Semmissé nyilvánított egy svájci frank alapú hitelszerzõdést a szlovén legfelsõbb bíróság arra hivatkozva, hogy a bank nem tájékoztatta ügyfelét az ilyen devizahitelek magas kockázatáról - közölte a szlovén sajtó pénteken.
komolyan azzal akarod etetni a népet, hogy a renitens adósok miatt dőlt össze 2008-ban ez a fiat "pénzre" és "pénz" multiplikálásra alapozott huszadrangú piacparódia?:)
"mert képes voltál fizetni..." Tudod miért? Mert amikor fölvettem nem csak azzal foglalkoztam, hogy hogyan és mire fogom elkölteni a folyósított hitelt, hanem a visszafizetés problematikájával is. Felelősen viselkedtem.
efféle "bölcsességek" irkálása helyett inkább azon tűnődj el, hogy a 2008-as összeomlás után egyetlenegy per sem indult... még a toxikus szemétből (subprime jelzáloghitelekből) összepakolt strukturált termékek kapcsán se... mi több de facto jutalmat kaptak ezért a produkcióért...
mert képes voltál fizetni... bedőlés esetén normálisabb helyen - pl. az USÁ-ban - abban az esetben ha a hitelfelvevő bedobja a törülközőt a bank csak a jelzáloggal megterhelt ingatlanra tarthat igényt és nem lehet semmilyen további követelése... egy fillér se...
Érdekes döntés született egy szlovén devizahiteles ügyben
Ugrás a cikkhez