Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Közben a gáz ára ma is nagyot esett, bőven 30 alá. Legutóbb az energiaárak elszállása okozta a HUF szakadást 2022 őszén. Ennek most nyoma sincs. Ha majd lesz valami ukrajnai vagy közel-keleti háborús eszkaláció amitől egekbe megy az olaj meg a gáz, akkor lehet megint hatalmas forint szakadásról álmodozni. Azt meg időben látni fogjuk.
igen jogos, akkor a belső fogyasztás mértéke, az import megrendelések kisebb mértéke a kiváló külker mérleg alapja, bár részemről ez csak logikusnak tűnő feltételezés. pl jómagam, magánemberként 10-20e eurokért rendeltem per év kintről kb 2015-2022-vel bezárólag, azóta konkrétan nulla ez az érték.
Amikor én vásárló erőt emlegettem én mindig a Ft "értékére" referáltam, az hogy mennyibe került X-Y termék pár éve, és most. Illetve, hogy adott termékért mennyi időt kell dolgozni. (Big mac index szerűen)
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)