A dollár index befejezhette a 88-ról indult felfelé korrekcióját 100 alatt picivel, ezért a 84 felé tartó menetelésének az első lefelé körében lehetünk.
EURUSD-ben hasonló a szitu, csak fordítva. Itt 1.256-ról indult korrekció érhetett véget 1.08 alatt.
Az emelkedés rendkívül impulzív, 34+ hétnyi lefelé tántorgást hozott vissza összesen 2 db hetes gyertyával - a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az első 50-60%-os korrekcióban longra érdemes spekizni - nagyon sokat mehetünk fel, az ideális célár 1.30 környéke, köztes megállókkal. Az első nagyobb korrekció 1.140 környékéről indulhat. Meglátjuk.
Ma/most zártam a számláimat. Két minuszos hónap után jelen helyzetben azt hiszem egyébként is szünetet tartanék, de sajnos kell a pénz másra így a tőkémet ki kell szednem és ami maradna azzal semmi értelme bohóckodni. Jó kereskedést kívánok mindenkinek!
Hát ha még a ta működik, akkor legalább az első fibo szintig 1.1-ig vissza kellene esnie... de elég erős momentum volt felfelé... a longokból kiszálltam, pici próbashort, de ott tervezem majd visszavenni...
nem kell túlgondolni az egészet. Pont ennyire volt reális, amikor a decemberi 1,12-ről leugrott 1,08 ALá. én 1,10nél mentem longba, és 1 hónapig nézhettem a minuszokat, és majdnem kiszálltam belőle. Most ugyan ennyire logikus hogy visszament, de azért napi 100 pip az elég ritka... Szerintem az SP sokkal nagyobb lufi, és ezért vándorolhat el pénz USD-ből, de bármilyen 100 másik ugyan ennyire valid 'elmélet' lehet. ez forex, megy amerre akar. vagy a jó oldalán vagy, vagy nem. ha lehetne tudni, akkor mindneki ezt csinálná... majd visszafordul, remélem nem nagy áttéttel tartod a short-ot. meghalt eddig cirka néhány ezer ember, nem kell itt világvégéről beszélni. A gazdaságot nyílván lassítja, de ez nem világvége
Nem morbid. A civilizáció és s jólét elkenyelmesit. A történelem tele van olyan birodalmakkal melyeket kis jégkorszak, járvány döntött meg vagy lényegesen befolyásolt. A nagy pestis járvány elvitte Európa lakosságának harmadát az érett középkorban. A nagy földrajzi felfedezések után sikerült elérni csak ugyanazt a a népességet. Kellett hozza fejlődés. Itt is ez lehet csak nagyobb abszolút méretekben ha nem is hasonló arányokban. Nem lett technikai alapon recesszió pedig a van háborúval próbálkoztak vastagon de most a járvány hoz kapcsolódó intézkedések lerendezik.
A fejlett világ van a vírus miatt be pánikolva? Mi lesz majd ha Afrikában vagy mondjuk Indiában jelenik meg vagy éppen a menekült táborokban !? Idő kérdése.
Ma 7 országban megszűnt a vírus fertőzés....Amíg a pánik meg a hiszti tart a piacok esni fognak....Ez szépen le fog csengeni,de addig a tőzsdék egy kis emelkedés után akár 20-30%-t is eshetnek....A FED kivételével nem sok lehetősége van,ebből is látszik az eddigi hibás politikájuk,ami mutatja,hogy még a 2008-as válságból nem voltak képesek felállni,pedig lett volna lehetőség.Az EU bajba is kerülhet,könnyen kialakulhat egy válság...A világnak el kell gondolkoznia a Kínával kapcsolatos függőségén,mert az bukáshoz vezet...Elgondolkoztató a kereskedelmi háború folyamata,tartalma,időzítése....
A dolgok jelenlegi állása szerint a vírus már megjelent mindenhol (EU, USA, Japán stb). Azt nem igazán látom át, hogy innentől kezdve melyik deviza fog erősödni/gyengülni. És miért pont az. Ha világméretű járvány lesz, úgyis leáll minden hetekre, hónapokra. Ha ez bekövetkezik mindenhol mindenféle mutató esni fog... Csak elmélkedem.
Egyébként jobban megnézve - értsd nyugodtabban mint hétközben - technikai szintek sehol nem szakadtak ( ezen a kereszten se) csak ahogy, amilyen intenzitással mozgott az árfolyam az volt szokatlan s persze az egekbe szökő volatilitás.
EUR/USD