Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Kérem szépen hátha segít még valakinek: Brókerem felmérése szerint aranyra 38% a vételi pozíció/ezüstre 76% De figyeljetek mert a piacok hamarosan leállnak!
JA , talán többen tudják itt ezen a fórumon, hogy én pont nem ezüstben utazom! De figyelemmel kísérem! Minden fém érdekel, kivéve a platina! Hogy miért nem érdekel a platina?! .... nézd meg a "Ciszplatin" címszót! Dugig vagyok vele :( .......
Sziasztok! Végül beragadtam a poziba, mert rohadtul nem akarta feldolgozni a megbízásom a SmartBróker… mindegy, legalább megyünk fel. Remélem meg is tartja a hétfői nyitásig! :)
Én 1 lottal skalpoltam ma !! -Gondolom ezt látod. Nem teszek fel ekkora összeget hosszabb távra! Bár van pár 1 lotos pozícióm pl. palládiumra, caterpillar, century aluminium-ra.
Köszönöm. Nekem pedig certim nem volt soha. Az teljesen kimaradt, pedig régen még volt sok fizikai részvényem is vagdosós osztalékszelvénnyel. :) Kőkorszak! T+5 napos Keler elszámolással! LOL Ez a certis dolog is egy őskövület, hogy nem lehet vele vacsora közben kereskedni. :D
Én meg értek a fémhez, nem is középiskolás fokon! Valóban nehezen feketedik az arany, de nem mondanám, hogy nem. Jód, királyvíz, vízkéneg stb. vagy festék is feketíti az aranyat! . Köszöntelek többünk nevében itt az ezüst fórumban! Nekem meg igazi kiváltság, hogy nem csak cerifikátosokkal kell eszmét cserélnem! Mint nem certis szinte egyedül voltam itt. (Sajnos)
Kérem szépen, Ezüst oldalán csökkent a vételi kedv, most brókerem szerint 77% Arany oldalon kimondottan romlott a helyzet! 38% venne sárga fémet. Az arany most nő de szerintem veszít a lendületből. Hosszabb oldalazás jöhet. Ezüst viszont csillog!
Egyik sem. '90-es évekbeli pösti bróker. Néhai édesapám foglalkozott numizmatikával, de "csak" ezüsttel. Nem örököltem a szenvedélyét. Nekem az arany szebben csillog, és nem feketedik. :) Meg könnyebb bepakolni egy zürichi páncélterembe tömbként... :)
Aranytartaléknak fizikait érdemes tartani. Játszani viszont nem lehet vele, mert túl nagy a fizikaival a spread. (CorrG. 4-5%) Itt jön be a forex az unciánkénti 40 centes spreaddel, és 20x tőkeáttétellel. Kockázat nincs benne, mert csak annyit adok el amennyi fizikailag is van.
Hmmmm! Kossuth Öntő, Dunaújváros Kohóipari? Vagy csak érmegyűjtő? De az nem lehet, hiszen figyeled a nemzetközi árfolyammozgást! Fejben nem tudtam kiszámolni mennyi is lesz a hozam! De a gépem lépett helyettem!
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)