A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Én maradtam a hátsómon: a portfólióm kb 90 %-a euró és dollár, fx longot nem nyitottam. Ha esetleg felszökik 385 köré/fölé az eurhuf, ott már keresném a fedezőshortot.
Engem meglepett a 3. negyed éves fehér gyertya. Még ha csak kicsi is. Abszolút part vonal. Mindenben. Magas forint kamat Euróra váltva eddig. Ugyanez a továbbiakban is. Ötletem sincs. Nálam az USA tőzsdék brutálisan túl értékelve, azt meg nehézen hiszem el, hogy egy méretes amcsi zakó után a többi megy az égbe továbbra is. Furcsa hogy Europa motorja recesszióban DAX meg ATH. Nekem nem áll össze.
Pontosan és jelenleg én is valami ilyet várok. Eu pénzek nincsenek költségvetési papírfecni vicc, hiány az egekben , MNB-t is istápolni kell , gázért is fizetni ell utólag is, Lázárnak is kell a költenivaló, Paks2-t se engedték el még, de lesz még sok szép akkumulátor gyár ami felvillanyozza az embereket és alkáligazdaggá teszi az ivóvizet ;). Szerintem még simán bene van a pakliban egy 420 idénre...
H 3 hónaposon nézem a visszapattanási pont ~fillérre azonos, és folyamatosan szűkül a spread. Lehet badarság, de szerintem innen valamerre záros időn belül menni fog. Lefelé nem látok teret, felfelé annál inkább.
2 hét csak abban az esetben él szerintem ha a MNB direkt mérleg javítási céllal erre fentről áldást kap. (Így megúgyható, hogy a költségvetést az óceán aljára ágyúzzák...
EUR/HUF: Egy picit konkrétabban: Jövőhéten lassú emelkedést várok 376-377Ft/€ környéki havi zárással és július első két hetében elérhetjük 389-390Ft/€ szintet. --> Ekkor kb július 17. -18.- án járunk. Ekkor visszanézek és meglátjuk mi a helyzet. (addig is enyhítek az MNB veszteségein, befizetett kamat formájában :D )
Még csak nem is maga a 4-5 ezer milliárd a sok (na jó, az), hanem hogy normális vezetéssel és az ország érdekeinek előtérbe helyezésével ez legalább 2000 milliárddal kevesebb lehetne. És abból a 2000 milliárdból legalább tényleg előre mehetne az ország, nem hátra.
Én azért ma is veszem tovább az Eurót. Megnéztem a májusi jelentését az AKKnak. Nem tetszett. A lakosság finanszírozó képességé idén nulla. Kb. 4% kal növekedett 5 hónap alatt. Messze elmarad az inflációtól. A külföldiek magyar forintos kötvényben az eladói oldalon álltak az elmúlt hónapban. Majusban a lakosság is az eladoi oldalon allt , ha csak 2mrd forinttal is. A külföldi futamidő 6,5 évről, 5,75 re csökkent 5 hónap alatt. 5 hónap alatt a teljes tavalyi hiány több mint 70% összejött. Sorolhatom tovabb, de nincs kedvem. Ráadásul nem ez az év lesz a nehéz, hanem 2024,25. Én nem fektetek be Magyarországon hosszú távra. Mindenesetre az, hogy van egy erőszakos átrendezési kísérlet mind a magán megtakarító, mind az intézményi oldal felé engem csak még nagyobb óvatosságra int.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!