Érdemes volt így a nap a a hét és a hónap utol s kereskedési napjának utolsó előtti órájában a fednek megszólalni... Jól “megnyugtatta” a piacot.... Érdemes megnézni az indexeket is sz árfolyamokat ahogy megint belerántanak.
Bukó harmada idáig visszajött. Azon még gondolkodom, hogy a pozikat zárjam ma vagy se. Az 1,095 lehet hogy megfogja, de a jövő héten lehet hogy visszamegy oda ahonnan indultunk... Mondjuk fura lenne.
EU gazdaság sokkal szarabb állapotban várja a recesszió és a vírus mint USA... kínai beszállítóknak is jobban kiszolgáltatott... Mindegy. Tényleg nincs logika ezen a szinten.
Ha még is, akkor beáraztak gyakorlatilag egy FED kamat emelést két nap alatt, olyan havi záróra ahonnan nincs folytatás lefelé(új aljra). A volatilitás a kereszten egy éves rekordra emelkedett ez is jelzi a baszakodást.
Az is több mint érdekes h az amerikai tőzsdével együtt esik a dollár... na ez is mutatja micsoda manipuláció megy a háttérben. ECB rendkívüli ülést tart. Halkan megjegyzem ha a recesszió miatt mindenki elkezd kamatot vágni az is vidám lesz. A jegybankok egymást fogjak “túl” licitálni. FED nek ebben is több mozgástere van mint ECB nek. Zsiday többször írta korábban ha beüt a szar akkor meg is majd hogyan ilyen alacsony kamat környezetben....
Skalp és daytrade... egyiket se szeretem, az előbbivel kapcsolatban pedig kifejezetten rossz emlékeim vannak. Elkezdtem az általam megfigyelt párok köret bővíteni az elmúlt hónapokban annak ellenére, h múlt évi összesítéseim szerint messze ezen a kereszten sikerült legjobb hatékonysággal kereskednem. Az idei évre ez viszont eddig nem igazán mondható.
Egyetértek . Most csak azt az algoritmust kell kitaláljuk, melynek segítségével sikeresen le tudunk kereskedni napi 100- 150 pontos csapongásokat... Ne feledjük , hogy ebben az évben USA választások is lesznek.
1.1020 felett a korábbi emelkedő csatornába tér vissza az árfolyam, ereszkedő trendvonalat tört tegnap, fontos szint felett zárt... Nem tudom. Egyedül a túladottság miatt kellene visszahúzás de havi zárás előtt nem adnék neki esélyt.
Kiegészítés. Úgy velem a délutáni adatközlés nem lesz érdemi hatással az árfolyamra kivétel ha extreme adat jön ki, de ennek szinte elhanyagolható az esélye. A havi zárás miatt a tőke szándéka alakítja a szinteket. 1.1070
72% vs. Korábban 32% a márciusi fed kamatvágás esélye. Úgy velem a FED pánik miatt nem fog kamatot vágni márciusban megvárja az adatokat... Azt tudom elképzelni, h kommunikációban megerősíti a legalább három idei kamatvágás valószínűséget. Az egy másik kérdés, h ez tegnapi mozgás a tőke nyomás gyakorlása a fedre. Részben hiszti ( több kereszten is jól látszik) részben valós. Mondjuk a hiszti megalapozott és önbeteljesítő gazdaságilag mikor pl. a járvány ügyi intézkedések értsd: karantén eddig több kárt okozott mint maga a vírus.
EUR/USD