze 2024. 03. 28. 23:15
Előzmény: #981  Lolmachine
Szia Lol!
Az az igazság hogy azért kezdtem én is idefordulni, mert a Bét egy hulladék lett. Amcsi piac meg olyan magasan van, nem merek/mertem odanyúlni. Tavaly a márciusi bankpara idején volt itt jó trédem. És ami nagyon szimpi, hogy heti 5 Ft a bázisár változás, tehát sokkal jobban megéri ezt tartogatni, mint a Ricsit. Én amúgy titkon bízok benne, hogy megindul végre. Tavaly ősszel is már mindenki temette, és feltámadt. Otp bármi lehet, ott csökkentettem a pozim, áttettem egy részét ide. Ricsit meg apródonként növelem. 200 naposnak fognia kell, nem akarom elhinni hogy egy ilyen alulértékelt részvény visszaessen megint 9000 alá! Hát bakker a karácsonyi különadó lassan másfél éves sztori lesz és akkor volt 8800! Nagy bajok vannak itt az országban, nem hiába nincs külföldi tőke, ezért tartunk amúgy itt. Otp-nek már 25 ezren kéne lenni, Ricsinek meg 12k-n! 
Nedden
Nedden 2024. 03. 28. 23:06
Előzmény: #981  Lolmachine
Mondtam Lolmachine, én elfogult vagyok. Több okból is.
Hidd el sok év alatt, sokat buktam, de nyertem is rengeteget. Nekem nem érdekem, hogy bukjon más is!
Így alkotóműhelyként okosodjunk kölcsönösen! Én szívesen megosztom tapasztalatom e téren.
Én sok sikert kívánok másoknak is! 
Ez tényleg nem unalmas magyar részvény, de a veszély is ennek megfelelő!
Lolmachine
Lolmachine 2024. 03. 28. 22:39
Sziasztok!
Kicsit lemaradtam ma, zsúfolt volt a nap. Nedden, így végigolvasva rendesen átragad rám a lelkesedésed! :D
Gratulálok a sikeredhez és köszönöm a sok okítást! :)
Izgalmas piac ez, ezért is nyitottam rá topikot (akkor még ugyan csak az ezüst miatt, mert Beze felkeltette az érdeklődésemet a Richter topikban és nem szerettem volna oda offolni).
Ha már itt tartunk, Beze! Nagyon köszi, mert Neked köszönhetően néhán napnyi "uzsipénzt" már zsebreraktam. Persze buktam is egy szemmel jól láthatót, de félreértés ne essék, ezt nem a Te számládra írom, mert akkor is szóltál, csak mentem a magam feje után...
Egyszóval köszi srácok! Jelen pillanatban is szép pluszban csücsülök, remélem így marad kedd reggelig! :)

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek