Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
A képleteimet átírtam hogy számoljam a tényleges profitot. (adózás utánit) Tavalyról volt egy kis tanulópénz veszteség, így még mindig 1 milla profittal vagyok idén. De a február eltelt minden nemű akármi nélkül.... ezért kéne diverzifikálás. Ezüst egy ilyennek jó. Látom benne a fantáziát. Olajban nem igazán , gáz nem rossz, azt nyáron lehet megnézem :D De elsődleges OTP (egyelőre)
ADÓKIEGYENLÍTÉS: 2008. január 1-jétől az Szja. törvény lehetőséget biztosít adókiegyenlítésre. Mindez azt jelenti, hogy a befektető az adóév és az azt megelőző két adóév viszonylatában az elszenvedett veszteségét szembeállíthatja ugyanezen időszakban elért nyereségével. Ez akként is történhet, hogy a korábban szerzett nyereségét csökkentheti a később elért veszteségével és visszaigényelheti ennek erejéig a befizetett adóját. A nyereségek és veszteségek figyelembevétele 3 adóév viszonylatában, tehát ellenőrzött tőkepiaci ügyleteknél az alábbiak szerint történhet: A korábbi évek veszteségeit szembe lehet állítani a későbbi nyereséggel. Ezen kívül a korábbi évek nyereségeit is szembe lehet állítani a későbbi évek veszteségével. Ez pedig azt eredményezi, hogy az előző két évben befizetett tőzsdei/ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó árfolyam-nyereségadóból – a veszteség erejéig - visszaigényelhető a befizetett adó összege, a fennmaradó veszteség pedig 3 adóév tekintetében továbbgörgethető. A 2009. december 31-ig tőzsdei ügyleten elért nyereséget, elszenvedett veszteséget a 2010-től ellenőrzött tőkepiaci ügyleteken elért nyereséggel/elszenvedett veszteséggel szembe lehet állítani. https://www.ersteinvestment.hu/hu/erste_trader_adozasrol.html
Mármint na a adott évben elért profit után adózunk. Ez 15% . de ha van időközben veszteségem, akkor a veszteség összege jön le a profit után fizetendő adóból , vagy a veszteségre jutó SZJA összege?
ha szép óvatosan csinálja, akkor 23,2-23,5 között fog megállni valahol addig lehet hanyagolom milyen fasza lenne ha lenne 0-24-es kereskedés a certikkel, nem lenne gond éjszaka is tartani...nem is dobtam volna a shortot tegnap
A rajzod válasz arra, amit kb. körülírtam. Köszönöm! Egyet gondolunk, de nem feltétlenül várom le 23-ig. Ha naposon nézed, szép emelkedő csatiban van. A tavaly novemberi emelkedéshez hasonlót kezd produkálni, csak kicsit nyújtottabban. Meglátjuk. Legyen igazad!
Ide írok, itt nem annyira off. Nálam az most inkább bullos lesz. Ha csak nem esik ki az ékből. Tudniillik november óta naposon egy brutál nagy ék látszik és kb most az alja felé közelít, majdnem rajta is van. Ha onnan pattan megint fel lesz az irány.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)