Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD 2024. 11. 07. 17:20
Illetve a nyílt, nem levédett formátum. Ok legyen hasznos sőt zseniális. 
De az nem gazdagít. Cisco se attól lett gazdag, google se senki se.
Hanem szolgáltatastól. Coinnál ki fizet azon kívül hogy birtokolja?
Ha fizet nem változik meg az egész struktúra mint a bakoknál?
Mert talan azt kimondhatjuk ha senki nem fizet sőt kamatot kap  akkor valahol valami hibádzik.
Hacsak nem vegtelen növekedés van, amit a fiat ellen hoznak érvnek..
(Btw az aranystandarddal nem az volt a baj hogy ment fel a pénz értéke, tehát senki nem vásárolt és fektetett be gyártásba meg mezőgazba mert “holnap plcsóbb a traktor és beszakdt a termelés? Lásd deflácio. Akkor miért is jó a dráguló pénznem?)
N0MAD 2024. 11. 07. 17:14
Előzmény: #81118  Moka_Brikka
Az még mindig nem válaszolódott meg mitől különbözik a bitcoin.
Ok nagyobb az ára. Ok, több áram ment a bányászatra. Ok, több a hívő.
Mi a lényegi különbség egy általam kiválasutott altcoinhoz képest?
Ami szerintetek is szemét.
Moka_Brikka 2024. 11. 07. 17:10
Előzmény: #81117  short_circuit
Szerintem éppen azért, mert nem lenne ugyanolyan jellemzője egy CBDC-nek. Első és legfontosabb különbség a 21 milliós max kínálat. Ennek a ~95%-a van talán létrehozva, tehát sokkal több már nem lesz belőle. Azon kívül sok lehet az elvesztett BTC is, ami régi merevlemezeken merültek el a végtelenség feledésébe. 
short_circuit 2024. 11. 07. 17:03
Előzmény: #81095  BKKT
Hát az én logikám szerint digitális jegybankpenz egyenlő a kriptodevizak halálával. Miért vennél btc-t ha van ugyan olyan jellemzőkkel bíró dollár? Most túl azon hogy mindenki tévedhet:)
signal2
signal2 2024. 11. 07. 17:01
Előzmény: #81113  Bandita
Pdig majd csak januárban fog hivatalba lépni. Egy igazi zseni!
N0MAD 2024. 11. 07. 16:59
Előzmény: #81113  Bandita
Szeretnék lyan fiatalos és dinamikus lenni mint ő nyolcvanasnak.
Közvetlenul a dollármilliárdosság után 
BKKT 2024. 11. 07. 16:56
Előzmény: #81112  Moka_Brikka
Igen, ez így van.
Bandita 2024. 11. 07. 16:44
Trump will fix it.
Azt mondta elhozza az aranykort, és már látszik is.
Tőzsdei rally, forinterő, pipa, vilagbéke hamarosan, mi kell még?
Ennyike 
Moka_Brikka 2024. 11. 07. 16:04
Előzmény: #81109  BKKT
Én laikusként abban látom a különbséget, hogy az NFT esetében nincs szó tulajdonjogról, míg egy RWA kriptó esetén ez egy lényeges tulajdonság. 
Bandita 2024. 11. 07. 15:56
Előzmény: #81104  geza77
Először a 380 legyen meg, jövő héten. 
Bandita 2024. 11. 07. 15:51
Előzmény: #81108  Moka_Brikka
Nemtudom, nem értek hozzá, ezért még nem is piszkáltam. 
De Nomad ötlete is szimpatikus nekem, ami ötvözi az aranyat a btc-vel.
Blokklánc aranyból, win-win.
BKKT 2024. 11. 07. 15:43
Előzmény: #81108  Moka_Brikka

"Azt is hozzá kell tenni, hogy szerintem amíg nem tudják hozzád kötni a tárca címét, addig megfoghatatlan vagy."
Na éppen ezért írtam, hogy kiutalás trezorba, majd onnan a másikba és a harmadik trezorban kerül végleges helyére... 
Így a számla fölött rendelkező személy kiléte is anonim marad...

"(Azonnali eredetigazoláshoz visszatérve: valós gyűjtői tárgyaknál, mondjuk egy limitált kiadásu Air Jordan, vagy Messi által aláírt mez esetében, ez nagyon fontos funkciója lehet egy kriptónak." 
Nem a kriptónak hanem a bolokkláncnak és ezt az eredetigazolást éppen az NFT-k.nek köszönhetjük, ami rávilágított arra, hogy miként lehet 100%-osan biztonságba helyezni olyan tárgyakat amiket hamisítani lehetett... (eddig)
Moka_Brikka 2024. 11. 07. 15:20
Előzmény: #81088  N0MAD

Elnézést az OFFért a többiektől:
- "Azért a revo és egyéb még meg se szuletett szolgáltatasok mellett az nem akkora truváj mar…" Ez most igaz, de akkor a revolut még nem volt, és azért mostanában kapott kritikákat, quasi "támadások" érték szabályozó oldalról a revolutot is (pl. MNB, de még az EKB is megfogalmazott kritikákat).  Szerintem a hagyományos finance és a szabályozói oldal is érzékelte, hogy a BTC nem valós alternatívája, míg a revolut és a fintech igen. Ha tényleges versenytárs lett volna, szerintem be akarták és tudták volna tiltani a világ nagyrészén, vagy jelentősen leszabályozni.  Legalábbis szerintem. Azt is látni kell, hogy a stablecoinok, de akár más újabb coinok (SUI, SOL, stb.) végrehajtása nagyon gyors, és nagyon olcsó is a hagyományos pénzügyi rendszerhez képest. Akár több millió dollárt tudsz küldeni a világ egyik végéből a másikba töredék áron másodpercek alatt már közvetlenül annak, akinek szánod. Ez azért fontos, mert ezek elég jól skálázhatók. 
- transzparencia: A relatív baj szerintem éppen az, hogy bárki láthatja a tárcád előzményeit, nemcsak a hatóságok (akik amúgy is megkapják a bankszámlád forgalmát, ha jogos érdekből kérik), hanem más, harmadik személyek (akik vagy kíváncsiak, vagy rosszindulatúak)
- "amely hatóságok amúgy a személyt szokták bezárni netmentes helyre" Az aranyat is elvehetik, megtilthatják a tulajdonlást, kötelezhetnek, hogy ad le, készpénzt is elkobozhatják, bankszámlát zárolhatják. Ha a kriptó cold storage-ben van, arról csak te tudsz rendelkezni, és ezeket elég nehéz feltörni. Ld. Kingpin video a trezor wallettel.  Azt is hozzá kell tenni, hogy szerintem amíg nem tudják hozzád kötni a tárca címét, addig megfoghatatlan vagy. 
- Digitális arany: Annyit érdemes megemlíteni még, hogy emlékeim szerint BTC/GOLD még mindig nincs ATH-on, Dollár szemben pedig ATH-ot csinált már idén 2x.
- "na ja, csak mindkettő nyílt technológia. Az “internernet” egy morzsájának a birtoklása gazdaggá tesz? Ha üzemeltetsz egy (ingyenes) levelezőszervert vagy dns kiszolgálőt? Nyílt technológia. Ha az mnb blockchain forintot akar akkor majd z lesz. És? Ez adna értéket bármelyik coinnak?" Szerintem pont a nyílt technológia az egyik lényege. Ha az internet nem lett volna egy nyílt technológia, sehol nem tudott volna ilyen szintű adoptációt elérni ilyen rövid idő alatt. A kriptóban, akár az interneten bárki építhet, és használhatja szabadon. Ráadásul sok kriptó decentralizált. Szerintem nem az internet egy morzsájának a birtoklása tette gazdaggá mondjuk a CISCO-t, vagy más tech céget, hanem a várakozások, hogy ebből mit lehet majd kihozni (amelyek többnyire nem igazolódtak be). De azok a cégek, akik fennmaradtak, adaptálódtak, látod milyen szintre tudtak lépni. Az a lényeg szerintem, ami majd értéket bármilyen coinnak, hogy mit alkotsz ebben a rendszerben, ezt kik fogják használni, és ennek milyen pénzügyi vonzata lesz. Volt egy NFT mánia. Szart se ért valójában? Szart se ért. De amin ezt létrehozták, ami keretet adott ennek, az még ma is sokat ér, legalábbis jóval többet, mint amikor elindult az NFT mánia. Ez a jóvőben is sokat fog érni? Úgy sem tudhatod, ahogy más, akár nagy cégek esetén sem. Látod, Buffet is leépítette az Applet. Most csak várakozása lehet az embernek, mert biztosra nem lehet tudni, főleg egy ilyen új dolgoban.
- "minek? Úgyse lehet kivinni a jatékból, akkor meg majd a szerver nyilvántartja". Szerveren való nyilvántartáshoz képest ez egy magasabb szint lenne szerintem több szempontból is. Biztonság, megmásíthatatlanság, azonnali eredetiigazolás (gyűjtői dolgoknál ez fontos) stb...A világ egyre inkább digitális. Sajnos pár generáció múlva, nem is akar az ember nagy többsége egyre kevésbé akar kimozdulni  a digitális térből. Mármost is állandóan használjuk az élet számos területén, és ez csak nőni fog. Ha egy kriptó attributumait be tudják integrálni, és használják az emberek, akkor annak lesz valós használati értékén túlmutató spekulatív értéke is szerintem. (Azonnali eredetigazoláshoz visszatérve: valós gyűjtői tárgyaknál, mondjuk egy limitált kiadásu Air Jordan, vagy Messi által aláírt mez esetében, ez nagyon fontos funkciója lehet egy kriptónak. Tehát mondjuk egy coin azt a funkciót látja el, hogy arra megmásíthatlanul felvigyék a gyűjtői tárgy tulajdonságait és tulajdonosát, és ezt biztosítja, védelemmel látja el, és ezeket a tulajdonságokat bárki lekérdezheti, aki rákeres. Ez szerintem lehet érték.)
Majd kiderül mi lesz ebből, én látok rációt ebben, de lehet, hogy én látom rosszul, vagy akár a világ nem erre fog mozdulni majd, és a quantumszámítógépek annulálni fognak minden kriptót. Mondjuk akkor a hagyományos bankrendszer is elég nagy bajban lenne... 
N0MAD 2024. 11. 07. 15:19
Előzmény: #81105  Fsociety
És még mi vagyunk a károgók és negatívok.
Itt örömködünk hogy nem teljesen vesztette ertéket a fizu mire megérkezett.
Holy-hole, sakrivalenojti!
N0MAD 2024. 11. 07. 15:18
Előzmény: #81102  BKKT
Ja, az lesz a megfejtés a milliárd dollárokra hogy egy full kiszámíthatatlan árfolyamú dolgon kell átforgatni. A vilag legnagyobb bnkjának.
Igazad van tényleg nem látom át, neked lesz igazad.
Fsociety
Fsociety 2024. 11. 07. 15:17
Előzmény: #81103  geza77
En nemreg emlitettem,hogy eljon hamar az ido,amikor azt monduk,hogy milyen szepen visszakorrigalt 400ra. Az orok 350 birodalma utan ez is eljott,ki hitte volna. Win-win,ugyebar.
geza77
geza77 2024. 11. 07. 15:05
Előzmény: #81103  geza77

ha ezt tudom már elkergettem volna Bident 4 éve egy vasvillával...
  ha minden jól megy 2-2,5 hét és 350
geza77
geza77 2024. 11. 07. 15:04
Előzmény: #81101  EURHUF_goes_to_haven
na károgók, csaxolók  404.969  -4.530  -1.11%
BKKT 2024. 11. 07. 15:00
Előzmény: #81094  N0MAD

A kolléga jól írta, hogy fillérekből transzferálsz bárhová a világban...
Ne hasonlítsd már össze a revo-val a transzferálást...
10 millió dollárt sem tudnál elutalni a revo-tól és nem mellesleg brutálisan magas költségei lennének..
Még a világ legnagyobb bankja sem tud fél milliárd dollárt elutalni, erre neki is hónapok kellenének és több milliós költségei lennének egy ilyen tranzakciónak..
Volt egy cikk régebben erről..
Arról szólt, hogy valaki több mint fél milliárd dollár értékű Btc-t utalt ki a Binance-ről...
Pecek alatt teljesült és az utalási díj, nem érte el az ezer forintot sem..
EURHUF_goes_to_haven 2024. 11. 07. 14:59
Előzmény: #81097  kkv14

Hogyan van kihatással ? jaa hogy nem itt fizet ÁFÁ- ? na igen az már igaz. Inflációs hatás ? az magyaroszágon van külföldön meg szinte nincs... akkor hogy is van ez? 
Pont emiatt túl erős a Ft ott ahol most van. Gyengülnie kell, ahogy a trend is mutatja... 
Kis visszakorrekciókra nem kell megjelenned és körbe lipsizni a topikot,mert a trend év(tizedek) óta adott. Voltak stabilabb időszakok, amikor majdnem úgy tűnt mintha stagnálna... De a trend látható.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók