Várandós nőt, sántító srácot és andragógust is kiközvetített a kormányhivatal a közfoglalkoztatottaknak szervezett honvédségi toborzóra. link
Tényleg rám van szüksége a katonaságnak? Egy héthetes terhes nőre? – jön méregbe a szemétszedőként, vagy ahogy egymás között mondják, „gyűjtőként" dolgozó közmunkás, Hegedűsné Hegyi Brigitta, amint a kormányhivataltól kapott „behívóját" lobogtatja a Magyar Honvédség várpalotai Bakony Harckiképző Központja előtt szerda délelőtt.
Egy tűzoltóságon vagyok titkárnő közfoglalkoztatottként – mondja. – De akkor is eljöttem volna, ha nem kötelező. Most 52!!!!!!!!!!!!!!!!!! ezer forintot kapok egy hónapban, és azt hallottam, hogy a katonaságnál majd kétszer ennyi az alapbér.
Megtalálta a Népszabadság a Fidesz által a bíróság előtt letagadott közleményt, amelyben a párt Juhász Pétert, az Együtt belvárosi polgármesterjelöltjét gyalázta. link
Kevés dolog reprezentálja a magyar jogviszonyokat jobban az alábbi helyezésnél:
"Az Emberi Jogok Európai Bírósága által befogadott kérelmek száma tagállamonkénti összehasonlításban.
Ebben a statisztikai kiadványban, a 11. oldalon fellelhetők a lakosságszámra vetített adatok. Az Európa Tanács tagállamainak átlaga 2015-ben 0,49 eset 10.000 főre vetítve.
Magyarország toronymagasan első (4,3 befogadott kérelem/10 ezer fő):"
Egy normális állam érted működik, és az lenne a természetes, hogy a túlfizetésedet visszakapod. Az államnak semmi jogalapja megtartani a túlfizetést, nálunk viszont röhögve megteszi.
Ez is Magyarország...