Bárcsak ugy lenne! Ugyanis én mindkét irányba veszek fel pozikat: a shortok nyerők, követőstoppban vannak, de a longok egyre gyűlnek és én sem szeretem őket. Leglejjebb 1.075 -ig tudom tartani őket, az alatt már loser vagyok. Ha felmegy 1,095 -ig nagyot kaszálok a shortokkal és a longokkal is.
Utoljára a dotcom lufi kirobbanása előtt ért egy euró kb. 85 dollárcentet. Kb.20 éve. Aztán 8 évig szaguldott az euró, amig 1,6 dollárt nem ért. Azóta a dollár egyre erősödik. Vajon mi vet véget ennek? Európa egy szabadon folyó, zöld moralitásban fuldoklik, úgy hogy ezt észre sem veszi. Ha nem üt be egy krizis, ami megint helyre teszi az értékeket, akkor megint a jó öreg Sam nagybácsi oldja meg, a "gyűlölt Trump" személyében, úgy hogy csökkentik a kamatot es vege lesz a dollar erősödésének. És láss csodát! A forint is erőre kap!
A szűk ereszkedő csatorna még mindig intakt. Az jelzi majd a változást ha a csatorna látványosan törik. Nem vártam hogy ez az eredetileg órás ereszkedő csatorna így átvág keresztben a szélesebb 4 h-s csatornán és átvész minden ellenállást. Igaz az intenzitása nem túl kiemelkedő értem az alatt hogy ATR értékek nem túl magasak rövid gyertyákkal jön lefelé. Túl adott de Trendben van. A font erősödött a dollárral szemben.... Hmm EU bizonyítványa. Ki bányásztam szarvasvadász régebbi vagy talán utolsó egyik nagyobb képet adó prognosztizációját egybevág vele.
Már szerintem sem fog.Még 1.0925-nél tudtam eladni,de az is 1.0882-nél záródott...Innen a következő szint 1.0840 körül van és ha azt is töri,akkor 1.0750 lehet a megálló,az a bizonyos MACRON RÉS...
A mai napot figyeltem.Úgy látom,hogy valahol 1.0880 lesz az alja. Továbbra sem akarok beszállni,legfeljebb játékból 1.0928 eladás és 1.0892 zárás,kis mennyiséggel.Kivárok és 1.0990-1.10 között fogok legalább 5 short poziciót indítani,az már jó szint lesz.
EUR/USD