És egy teljes bányarendszer kiépítése minden eszközzel és a kitermelés minden költséggel mennyi lenne? Mert szerintem egy összesen 300 mrd-nyi vagyon esetében erősen kétséges a rentabilitás...
Mire gondolsz? Ensz, EU, képviselő esetleg civil politikus?
Voltam önkormányzati képviselő, de ott nem én voltam a politikus.
Függetlenként.Nagyközségben!
A világ tizedik legnagyobb rézérckészletét és úgy ötven tonna aranyat rejtő recski bánya újrahasznosítása már évek óta foglalkoztatja a magyar államot. A kormány 2013 decemberében határozott arról, hogy készüljön új ásványivagyon-értékelés és megvalósíthatósági tanulmány a recski bányatelkekről. Csak ezt követően lehet eldönteni, hogy mennyiért adják el a koncessziót. Néhány éve a Heti Világgazdaság beszámolt arról, hogy az ausztrál Rhodes Mining cég becslése szerint 34,6 millió tonna, tonnánként 1,47 gramm aranyat tartalmazó ércvagyon lehet a hegyben. Ez közel 51 tonna arany. Értéke – 14 karátos arannyal számolva – úgy 305 milliárd forint, de 18 karátos aranynál már közel 400 milliárd forinttal lehet kalkulálni.
Ezt a hozzászólásodat tedd el a fidesz utáni időkre, és naponta olvasd fel magadnak hangosan, hogy nem kellejen majd az új kormányt (nem 2018-ban) kritizálnod. Mert ha ők is majd ugyanezt csinálják, akkor hivatkozhatnak arra, hogy ezt tanulták a fityesztől...
Valami nagy tévedésben vagy ok és okozat tárgyában megint.
Ok, hogy a mai fidesz előtt is ez ment. Volt egy időszak amikor a fidesz azt hitte, hogy a jószándék is elég a problémák megoldásához.
Ám az a regnáló hatalom, amiben nem engedték tovább a jó szándékot, kiölte a fideszből az irgalmat a megbukott kormány és támogatói iránt.
Most aztán megkapta a volt hatalmasok gyülekezete a fekete levest, amit eredetileg a fidesznek főztek ki.
És ez az okozat, amit le kell nyelni, bárhogy fáj a gazdaságot és pénzügyeket olyan kiválóan értő tőzsdén gazdagodó establismentnek.
Nem lehet ismeretlen "civilekkel" országot menteni, nemhogy még irányítani is.
A hetedik mennjországban tanítják, meg a rózsadombon is, de nem csak ott használják.
Pomperj neked szívesebben olvasom a meglátásaidat, ha az ténylegesen gazdasági megközelítés.
Azokat veszem figyelembe inkább. Tartsd távol magad a politikától.
Ez is Magyarország...