2028-ig szóló elemzői várakozások alapján TUI EPS évenkénti növekedés több mint évi 12%, FCF évenkénti növekedés több mint 20%. Ezért számoltam 10%-kal.
Tavaly tavasszal a hitelek részvényhigítással lettek kifizetve. A bankok pedig a hozzájuk került részvényeken keresztül elkezdtek összefolgozni a nagy shortosokkal (legalábbis ezt rebesgették német TUi fórumokban). A higítás előttről bentlévő részvényeseknél pedig a higítás után elszállt a befektetöi bizalom (végülis ők fizették ki a hitelt), így a shortosoknak még könnyebb volt a dolguk. Aztán december elején jött a Q4 jelentés ami eloszlatta a kétségeket(jó lett az éves eredmény). A Q1 jelentés is erősebb lett mint várták, de mivel aznap szavaztak az angol tözsde elhagyásáról is, így a kezdeti emelkedésből visszaesett az ár (angol befektetők és alapok kitáraztak). Aki viszont tavaly ősz óta szállt be a Tuiba annak jó mert a hitelt gyakorlatilag a régi részvényesek fizették ki túlnyomórészt, illetve az angol kitárazás után az MDAXba történő visszatérés miatt az indexet leképező alapoknak venni kell a részvényt (ez a várakozás legalábbis).
Idén ősszel 10 fölé várom. De eladni ott sem adnám el, ha a negyedéves jelentéseknél hozza az elvárt számokat. Jelen fair értéke 11 euro körül van. Idén 4 Trigger várható: május közepe Q2, júniusban visszatérés az MDAX-ba, szeptember közepén Q3 és decemberben a Q4. Tuinál szokásosan a Q1 és Q2 veszteséges, a nyereséget a Q3 és a Q4 hozza, ezért is várom ősszel az igazi emelkedést.
Én vettem egyik nap a legalján, nyitóban 18.25-ön (sajnos nem kaptam meg mindent), de daytradeben eladtam. Ugrál rendesen a papír, de pont ez a jó benne, lehet keresni vele, ugyanakkor "veszélyes" is, mert bármikor kijöhet egy szuper jó hír vagy egy szuper rossz is.
Igen tavaly láttam egy videót erről, ahol pont a 70-es kettős inflációemelkedéshez hasonlították a mostani görbét. Ezért nem akarja a FED meg az EKB sem elkapkodni a kamatvágást. Az ingatlanos cégek meg ugye egyértelműen kamatfüggők.
UBM Developmentet néztem ma, ami hasonló, az is szakad, de ma zárásban megvették. Shortzárás lehet inkább, szerintem nincs meg az alja. Kamatot meg vagy vágnak, vagy nem. A bérek magasak, az olaj kezd felmenni, akár a gáz is felmehet. Korán temetik az inflációt. A 70-es években is megindult, leverték egy gyors kamatemeléssel, és utána jött vissza igazán.
Mondom jó a 8% vagy még akár a 10% is. A Yahoo ezt a 10% növekedést még nem módosította lefelé (nem frissít naponta). Viszont a CEO, ahogy te is mondtad már igen. Erre nincs szabály én szeretek alacsonyabb növekedéssel számolni.
Most erre még utoljára válaszolok, aztán befejeztem. A legtöbb esetben a Total Debt és a Cash+sti rovatot hagyd üresen.Bár elméletilég kéne, gyakorlatilag az értékeléseknél nem veszik figyelembe. Olyan Top növekedési cégeknél töltsd ki ezt, mint pl: Appla,Microsoft,Meta,Nvidia stb. VW-nél nem kell. A másik: Net Incomhoz ne a Net Incomot írd be hanem a FCF-t mivel igen nagy a különbség. Erre nincs szabály. Meg lehet nézni mindkettővel és összehasonlítani az eredményt az elemzői várakozásokkal. Én általában az alacsonyabbat használom. Diszkont: 6-10 év és 11-20 év is üresen marad nálam. Növekedési cégeknél már leírtam anno, hogy mivel számolj, keresd vissza. Növekedés G1-5év: én kb 2%-ot használné k de a 8% is elképzelhető szóval az akár maradhat is. Most ha : G1-5év 8%, G6-20 0%, Diszkont 10% és FCF2024 5831mio, akkor Fair érték: 135,78 euro. Ha G1-5 év 2% akkor fair érték: 107,288 euro.
Eurós részvények vitasarok