Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nedden
Nedden 2024. 05. 03. 22:41
Kedves Ezüst fórum olvasók- hozzászólok!
Több fórumban is jártam, de ez a fórum véleményem szerint elég tisztességes!
Köszönet, minden ebbe a topikban aktív kollegának!
Mondanám, ha nem hiszitek járjatok utána! :) 
Döbbenet mi megy más forgalmasabb topikokban!
Részemről köszönet minden "fémesnek" a kulturált csevegésért!
Nedden
Nedden 2024. 05. 03. 22:30
Előzmény: #2978  Nedden
Off..
példám:
Van egy kádárkockám. Most adom el itt BP. vonzásában Csepel-Szigeten.
A befolyt pénzt szerintem osztalék részvénybe teszem.
Nagyobbik részéből Zwack részvény veszek mert kiváló értékőrzés és jövedelem.
(kell a francnak az albérlő a sok gondjával.... )
Másik részét mert ugye mindig diverzifikálok Frankfurti Rv.-be teszem.
Nekem fontos a likviditás is.
Nedden
Nedden 2024. 05. 03. 22:12
Előzmény: #2976  Beze
Bevallom becsülettel van Zwack részvényem. Nagyon kevés de portfóliómban éves szinten lealázott sok mást. Én szívesen bővíteném saját Unicum részvényem. (csak drága és mindig azt hiszem, hogy jobb egy olcsó ami pörög) De éves összevetésben vaze veri a MOL-t sőt másokat is az osztalékkal együtt!
Nedden
Nedden 2024. 05. 03. 22:06
Előzmény: #2975  Nedden
Igen, mennyiségi szigorítást akarnak.
Óriási gond az USA-ban, hogy a legtöbb ember hitelből él. 
Óriásira nyílt a társadalmi vagyoni olló!
Szeretnék ha az amerikai állampolgár részvényt venne és annak hozamából fizetné a hitelét!
Hú ez egy utópisztikus gondolat, de ez van!
.
Eddig értem. A gondom, hogy nőtt a tőzsde, nőtt a kriptó, sőt úgy minden népszerú befektetési osztály csúcsra ért. Ami nem jósol nagy jövőt. -De nem csak én látom ezt, hanem mások is, ezért beindult a kötvény vásárlás. De lekorlátozzák pont ezt!!!! (március óta újra plafonon a kötvény vásárlás)
.
Na most hova fog megindulni a tőke?
.
A kínai haverok nem tudják hazatalicskázni az USA kötvényeket, a rv. piac csúcson, kriptó kritikus szinten?
.
A fémet és árupiacot látom lehetőségnek illetve a feltörekvő piacok részvényeit.
Mondom, nekem Powell homályos mennyiségi lazítása még nem egyértelmű! Gondolkodom ez mit fog okozni. A kamat volt a  főcím de a sorok között próbálok olvasni! 
.
Vélekedjünk erről! Tényleg nehéz és több ember meglátása adhat választ arra mit is akar most a FED!
Beze
Beze 2024. 05. 03. 22:00
Most offolok, Nedden nem te írtad egyszer hogy van Zwack-od? Mi a fene történt vele hogy így megindult?
Nedden
Nedden 2024. 05. 03. 21:46
Előzmény: #2974  x2029J
Szép!
x2029J 2024. 05. 03. 21:38
A FED az alapkamatot nem csökkentette, viszont több pénzt hagy a piacon.A több likviditás nagyobb keresletet ad a kötvények iránt, amitől felmegy az árfolyamuk.Magasabb árfolyamtól kisebb hozam lesz a lejárati névértékig, vagyis a piaci kötvényhozamok lefelé veszik az irányt. Ez már be is következett. Legalábbis a 10 éves USA államkötvénynél ezt láttam. Más lejáratot nem néztem.https://tradingeconomics.com/bonds
Hogyan pumpál plusz pénzt a piacra? 2008 után rengeteg kötvényt vásárolt meg az államtól/kincstártól. Ezek a FED-nél vannak, az értük adott frissen nyomott dollárok pedig a piacon.
Elmúlt időszakban már nem vett ilyeneket, leállt a pénzpumpával. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy amikor lejár a birtokában levő valamelyik államkötvény, akkor azt a pénzt amit ilyenkor az állam kifizet a kötvényért cserébe, azt a FED "megsemmisíti", kivonja a piacról. Pénzpumpa ellentéte, vagyis Mennyiségi Szigorítás.
Ezt a szigorítást csökkenti mostantól, vagyis a tervtől eltérően több pénzt hagy a piacon.
----------------------------------
"A közleményben bejelentették a mennyiségi szigorítás ütemének lassítását. Eszerint június 1-jétől a Fed a kincstárjegyek havi visszaváltásának felső határát havi 60 milliárd dollárról 25 milliárd dollárra mérsékli, miközben megtartja a jelzálog-fedezetű értékpapírok felső határát havi 35 milliárd dollárban, és a felső határt meghaladó tőkefizetést kincstári értékpapírokba fekteti vissza a Fed."
https://hvg.hu/gazdasag/20240501_nem-valtoztatott-a-fed-az-iranyado-dollarkamaton
Nedden
Nedden 2024. 05. 03. 21:34
Előzmény: #2972  Beze
Húú, én azért nem dobtam be TA képeket mert most a funda irányít. Vagy az se.
Igazad van, láttam én is ám minden szépet és jót aztán mégse lett úgy! 
Tényleg rsi 30 alatt, lekerkített alj, majd dupla alj óráson percesen stb.
Minden TA  csődöt mondott. Sőt USA adatközlés is megmutatta az irányt, ki is tört fel nagyon gyorsan de korrekció van! 
 Ázsia hiányában nincs erő és támasz. 
Vasárnap éjjel nyit Kína. Érdekes lesz! Én fel várom az irányt.
Beze
Beze 2024. 05. 03. 21:22
Előzmény: #2971  Nedden
Csökkenő irány van viszont egyre alacsonyabb csúcsok vannak. De lehet nézni pozitívan is, 26.01$-ig le tudták nyomni tegnap, de ma már nem esett addig. Lehetne egy dupla aljas formáció . Sőt, most kiszúrtam órás charton egy fordított fejvállat is
Nedden
Nedden 2024. 05. 03. 21:17
Előzmény: #2970  Beze
Szerintem jól tetted! Nem esünk, sőt növekszünk, de nagyon hiányzik Ázsia!
Beze
Beze 2024. 05. 03. 21:14
Mizu itt skacok. Vettem délután abban bízva hogy 26 fogja majd és Ázsia végre meghúzza jövő héten.
Nedden
Nedden 2024. 05. 03. 21:10
Előzmény: #2963  Bpali

Kérdés a BÉT elég vonzó e? - szerintem nem.
Nyilván a fémeknél nincs ilyen gond mert óriási a likviditás! De azt gondolom sokunknak van BÉT érdekeltsége is.
Bpali 2024. 05. 03. 21:04
Másik megoldás a pénznyomda de akkor újra ott tartunk hogy infláció..
Nedden
Nedden 2024. 05. 03. 21:00
Előzmény: #2965  Bpali
Ez egy  jó kérdés! szerintem ezért is csökkentik a kötvény kibocsátást.
Nedden
Nedden 2024. 05. 03. 20:58
Előzmény: #2961  Nudli
Nos,
én értem miről beszélsz mert pár évet (kb.15) dolgoztam autóipari beszállító üzemben is. Sőt pont ezüstözött kábelkötegeket készítettünk. 
Aztán betegségem és kedvem, hobbim miatt otthagytam az egész cirkuszt! 
Vigyázz a fémekkel! A kereslet-kínálat csak egy dolog!  Nagyon fontos dolog, de a fémek elszámolása mert az dollárban megy! Így nem a fém értéke a fontos hanem a dolláré! (sokan itt véreznek el)
Bpali 2024. 05. 03. 20:55
Mi lesz így az  USA növekvő adósságának a finanszírozásával? ....
Bpali 2024. 05. 03. 20:48
Előzmény: #2962  Nudli
Ebben igazad van . Kína , az Emirátusok, Szaúdiak valóban csökkentik a dollárkotettségüket..
Bpali 2024. 05. 03. 20:46
Előzmény: #2960  Nedden
Valami olyasmi dereng az amerikaiaknak minél jobban nincs pénze annál jobban költekeznek.Még az Európaiak semmit nem vesznek mert tartalékolnak..Az amerikaiak veszik az olcsó európai részvényeket... A BÉT meg a tipikus európai  mentalitás, na meg a pmáp...😂Az érdekes dolog lesz ha csökkenti a kötvé ykivocsájtást mert akkor a nagyok beszállhatnak még jobban a részvény piacokra.. lásd dax köszöni.. De mi lesz a BÉT-tel ? Nagyon sokat fog számítani az msci index súlyozás haváltozik..
Nudli
Nudli 2024. 05. 03. 20:45
Előzmény: #2951  Nedden
Esetleg nem akarták felvállalni, hogy a "szokásosnál" kevesebb állampapírt jegyezzenek le a fejlett országok. Már  a fejlett fejlettlen jegyzési arány is  beszédes lenne. 
Nudli
Nudli 2024. 05. 03. 20:42
Előzmény: #2956  Nedden
csak gondolj egy ezüst  nyakláncra, vagy gondolj bele hány csatlakozó van egy autóban. ha 10évben határozod meg az autó normális életét és tudod a motortér milyen goromba környezet és mennyi érzékelőnek csatlakozónak kell működnie ahhoz hogy pöccre elinduljon akkor ott nem játszik a tisztogatás. Mondom ezt úgy, hogy egyik ágon az elektronika a megélhetésem és benne gyártás is van. 
Nem az volt a súlypontja a hozzászólásnak. AU vs Ag Ha ezüstöt leverik akkor zuhan, elsősorban spekulációs eszköz. Ha arany lemegy megveszik a keletiek, ha felfelé nyomják akkor ráadnak. Zömében ezt használja az autóipar a számítástechnika az űr és hadiipar is. 

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek